JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Najava 26 kola Srpske lige – 3-4 april

SUBOTA: 3 april od 16h

Vladičin Han: SFK Morava – Budućnost(P)

Mrštane: Moravac /Orion – Radnički (SV)

NEDELJA: 4 april od 16 h

Niš: Car Konstantin- SFS Borac-

Vlasotince: Vlasina- OFK Topličanin-

Aleksandrovac: Župa-  OFK Sinđelić-

Resavica: Rembas – Dunav-

Lebane: Radan- Timok 1919-

Knjaževac: Timočanin – Pčinja-

Niš(Medoševac): Mlaodst – Trstenik PPT-

Paraćin: Jedinstvo- Kablovi –

Po sistemu sreda –nedalja Srpska fudbalska liga –istok  došla je do 26-og  kola koje je na programu ovog vikenda koji je pred nama. U subotu su na programu dve , dok preostalih osam susreta su na programu u nedelju. Prvi par je utakmica u Vladičinom  Hanu gde domaća SFK Morava dočekati  jednog od kandidata za sam vrh na tabeli i biće vraški teško za domaćina da dođe do pobede, ma da bi trebali da budu zadovolji i jednim bodom. Gost će po svoj prilici ići na pobedu , jer upravo ovaj klub iz Popovca kod Niša  uvek igra na pobedu i bez  bilo kakvih kalkualcija sa protivnikom, zato treba očekivati krajnje neizvesnu utakmcu, gde su i jednom i durgom timu bodovi preko potrebni.U Mrštanu gostuje takođe još jedan kandidat za sam vrh tabele i tu je po svoj prilici unapred gost uknjižio sva tri boda  sa već otipsanim domaćinom, koji je ne tako davno bio strah i trepet za goste u Mrštanu.

U nedelju su kao što rekosmo na programu osam utakmica a taj dan otvara duel na Bubnju između domaćeg Car Konstantina i  SFS Borca  gde se očekuje dobar jutarnji matine  i pobeda onog tima ko pokaže više fudbalksog umeća na terenu. Po gotovu što gosti iz Paraćina odvog proleća igraju jako dobro na gostovanju. U Vlasotincu Vlasina dočekuje tim iz Prokuplja  ekipu OFK Topličanina kome su bodovi preko potrebni za opstanak, dok domaćin još uvek gaji neku nadu za sam vrh tabele. Pobedi je bliži domaćin, ma da i gosti mogu da iznenade ako se domaćin opusti. U Aleksandrovcu domaća Župa kojoj takođe gori pod noge i bodovi su im preko potrebni u goste im dolazi neugdni OFK Sinđelić koji posle poraza od Rembasa u prošlom kolu će potražiti po svoj prilici šansu da se iskupi za kiks kod kuće. Domaćin ukoliko želi beg sa dna  tabele moraće od prvog minuta da jurišaju  na pobedu.

U Resavici domaći Rembas će dočekati na svom bunjištu ekipu Dunava iz Prahova i ovde treba  očeivati pobedu domaćina kako bi overili vrednu pobedu na gostovanje u Nišu. Po nekim parametrima derbi kola bi trebalo da bude u Lebanu između domaćeg Radana i lidera na tabeli Timoka iz Zaječara, upravo njihovi dueli su uvek donosili dobru fudbalsku predstavu. Gosti će pokušati da pobedom zadrže lidersku poziciju, dok će domaćin nastojati da se iskupi za dva remija na svom terenu protiv SFS Borca i OFK Sinđelića.

U Knjaževcu gostuje zasad ne poražena ovog proleća ekipa Pčinje iz Trgovišta , dok Timočanin kod kuće igra dobri i to bi uz onu utakmcu u Lebanu trebalo da bude još jedna utakmica koja zavređuje pažnju derbija kola.Dali će domaćin uspeti da skine skalp gostu ili će gost ostati i dalje neporažen znaćemo odmah po zavreštu utakmice , koja treba da donese dobar fudbal.,pa neka pobedi ko bude bolji.

Predposlednji par je utakmica u Medoševcu između domaće Mladosti i Trstenik PPT gde treba očeivati krajnje neizvesnu utakmcu jer su timovi pribilžnog kaviteta, ali Mladost bi trebala da bude u prednosti jer igra na svom terenu i da pobedi, ma da i gosti it Trstenika nisu za unapred otisivanje.

Polsednji par je  u Paraćinu gde Jedinstvo dočekuje „dečiji vrtić“ iz Zaječara i suvišno bi bilo kometarisati ovaj duel, već samo unapred postaviti pitanje sa koliko golova će domaćin ispratiti gosta put  Zaječara.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print