JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kopaonik nizak za Prokupčane

Prokuplje. Gledalaca 2.000. Sudija: Perat Vukadinović (Niš) 8. Strelci: Luka Paunović u 22 i 80, Cvetković u 44 min.  Za OFK Topličanina, Danilović u 57 za Kopaonik. Žuti kartoni: Agatonović, Cvetković, V. Stanković (OFK Topličanin), Mehmedi, Vukojević (Kopaonik). Crveni karton: Mitrović (Kopaonik) rezervni igrač.

OFK TOPLIČANIN: Gligović 7, Agatonović 8, V. Paunović 7,5, Kocić 8,  Luka Paunović 9, Marković 7,5, Cvetković 8, Babović 7 (L. Miličević  7 ),  Lazarević 7, V. Stanković 7 ,5 (Mladenović 7), Jovanović 7 (Čeda Paunović -),

KOPAONIK: Milošević 6, Mehmedi 5,5, Radmanović 5 (Obradović-), Vilimonović 5 (Knežević-), Dušan Burgić 6, Danilović  7, Milivoje Nikolić 6, Mitrović 6, Marjan Nikolić 6, Vukojević 7, Jovan Burgić 6.

Igrač utakmice: Luka Paunović

Divna fudbalska predstava u Prokuplju. Na njoj se okupilo 2.000 gledaoca koji su uživali u dobroj fudbalskoj predstavi, naročito domaćeg sastava. Duel dva tima iz samog vrha tabele, je sasvim zasluženo pripao domaćinu. Oni su bili ti koji su bili apsolutni gospodari situacije na terenu, naročito u prvom delu igre.

Posle nekoliko idealnih prilika u 22. minutu oduševljenje za pristalice domaćina. Po desnoj strani svojim čuvarima je umakao Cvetković, ušao u kazneni prostor gostiju iz Brusa. Idealno je uposlio Luku Paunovića koji sa nekoiko metara šalje loptu u nebranjeni deo mreže nemoćnog na golu Miloševića.

Prednost domačina udvostručena je u  samom finišu prvog dela igre. Strelac je asistent kod prvog gola Cvetković, koji je vešto umakao svojim čuvarima i primorao Miloševića da po drugi put vadi loptu iz mreže, preciznim udarcem sa desetak metara. Sa tim rezultatom se otišlo na zasluženi odmor.

U drugom delu po jedan pogodak na obe starne, uz daleko slabiju igru jednog i drugog tima.  U 57. minutu gostima donosi tračak nade Danilović, koji posle greške nekog od odbranbenih igrača domačih, šutira sa nekih 20-tak metaara i lota je prevarila golmana Gligovića i završila u mreži.

Deset minuta pre kraja pada konačna odluka o pobedniku derija Zone – Zapad. Posle centrašuta sa desne strane na pravom  mestu se našao Luka Paunović i po drugi put  se upisuje u strelce. Vredna poobeda domaćina i dobra najava da će Topličanin ovog proleća sa pravom jurišati na titulu prvaka i plasman u Srskoj ligi, gde im objektivno i pripada mesto.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print