JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kuzmanović novi šef struke

Leskovac: Posle upoznavanja sa novim šefom stuke Leskovčanina Aleksandrom  Kuzmanovićem,  juče je (ponedeljak) obavljena  je prozivka fudbalera GFK Dubočice. Na prozivci su bili predsednik kluba Dejan Savić,  Sportsko direktor Vldica Cekić koji su pozdravili sve fudbaler kako starosedeoce , tako i nekoliko značajnijih pojačanja koja su se pojavila na prvom treningu.

Na prvoj prozivci bili je čak 22 fudbalera  i to: Dušan Savić Zvonimir Stanković, Milan Stanković, Danijel Stamenković, Filip Marković, Milan Mitrović, Vlada Ristić, Marko Kocić, Nenad Kostić, Ninoslav Karapandzić, Ivan Milić, Marko Perović, Dušan Mladenović, Nikola Stanković, Lazar Mitrović, Miroslav Stamneković, Miloš Mitić, Dušan Dodić, Aleksandar Mitrović, Nikola Mladenović, Lazar Marković, Vl adimir Stefanović.

Dali će Leskovački Srpskoligaš strovati kao dosadašnji član Srpske lige istok ili će se preseliti među  klubove prve lige Srbije , još uvek je nezvesnost svih u klubu, što govore i reči  Sportskog direktora Vladice Cekića, koji specijalno za naš portal kaže: Pre svega bih predstavio novog šefa stručnog štaba Aleksandra Kuzmanovića, pomagaće mu Zoran Mitrović. Bez opbzira dali ćemo biti u ovom rangu ili Prvoligaši on će biti naš šef stručnog štaba. Počeli smo znatno ranije iz razloga zato što su igrači bili na veoma dugoj pauzi čak tri meseca i više.

Krenuli smo ranije da deset dana bude kao neki uvod, da novi šef stuke vidi šta imamo od igračkog kadra na raspolaganju trenutno. Tako da bi do kraja mesece imali iskristalisani tim oko osamdeset posto na koje možemo da računamo. Čekamo zvaničnu potvrdu u kom ćemo rangu da se takmičimo od jesenas, shodno tome i pravimo tim. Na prvoj prozivci poajavili su se sedam novalija, sa nekim vršimo pregovore. Nadam se u narednih nedelju dana, dobijemo potvrdu FS Srbije u kom ćemo se rangu takmičiti . Ako budemo članovi Prve lige Srbije dovešćemo još jedno seda ili osam proverenih prvoligaških fudabera. Imamo maksimalnu podršku lokalne samouprave da  će stajati  iza kluba, bez obzira  u kom se rangu takmičili neće nam praviti nikavih problema.

Biće to ubrzano kako oko igračkog kadra , tako i infrastukture na samom stadionu. Uz podršku lokane samouprave siguran sam da ćemo grad Leskovac repezentovati na jedan dostojan način. Kad dobijemo konačnu odluku ako budemo Prvoligaši verovatno će biti nekih promena kako u stručnom štabu tako i uprva kluba. Neznam posle kolioko godina ofrimene su i sve mlađe selekcije od omaldinaca do petlića. Naročito dečaci rođeni 2003 godine vraćeni su u klub iz čitavog Jablničkog okruga u naše redove. Oni su na pragu prvog tima i nismo hteli da dozolimo da se rasipaju negde po okolini. Jer upravo omldinski pogon bi trebao da bude oslonac našeg kluba. Korak po korak doćićemo na  pravom mestu gde upravo našem klubu pripada mesto.

Za novog šefa stuke angažovan je iskusni trener Aleksandar Kuzmanović koji je održao i svoj prvi trening na kome se radilo odmah sa loptom, po završetku je rekao:

Po prvi put sam trener u jedom takvom klubu koji ima svetlu budćnost kao fudbalski kolektiv. Pravo mi je zadovoljstvo što sam imenovan za šef struke. Slobdno mugu da kažem da je jedan od velikana nešeg Srpksog fudbala i nadam se da će da se vrati tamoi gde mi i pripada mesto. Jedan je od tih razloga zbog čega sam se prihvatio poziva. Zahvalio bih se predsedniku kluba Dejanu Saviću i sportskom direktoru Vladici Cekiću što su mi ukazali poverenje, nadam se da ću to poverenje opravdati svojim radom.

Igračima sam rekao bez obzira u kom se rangu budemo takmičili zahtevi će biti isti . Moramo biti maskimlano pripremljeni za najbolje rezultate, samo će ciljevi biti različiti ako budemo Srpksoligaši da završimo kao prvaci ,ako budemo Prvoligši tu  da budemo negde u sredini i da naredno prvnstvo sačekamo tu gde se nađemo  izborenim statusom. Za to će nam biti potrebna maskimalna pomoć kako igrača, tako i uparve kluba navijača i sve ljubitelje fudbala u Leskovcu.

Još uvek nezanamo kad će početi  prvensta u bilo kom rangu takmičenje, moraćemo da sačekamo malo da vidimo gde se takmičimo. Tako da će i plan priprema biti adekvatan podatku kojeg budemo dobili.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili