JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Ne odričemo se titule prvaka

Medveđa: Šest kola pre kraja prvenstva u Prvoj regionalnoj  košarkaškoj ligi –istok prvenstvo je prekinuto zbog svima nama poznatog slučaja epidemije korona virosa kovid-19. Tako da su kao i svi ostali sportsiti i košarkaši Jablanice iz Medveđe morali da se pomire sa situacijim i da sa zebnjom čekaju nastvak prvenstva, sa nadom da će uspeti u svojim ciljevima koji su zacrtli a to je titula prvaka i plasman u  Drugoj košarkaškoj ligi Srbije.

Upravo moj sagovornik specijalno za naš portal je trener Siniša Stošić koji je u telefonskom razgovoru bio jasan sa porukom da će sve ovo proći i da će se prvenstvo nastaviti, što govore reči Stošića koji kaže: Posle utakmice u Boru  koju smo odigrali 8 marta  odmah sutra dan je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, koje još uvek traje , kao što je svima poznato zbog korana virusa, koji je zahvatio čitav  svet. Tako je između ostalog došlo i do prekida prvenstva  u našoj Prvoj  regionalnoj košarkaškoj ligi. Nakon toga trebalo je da prođe nekoliko dana  da se organizujemo, što je išlo malo teže jer sastav našeg tima je iz dve sredine iz Leskovca i Medveđe.

Dogovorili smo se kako da nastavimo sa treninzima , kako bismo donegde uspeli da sačuvamo formu koja je bila na vrhuncu, kad je reč o pripremljenosti igrača. Pošto je zabranjeno okupljanje na javnim mestima, dogovorili smo se da svako za sebe radi individualne trenige u kućnom anbijentu u granicama svoje mogućnosti koliko ima uslova za tako nešto. Zasad smo u svakodnevnom kontaktu i to po meni ide dobro. Taj kućni rad nadam se ako se prvenstvo nastavi  da će dati  koliko toliko povoljan rezultat pripremljenosti.

Očekujem da sve ovo prođe kako treba , sa što manje pre sveka ljudskih žrtava kod nas. Lično se nadam da će se prvenstvo nastaviti, jer mi i dalje se  ne odričemo prvog mesta koje vodi u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije. Na deobi smo prvog mesta sa ekipom KK Bor RTB imamo isti broj bodova, preostalo je da se odigra još šest kola, koja će odlučiti o tituli prvaka  po svoj prilici.

Da bismo nastavili prvenstvo i sve ovo prošlo kako treba, moramo se pridržavati mera koje je donela Vlada repubilke Srbije. Zato je moja poruka i svih mojih igrača i Uprave kluba iz Medveđe „OSTANITE KOD KUĆE“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print