JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Projektom preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Sklapanjem Ugovora između opštine Medveđa i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji je potpisan krajem prošle nedelje, odnosno projektom „Uspostavljanja Kancelarije za preduzetništvo“ omogućeno je da se uposle 12 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom na period od 4 meseca.

U kabinetu opštine Medveđa, u prisustvu predsednika i zamenika predsednika opštine Medveđa, dr Nebojše Arsića i Gorana Ivanovića, potpisani su pojedinačni ugovori koja su lica na projektu potpisala sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

“Pored obrazovne strukture, vodilo se računa i o manjinskoj populaciji pa su od 12 lica, koja su danas potpisala Ugovore, dve osobe albanske i jedna romske nacionalnosti. Ovo jeste privremena solucija da se ova lica uposle, ali mi svakodnevno tražimo način da otvorimo dugotrajnija radna mesta, na kojima će sva nezaposlena lica naći zaposlenje”- istakao je predsednik opštine Medveđa.

Da podsetimo, osnovni cilj zajedničkog projekta je da se kroz aktivnosti realizovane ovim projektom odgovori na sve veće potrebe mikro, malih i srednjih preduzeća u opštini Medveđa. Realizacijom projekta ostvariće se specifični ciljevi predviđeni programom, a to su podsticanje preduzetništva i razvoj preduzetničkog duha.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili