JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Najava 20 kola Zona-istok za 3-4 apeil 2021-04-02

SUBOTA u 16h

Dimitrovgrad: Balkanski – OFK Bor 1919 –

Kladovo. Brodoremont- Tansko Rajić-

Pirot: FK Senjak – BSK

NEDELJA u 16 h

Babišnica: Lužnica- OFK Knjaz –

Zaječar. OFK 019- Branik-

Pirot: Jedinstvo – Đerdap –

Slatina. OFK Slatina- Rajko Mitić-

Negotin: Hajduk veljko – FK Polom

Na porostorima Zona –istok ovog vikenda su takođe na programu utakmice 20 kola. Prvog dana vikenda igraju se tri , dok preostalih pet su na programu u nedelju. Prvi par u subotu je  derbi ovog kola između četvrtoplasirnog domaćina Balknskog i  trećeplairanog OFK Bora 1919  kao gosta.  Borani gaje nadu o samom vrhu tabele, dok se to nebi moglo reći za domaćina. Favorita nema pobediće tim koji bude bolji na samom terenu, a postoji i mogućnost podele plena.

I druga utakmica subotnjeg programa zavređuje pažnju ljubitelja fudbala na istoku jer lider prvenstva Tanasko Rajić iz Pirota  ide u goste Brodremontu u Kladovu, gde  je domaćin u gornjem delu tabele, ali  bi se moglo isto reći kao i za utakmicu u Dimitrovgradu da je pobednik neizvestan ma da su gostu bodovi potrebniji u ovom trenutku.

Treći par je utakmica u Pirotu između FK Senjak i BSK iz Bogovine dva tima iz donjeg dela tabele sa po 17 osvojenih bodova. Prednost treba dati ka pobedi domaćinu, ma da  i gosti mogu iznenaditi i pomrsiti račune jer su bodovi i jednom i drugom timu nepohodno potrebni za beg sa dna tabele.

U nedelju su na programu pet utkmica i prvi par je duel  u Babušnici između Lužnice i OFK Knjaza iz Trgovišta kod Knjaževca. Oba tima su u dnu tabele i po svoj prilici Lužnica je bliža osvajanju sva tri boda, mada i gosti mogu odigrati dobru utakmicu.

U Zaječaru OFK 019 dočekuje Branik  i treba tu očekivati pobedu domaćina koji je i bodovno mnogo bolji od gosta.

U Pirotu Jedinstvo dočekuje Đerdap iz Kladova  dva tima koja  su u samoj sredini tabele , gost je bodvono u boljem položaju ali domaćin  je po svoj prilici bliži pobedi i približavanju gostima  sa bodovima na tabeli.

U Slatini kod Bora istoimeni klub će ugostiti ekipu iz Bele Palanke  Rajka Mitića  , oba tima su u gornjem delu tabele, ali treba prednost dati domaćinu i očekiavti nova tri boda na kontu domaćina.

Utakmica gde su izraziti favoriti   kao što je ova u Negotinu između Hajduk Veljka i FK Poloma je samo slovo na papiru gde su domaćini unapred pobednici i samo je pitanje sa koliko golova razilike će biti izražena.