JugSport.net

29. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Najava 20 kola Zona-jug za 3-4 april 20121

SUBOTA:  u 16 h

Kuršumlija. Gracko- Jablanica

Bujanovac: Nebeski Anđeli – Dobrič

Leskovac: Sloga- Vranjska banja

Bojnik. Pusta reka- Alakince-

NEDELJA: od 16 h

Čekmin. FK Čekmin- Svetlost –

Grdelica. Jedinstvo- Jedinstvo(GS)

Orljane. Žitorađa – OFK Kosanica-

Slobodan. Budućnost (Orašje)

Istupanjem ili isključenjem iz daljeg takmičenja FK Jedinstva iz Bošnjaca ,  takoreći dojučerašnjeg Srpkoligaša, zbog neizmirenih dugovanja i nemogućnsti da se dalje takmiče u ovom rangu zbog nedostatu sredstava ,po svoj prilici dovela je Uprava kluba  lošim vođenjem pre svega finansiskog dela poslovanja  došlo  je do toga da  se brišu svi njihovi rezultati i dalji tok prvenstva umeseto osam biće sedam utakmica u svakom kolu. Tako je u ovom kolu slobodan Budućnost iz Orašja  koji su trebali da ugoste Bošnjačane.

Prvi par subotnjeg programa je utakmica u Kuršumiji između ulsovnog domaćina Gracko predstavika Kosova i  Metrohije i Jablalice iz Medveđe. Favoriti su gosti koji su  u gornjem delu tabele  i treba očeivati pobedu tima iz Medveđe.

Drugi par je utakmica u Bujanovcu gde vojnici dočekuju ekipu  Dobriča iz Pejkovca koji su ovog proleća konsolidovali svoje redove i igraju monogo  bolje nego jesenas. Ipak su domaćini favroti i treba očekivati novu poobedu Aneđa na svom terenu u Bazi –Jug u Bujanovcu.

Lider na tabeli Sloga u Leskovcu dočekuje Vranjsku banju i ovde je domaćin po svim parmetrima favorit i na svom kontu će uknjižiti nova tri boda.

Bojnik je po svoj prilici u žiži interesovanja fudbalske javnosti        „južne pruge“ kad je upitanje ovaj rang  takmičenja. Domaćin je  tim za respekt i   koji naročito na svom terenu igra dobro. Gosti su  drugopalsirani tim na tabeli i gaje nadu o osvajanju prvog mesta. Međutim kad je reč o ovom timu iz Alakinca  podigla se velika prašina kod sve timove  u ovoj zoni da su favorizovani i  o tome govore optužbe već isključenog iz dalje takmičenje Jedinstva iz Bošnjaca da se na toj utakmci događale čude stvari u Alakincu , pa čak da je sudija svirao nepostojeći kazneni udarac za domaćina kojeg ni sami domaći igrači nisu videli.  Ipak sutra u Bojniku nadamo  se da do takih scena nebi trebao da dođe. Neka pobedi ko bude bolji u fer i korektnom nadmetanju i doborom suđenju. Ostaje nam da to i sami konstantujemo posle utakmice.

U nedelju su na programu preostalih tri susreta u kome je prvi par utakmica u Čekminu između istoimenog kluba i Svetlosti iz Badnjevca , gde bi komšiski derbi trebao da donese dobru fudbalsku predstvau. Ko će biti pobednik  u ovoj utakmci sve zavisi ko pokaže više fudblaskog umeća  na samom terenu.

Još jedan vrlo bitan duel dva tima iz Jablaičkog okruga je na programu u Grdelici duel dva Jedinstva pa bi se moglo reči kao i za utakmcu u Čekminu, da favorita nema i da će pobeddik biti ko ima više znanja i umeća, ma da bi domaćin trebalo da bude taj koji bi trebao da pokaže više želje za pobedom.

Poslednji par je utakmica u Orljanu između ulsovnog domaćina Žitorađe i OFK Kosanice iz Kuršumije, duel dva tima iz Topličkog okruga, gde bi se takođe moglo reći da favrot unapred ne postoji . Bodovni saldo i jednog i drugog tima nije baš veliki da su bezbrižni u nastavku  prvenstva, pa su bodovi preko potrebni i jednom i drugom timu.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print