JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Amaterizam koji treba slediti

Kada kreneta na putu Leskovac – Bojnik , prvo naselje koje će Vas sresti to je fudbalsko Gornje Stopanje, gde  već decenijama postoji FK Jedinstvo, koji je brend ove Mesne zajedice u opštini Leskovac.

Kada jedan fudbalski tim ma u kom rangu takmičenja bio na ovako superioran naćin osvoji prvo meseto i plasira se u viši rang takmičenja je za svaku pohvalu.

Lidersku pozicuju na tabeli završili su inpresivno sa 82 osvojena boda ,bez ijednog poraza,  čak 21 više od najvećeg konurenta FK Vučje nekadašnjeg drugoligaša.  Strelci su bili neumoljivi postigli su čak 135 pogodaka, dok su primili najmanje golova samo 28 , jer su na golu imali naprosto nesavladljivog Dušana Jevtića koji već dve godine osvaja epitet naboljeg golmana Jablaničke okružne lige, što je za svaku pohvalu.

Uporedno sa ovako blistavim rezultatima renovirane su službene protorije, teren i sve prateće potrebe, tako da je naprosto milina doći na ovaj lep fudbalski kutak.

Po završetku prvenstva po rečima prvog opretivca i iskusnog „ fudbalkog vuka“ Stanoje Sokolovića počele su pripreme za viši stepen takmičenja. Prvo što su uradili to je što su za šefa struke amgažovali Dejana Jocića mladog fudbalskog stručnjaka, dok je njegov pomoćnik ostao dosadašnji trener Goran Mihajlović.

Uprava kluba i pored toga što broji  osam članova  ipak sve se svodi na njih nekoliko . Pre svih predsednika Novice Milića , koji i pored toga što je prirodom posla skoro uvek van  svog Gornjeg Stopanja uvek je na vezi sa potrepsednicima Stanojem Sokolovićem i Modragom Ristićem, kao i Generalnim sekretarom Ivicom Pejkovićem, takođe na usluzi uvek kad za to ustreba je njihov odbornik u gradskog Vladi Leskovca Srđan Mitić.

Na Konfereciji  u ovom klubu specijalno za naš portal bili su naši sagovornici predsednik kluba Novica Milić, potpredsednik Stanoje Sokolović i Generalni sekretar Ivica Pejković koji su za javnost izneli svoja viđenja kad je reč o klubu.

– Mnogo je teže biti predsednik kluba nego dok sam bio dugogodišnji fudbaler ovog kluba. Tada je razmišljanje bilo na terenu 90 minuta , sada razmišljam cele nedelje od utakmice do utakmice. Gorući problem je finansiske prirode. U prvenstvo ćemo ući jedino sa tim problemom. Imamo jasna obećanja ljudi koji su bili u klubu, sada se bave biznisom van naše zemlje da će pomoći maksimalno koliko mogu. Cilj nam je da jesenji deo prvenstva prebrodimo, za proleće imamo jako obećanje lokalne samouprave u Leskovcu na čelu sa gradonačenikom dr. Goranom Cvetanovićem  da ćemo biti daleko bolje sagledani u finansiksom delu kluba, ušta niko u klubu ne sumnja da neće biti tako. Bio sam predvodnik generacija kao fudbaler kada smo tri godine bili članovi Zonskog stepena takmičenja, sada kao predsednik kluba želja mi je da to bude dugo i dugo godina. Mesna zajednica koja broji skoro 800 domaćinstva uz njihovu podršku, ko može da nam pomogne biće nam dobrodošao svako i svaki dinar koji doniraju naš klub. Izuzetno sam zadovoljan  saradnjom sa mojim saradnicima. Zbog prirde posla sam skoro uvek na strani ali smo uvek na vezi  i sve odluke donosimo zajednički uz dogovor. U klubu sa mojim sardnicima smo godinu dana i verujem da je dosta toga urađeno . Pozivam kao prvi čovek kluba navijače da dođu u što većem broji i da se zajedno radujemo savkoj pobedi naših fudbalera.

– I pored toga što je prvi čovek kluba Novica Milić ipak „ alfa i omega“ kluba je Stanoje Sokolović isksuni fudbalski radnik koji zna šta su obaveze i dužnosti  biti na čelu jednog kluba, pogotovu kad sve ide dobro, pobeđuje se i treba nastaviti tako. Zato Sokolović na početku kaže: Sa pripremama smo počeli na vreme 15 jula i prozivku je izvšili novi ambiciozni i mladi fudbalski stručnjak Dejan Jocić kao šef struke i njegov pomoćnik Goran Mihajlović  kome su se odazvali sledeći igrači: Golmani Dušan Jevtić i Dalibor Stojanović. Igrači na koje računaom su: Marko Novović, Dalibor Stojanović, Stefan Alenpijević, Miljan Miljković, Saša Marinković, Stefan Stanković, Nenad Bojković, Dejan Stefanović, Veljko Stefanović, Nenad Veljković, Stefan Đorđević, Miloš Dimitrijević, Igor Sokolović, Slaviša Đorđević, Aleksandar Jovanović, Milan Strahinjić, Dalibor Blagojević, Stefan Stefanović, Ognjen Nikolić.  Nadam se da ćemo sa ovim igračkim kadrom koji smo u potpunosti zadržli   osvojiti meto u sredini tabele. Što nam je i cilj svih nas u klub. Komisija koja je bila u poseti oko prijem terene na čelu sa Generalmim  sekretarom FS RIS-a Ivanom – Hadzi Đorđevićem je bila zadovoljna uz neke male sitnice koje moramo da otklonima stvorićemo uslove za odigravanja utakmica Zonskog stepena takmičenja. Osnovni prroblerm što je reko i predsednik Milić biće jedino finansiske priorode, međutim verujem da ćemo to u hodu sve rešavati. Želimo da budemo prepoznatljivi po dobrom, da budemo dobri domaćini, da uvažimo svakog ko dođe kod nas  na odigravanje utakmice.  Takođe službena lica biće uvek dobrodošli i trudićemo se da budemo dobri domaćini. Međutim kad je reč o ishodu same utakmice, tu nećemo imati milosti igaćemo da svakog pobedimo, naravno u fer i korektnoj igri. Vidno je na treninzima želja za dokazivanjuem igrača. Očekujemo svi u klubu bolje dane za naš klub. Uksoro ćemo organizovati i Školu fudbala, to nam i rang takmičenja nalaže da moramo da imamo mlađe kategorije.

– Uz rame Sokoloviću je i Genralni sekretar kluba Ivica Pejković koji je tu dužnost obavljao i dok je bila predhodna Uprava kluba na čelu sa Igorom Stanojkovićem koja je mora se priznati ostavila dobre rezultate kao u postignutim rezultaima na terenu, tako u u infrastukturnom delu je dosta toga uradila.  I sa jednim i sa drugim Pejković je uvek na usluzi koji na to kaže: Sve što  radim radim iz ljubavi prema fudbalu i našem klubu. Ništa mi nije teško kad ispred sebe imaš ovako dobre saradnike. Odnos igrača i Uprave kluba je slobodno  mogu da kažem perfektan. Nikavih problema nema. Posle savake utakmice se družimo, a neretko i sami fuidbaleri daju iz svog dzepa novac za zajedničku proslavu pobede. Verujem da će tako i biti u Zonskom stepenu takmičenja. Jedna smo od dve ekipe u Srbiji  u predhodnom rangu takmičenja koja nije osetila gorčinu poraza, što je za svaku pohvalu. Kao i moji predpostavljeni tako i ja pozivam naše verne navijače da dođu u što većem broju i vide daleko kvalitetnije utakmice. Ugostićemo klubove iz Niša, Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i drugih fudbalski sredina koje zaslužuju poštovanje i respekt. Međutim ni za nijednog nećemo biti lak protivnik poručio je na kraju Pejković..

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print