JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Rtanj prenizak za Medveđane

Boljevac:  Hala sportova . Igrano bez gledalaca. Sudiski par: Stojanović/Krtsić (Oba Niš). Rezultat po četvrtinama: 17:19, 17:25, 11:20, 13:21.

KK RTANJ: Žukić, Pajkić, D. Grbović 2, P. Grbović, Nedeljković, Milandinović 23, Kostreš, Gruja 19, Savić 4, Đorđević 10, Živanović , Veljković.

KK JABLANICA: Luković 13, Cekić 10, Aranđelović, Stošić 21, Bubalo 15, Dzelatović  6, Stoiljković 24, Nikolić 2

Igrač utakmice: Stoiljković

I pored toga što su put Boljevcu otputovali sa samo osam igrača,  jer su nekoliko njih povređerni i bolesni, košarkaši Jablanice iz Meveđe su katastrofalno porazili doamći sastav sa čak 27 koševa razlike u njihovu korist. Tako su sa prvaom pokazali košarkaškoj javnosti  da su neparvilno kao drugopalsiranoj ekipi uskraćeno pravo da se nadmeću u Drugoj košarkaškoj ligi.Pokazali su da će i ove goidine biti u  Prvoj Srpskoj Reginlanoj ligi istok glavni favoriti za osvajanje prvog mesta.

Već u prvoj četvrtini se viudelo koje favorit u ovoj utakmci. Taj period igre Medveđani su rešili u svoju korist sa dva  koševa prednosti ( 17:19), da bi i u drugoj deonici bili bolji čak za osam poena (17:25) i prvo poluvreme završili rezultatom 34:44. Već tada se videlo ko je pobednik na ovoj utakmici.

U trećem delu igre ponovo Medveđani su bolji rezultatom 11:20, da bi u poslednjoj četvrtini nastavili sa rezultatskom razlikom i u njoj bili bolji za  osam poena (13:21) što je konačnih 27 poena razlike za Jablanicu i dobra najava pred narednu utakmcu kada je pravi derbi jer u Medveđu u trećem kolu dolazi KK Topličanin iz Prokuplja , još jedan kandidat za prvo mesto u grupi.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print