JugSport.net

sportski portal južne Srbije

MEROŠINSKI RAD SE DIGO IZ PEPELA

Merošina: Član Nišavskog okruga FK RAD 1974 trenutno desetoplasirani tim na tabeli Nišavskog okruga  u veliko vrši pripreme za početak pripremnog perioda za prolećni deo prvenstva, gde će pokuašti da se sa desetog mesta pomeri za neki stepenik više. Pripreme ovog kluba zvanično će početi u nedelju 6 febuara u 14 časova kada će i treneri  Milan Kandić i Boban Stefanović obaviti prozivku , gde se  na njoj očekuju oko 25 fudbalera, koji će na proleće braniti boje plavo-belih iz Merošine.

Upravu kluba sačinjavaju „alfa i omega“ Ljubisav Anđelković , sekretar kluba je Dušan Vasković , dok stručni štab čine kao što rekosmo Milan Kandić i Boban Stefanović koji će u pripremnom periodu imati za zadatak da što bolje pripreme tim za prolećni deo prvenstva zavisno od vremenskih uslova za nesemtan rad.

Klub su zasad u prelaznom roku napustili Nikola Petrović i Nikola Antić (Dobrič-Brest i Stefan Ivanović (Novoselac). Prinove su zasad: Igor Jovanović (Sloga-Jovanovac), Dušan Ristić ( Moravac-Čečina), Danilo Miladinović (Dobrić-Brest), Milan Živković Stara Božurna), dok su u pregovorima sa još nekoliko kvalitetnih fudbalera koji će znatno pojačati konurenciju u timu i sa pravom jurišati u borbi za gornji deo tabele.

Izvor finsiranje kluba je pre svih lokana samouprava Merošine na čelu sa predsednikom opštine Sašom Jovanovićem, kome odaju posebnu zahvalnost.M ada i naši gastabajteri nam ponekad šalju novac i opremu za nesmetan rad kluba.

O samom postojanju kluba i radu razgovaramo sa prvim čovekom kluba „ što bi se reklo „alfom i omegom“ Ljubisavom Anđelkovićem koji na početku govori sa setom i kaže: Klub su vodili pogrešni ljudi i on je morao da se ugasi 2013 godine i nije funkcionisao sve do 2020 godine kada je na inicijativu moju i mojih saradnika Milana Kandića, Bobana Stevanovića, Marka Petrovića, Nikole Petrovića Milana Todorovića i još nekih čija se imena nemogu setim doneli odluku da klub ponovo formiramo i počnemo sa takmičenjem. Trenutno sae takmičimo u Nišavskom okrugu gde pripadaju klubovi iz Doljevca, Svrljiga, Aleksinca i Gadzinog Hana i mogu da budem izuzetno zadovoljan rangom u kome se takmičimo , da sve protiče kako treba.

Kada smo došli u klub da ponovo počnemo sa radom nismo imali ništa niti rekvizite za rad, opreme za treninge a kamo li za takmičenje, teren je bio runijiran, ali smo dobrom voljom i upornim radom sve to nadomesetili  i klub doveli u normalnom stanju. U klubu vlada čist amatarizam i što mogu da se pohvalim da  svih 25 igrača osim jednog golmana su meštani Merošine. Tim je sastavljen od sklop mladosti i iskustva. Imamo dosta mladih igrača uglavnom su tu oko 16 do 18 godina, a imamo i nekoliko koje pripremamo od 15 godina da za godinu dana i njih polako bacamo u vatru da se kale sa prvotimcima. Uporedno sa fudbalom svake godine iz kluba iznedrimo i po nekog fudbalskog sudiju, koje imamo da  trenutno sude i na Zonskom stepenu takmičenje iz redova fudblalera.  Kao prvi čovek kluba zadovoljan sam kako igračkim kadrom sa kojim raspolažemo, tako i sa upravom kluba , odnosno ljude koji rade u klubu. Jer sami pripremamo i obeležavamo teren kada smo domaćini, sređujemo prostorije. Dočekujemo i ispraćamo goste , tako da sve zasad funkcioniše besprekorno sa ponosom je na kraju rekao Ljubisav Anđelković, koji će ovom klubu još dugo biti perjanica bez koga se neće moći zamisliti fudbal u Merošini.

Mi u ime Sportskog portala koji je naj čitaniji n ajugu Srbije ovom klubu želimo dobre pre svega zmske pripreme i još bolje fudbalske partije na proleće. Čist amatarizam i igrači iz sopstvene sredine je čast i ponos Merošine.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print