JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Miting u Leskovcu SNS za pobedu

Leskovac: Ni prava provala oblaka neposredno pred početak mitinga  SNS u centru Leskovca  nije omelo sipatizere  ove vladajuće stranke da se okupe u velikom brroju. Po slobodnoj proceni bilo ih je oko 5.000  možda i više.

Nisu tu bili samo građani Leskovca , već i poklonici ove stranke iz Lebana, Vlasotinca. Medveđe  i Bojnika, koji su upriličili  centralni miting SNS pred nedeljne izbore. Možda je pomalo nezahvalno što se na mitingu uglavnom govorilio o Leskovcu i njihovim potignutim rezultatima, a da s erecimo nije pomenula Medveđa i Bojnik, dok je za Lebane i Vlsotince bilo samo nekoliko reči pohvale u izlaganju gradinačenika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Miting SNS otvoren je himnom Bože  Pravde u izvođenju  Ljubice Živković, a potom se za govornicom pojavila osoba sa invaliditetom Ljubica Stojanović predsednica Udruženje Distofičara Leskovca koja je peta na listi   kandidata za odbornika   ispred SNS  u Skupštini grada Leskovca na predstojećim izborima. Ona se obratila rečima koja je između ostalog rekla:

Poštovani građani dame i gospodo  građani Leskovaca moje ime je Gordana Stojanović, završila sam srednju školu u Leskovcu gde i danas živim. Čitav svoj život provela sam u inalidskom pokretu boreći se za prava. Večeras sam malo uzbuđena jer se vama obraćam u ulozi kadnidata za mesto odbornika  Skupštine grada. Zahvaljujući  Gradonačelniku dr. Goranu Cvetanoviću  dobila sam  šansu i poziv da se kao nestranačka ličnost, nađem na Izbornoj listi SNS.

Ovo predstavlja važan korak, u političkom životu Leskovca, i direktnu primenu po osnovnog principa Međunarodnog Ivalidskog pokreta Ništa o nama bez Vas. A to znači u donošenju odluka i konsultacija koje se tiču invalidnosti treba da učestvuju i same osobe sa ivaliditetom.Onog trenutka kada politika i njeni glavni akteri prepoznaju osobe sa inaviditetom, kao priliku za razvoj zajednice, tek tada možemo govoriti o zajedinci koja smatra  da svom članu, svom pojedincu pruža šansu dostojan čoveku.

U Leskovcu živi preko 10.000 Roma i u njihovo ime obratio se na mitingu Januš Alilović koji je 27 na listi kadnidata za odbornika ispred SNS u Vladi Skuštine grada Leskovca. Njegovo obraćanje pozdravljeno je burnim aplauzom a Alilović  je između ostalog rekao:

Poštovani prijatelji moje drage romkinje i romi, dragi sugrađani ja sam kadidat za odbornika na lokanim izborima  na listi Aleksandra Vućića  „ Za našu decu“. Oženjen sam i otac sam dvoje dece, pored toga što sam mlad od skoro sam postao i deda jedne prelepe devojčice. Moram da vam kažem da je romska zajednica poslednjih godina unazad suretala sa velikim problemima.Na to su uticali razni faktori nezapolsenost, razna dugovanja.  Dolaskom SNS na vlast oseten je boljitak na svakom koraku. Leskovac je postao jedno veliko gradilište i mesto za mnogo bolji život građana.

Prmanja u svim segmentima su redovna a usvajaju se i urbnistički planovi za romska naselja kao što je recimo naselje Slavko Zlatanović. Sanacija vodene mreže u naseljima Podvorce i  Sat mala. Uređuju se škole u kojima idu romska deca. Takođe dobili smo dozvolu za izgrdanju romske crke u naselju Slavko Zlatanović. Jedini u Srbiji sa čime se ponose   romi je je da imaju već 23 godne svoj Dom Kuture u Leskovcu. A finsiraju se iz Budzeta lokalne samouprave u Leskovcu. Takođe imaju i svoj FK Veternica koji je osnovan davne 1926 godine i važi za jedan od najstarijih klubova kod nas. Zato pozivam sve Rome i sve vas ostale da se ujedinimo i glasamo za SNS.

Potom su govorili Milun Dinić, zatim kandidat za narodnog poslanika Jelena Kocić, profesor Vladimir Marinković, da bi se na kraju mitinga obratio i prvi čovek Leskovca Gradonačelnik dr Goran Cvetanović uz gromoglsni apaluz prilikom izlaska na binini i svoje govor počeo rečima:

Dragi moji sugrađani dame i gospodo.Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Drago mi je da vidim vaša nasmejana lica, pored toga što je pet dana do izbora vidi se da niste umorni.  Drago mi je da se većeras vidi koliko smo brojni,  složni, energični ispremni  za novu pobedu na izbrima. Jedni smo predstavli gradu Leskovcu naše kandidata za odbornike, gde su ugledni građani , privrednici našeg grada. Oni sve nas prestavljaju. Živa reč  se daleko čuje, zato je prva reč SNS komunikacija. Da naši građani mogu da računaju na Vas da ste im uvek dostupni. Na terenu smo uvek da bi čuli probleme naših građana. Nemogu poreći da nismo spremni, energični, brzi i sposobni i oragnizovani.

Da radimo od svih zajedno više.  Moramte da  verujete u politiku koju zastupate. Ja verujem u Vas vi morate da verujete u mene. A svi mi moramo da verujete u Aleksandra Vučića:  A kada verujete sa ljubavlju i u srcu to se i oseti.  Mi se borimo za sve segmete u životu, za timski rad za nove pobede.  Potom je govorio o uspesima koje je postigla SNS u Leskovcu i da se nada sigurnoj pobedi jer su grđani Leskovca prepoznali ko zaslužuje poverenje da mu se ukaže na izborima 21 juna. Na kraju je nabrojao i sve uspešne rezultate Sportskih koletiva u Leskovcu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print