JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Najava 20-og kola Zona-zapad za 3-4 april

SUBOTA: 03 april u 16h

Despotovac: Sloga- Sloga(M)-

Brus: Kopaonik –Moravac 2015-

Pojna: Blagotin – Morava 1918-

NEDELJA 04 april od 16 h

Rekovac: Levač- Juhor-

Kušiljevo: Kušiljevo- Jedinstvo 1936-

Veliki Šiljegovac: Jastrebac – OFK Lugomir

Mijatovac: Jeinstvo- Meševo-

Varvarin: Temnić 1924- Bošnjane-

Utakmicama 20 kola nastavlja se prvenstvena trka u Zona- zapad po svoj prilici između tri ljuta protivnika za lidera prvenstva, vodećeg Meševa koji ima zasad više dva od Kopaonika i četiri boda od Morave 1918 iz Ćuprije. Ko će do liderske pozicije pozaće nastavak prolećnog dela prvenstva gde je preostalo još jedanaest kola do kraja trke.

Prvi subotnji par je utakmica dve Sloge u Despotovcu gde je domaćin favorit  jer je u samom vrhu tabele odmah iza velike trojke na tabeli. Favorit je domaćin i treba očekiavti sigurnu pobedu na svom terenu. U Burusu Kopaonik do juče lider na tabeli drugog izbora nema osim pobede ukoliko želi da se  i dalje bori za sam vrh tabele,  s obzirom da je gost u samom dnu tabele. Blagotin na svom terenu u Pojni će ugostiti takođe još jednog kandidata za titulu  Moravu iz Ćuprije i biće to neizvesna utakmica do samog kraja. Ko bude imao više fudbalskog umeća taj će pobediti, na papru favoriti su gosti, al to ponekad nemora da znači ništa.

U nedeljnom rasporedu prvi par je utakmica u Rekovcu između Levača i Juhora iz Obraža, oba tima su tu negde usredini tabele i u prednosti je domaćin s obzirom da igra na svom terenu ali nažlost bez pubilke, ma da moramo reći da se ipak okupe na svim terenima na mestima gde nisu u mogućnosti damaćini da preuzmu neke mere  propisane zakonom o pandemiji virusa Covid-19.

U Kušiljevu domaći istoimeni klub će ugostiti tim iz Kruševca Jedinstvo 1936 a oba tima se trenutno nalaze u bezbedonosnoj zoni od ispdanja i trebalo bi da domaćin bude taj koji treba da slavi pobedu, ma da i gosti iz Kruševca su neugodni gosti , pa trebalo bi da bude interesantan duel ova dva tima.

U Velikom Šiljhegovcu domaći Jastrebac dočekuje OFK Lugomir koji je usredini tabele, dok gostima gori pod nogama jer su u samom dnu tabele, pa je favorit domaćin ma da i gosti treba da potraže svoju šansu ukoliko žele beg sa začelja.

Novopečeni lider na tabeli gostuje u Mijatovcu i to je za njih prvo iksušenje kao lideri na gostovanju, pa ukoliko su spremni da se tu zadrže moraće da se kući vrate sa sva tri boda na svom kontu. Po svoj prilici Jedinstvo kao desetoplasirani tim na tabeli pokušaće da se pobedom pomeri za neko mesto na tabeli koje garantuje miran položaj.

Pravi derbi začelja  je u Varavrinu gde će snaga odmeriti da poslednjeplasirana tima na tabeli. Domaćin ima tri boda više i pobedom bi mogao da  poboljša svoj bodovni saldo  i najavi beg sa samog dna tabele. U svakom  slučaju favorit je domaćin   i treblo bi pobediti  gosta iz Bošnjana.