JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Leskovčanin „pokorio“ Moskovljane

Lebane: Poznati Leskovački ugostitelj  vlasnik hotela Bella Nella Živorad Marković inače takmičar kuba snage „XL“-Leskovac  nalazi se  u Rusiji na Evropskom takmičenju u Bench press u svoj kategoriji do 90 kg svoje masivne težeine.  Već je imao jedno takmičenje u nedelju a naredne subote će nastupiti na još jednom, još jačem. Prvo je održano u Moskvi  gde je u izuzeno  žestokoj konurenciji takmičara iz čitave  Evrope  svojoj kategoriji osvojio prvo mesto , odnosno  zlatnu medalju. Već naredne subote 24 aprila   biće učesnik drugog takmičenja koje će se održati u Ruskoj repubilci Tatarstanu i biće ovog puta otvreni šampionat u bench press.

 

U telefonskom razgovoru Marković kaže: Pre svega da pozdravim putem najčitanijeg sportskog portala jugo-istoka Srbije sve ljubitelje ovog sporta i sve takmičare, posebno moje kupske drugove iz Leskovca na čelu sa  „alfom i omegom“ ovog klub Predragom Milenovićem. Na prvom nastupu kojeg sam imao u nedelju osvojio sam prvo mesto sa podignutim 110 kg  i pored toga što sam osećao posledice povrede, ali sam stisnuo zube i sve izdržao od početka do kraja nastupa.  Već naredne subote sa nestrpljenjem očekujem drugi za redom nastup takođe ovde u Rusiji u Tatarstanu. Povreda je sanirana i nadam se još boljem rezultatu i da će ponovo na mojim grudima  zasijati zlatna medalja.

Živojin Markoivić ugledni privrednik iz Leskovca  i takmičar „XL“ –Leskovac   još jedan živi dokaz da ljubav prema spotru nema starosne granice i prepreke, niti granice udalejnosti gde se održava takmičenje  kad  čovek voli onaj sport kojim se bavi.

Nama na kraju ne preostaje ništa  drugo nego da Markoviću poželimo i drugi uspešan nastup u Tatarstanu, jer to ovaj sportista i zaslužuje  da bude žetalac zlatnih odličja na svim takmičenjima u bench press ma gde ona bila održana pogotovu u dalekoj Rusiji.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print