JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Dugoročan plan  ide svojim tokom

Povratkom na mesto uspeha  GFK Dubočica iz Leskovca pod dirigentskom palicom  šefa struke Gorana Đorđevića na svom stadionu u Leskovcu pune akomulatore za start među Srpskoligaše na istoku.Kroz prvenstvo u Zona – jug bili su nabolji i sasvim zasluženo izborili plasman i viši rang takmičenja. Što je  za sam grad Leskovac veliki dobitak, što se fudbal u ovom gradu polako ali sigurno vraća na velika vrata. Leskovac to i zaslužuje da ljubitelji fudbal gledaju dobre i kvaitetne fudbalske utakmice na prelepom gradskom stadionu.

Upravo moj sagovornik je predsednik Upravnog odbora ovog kluba Dušan Milutinović koji sa zadovoljstvom ističe kako protiču pripreme  za novu takmičasku sezonu, sa kojim se problemiam sureću u  radu kluba.

KAKO PROTIČU PRIPREME I PRELAZNI ROK VAŠEG KLUBA?

Sa pripremama smo počeli još 7 jula na našem stadionu. Ono što me  raduje ne samo mene već sve u klubui što je gro igrača  i kostur tima ostao isti sa kojim smo kroz Zonski stepen takmičenja  se pripremali za ovo Srpskoligaško društvo. Imamo neke odlaske koje nismo planirali niti najavljivani, ali su nažaost odlasci nekih igrača. I ako se još uvek nisu obrtatili za papire tu se pre svega odnosi na braću blizance iz Bojnika Danijela i Danila Stanišića,koji su ponovo najavili povratak u matični klub Pusta reka. Zatim golman Zvezdan Stojanović koji je otišo u Jablanici iz Medveđe. Takođe je i Nebojša Ilić najavio da će doći po papire i da želi da promeni sredinu. Što se tiče dolaska u klub se vratio golman Miloš Đukić koji je bio na privremenom radu u inostranstvo, zatim Nikola Marinković koji želi da pristupi nama iz Moravac – Orion i pored toga što u klubu ne računaju na nejove usloge ne žele da mu dadu papire, da bi mogao da pristupi kod nas. Iz ovog kluba su nam takođe pristigla dva mlada igrača Mladenović i Cakić. Tu je sa nama i povratnik u klubu Danijel Ilić koji posle godinu dana pauze želi ponovo da se  posveti fudbalu. Uz dobar rad verujem da će nam dobro  doći. Nas sve u klubu raduje što sve dugoročne planove koje smo zacrtali  polako se ostvaruju.

Što se tiče toka priprema ušli smo u takozvanoj drugoj fazi  gde se radi neko sticanje slike  oko prave fizičke spremnosti igrača.  Takođe se radi polako na uigravanje tima  i za start prvog kola 18 avgusta  budemo potpuno spremni.

Nažalost sa prvih pripremnih utakmica nismo imali baš sreće. Prva utakmica sa FK Jablanicom iz Medveđe nije odigrana zbog loših vremenskih uslova za igru. Minule subote smo ugostili i počeli utakmcu sa Radanom iz Lebana. Međutim malo me razočaralo  i čudi gest njihovog predsednika kluba  koji zbog jedne banalne odluke sudije koji ipak sudi Srpsku ligu povuče ekipu  posle samo 20 minuta igre  sa terena. Pa smo mi ipak morali  da odradimo  trening . Da odigramo  utakmcu između sebe. I ako je ta utakmica išla  u jednom dobrom pravcu . Počeli smo je sa čak četiri bonus igrča . Da vidimo  ko šta i gde može da igra . Radan u tom periodu igre nije stvorio nijednu povoljnu priliku.  Zato me čudi gest dugogodišnjeg  sportskog radinaka jer je tog dana  bio naš gost , da je uskratio publici  koja je došla u nekom broju  iz Leskovca  i sa strane  za jednu lepu fudbalsku predstavu.

KOJE UTAKMICE PREDSTOJE DO STARTA PRVENSTVA?

Već u sredu (1 avgust ) je utakmica sa još jednim srpskoligašem FK Pukovcem. Potom  sa Vlasinom u Vlasotincu. Sledeće subote smo gosti OFK Topličaninu u Prokuplju. Generana proba je 11 avgusta sa takođe novim članom Srpske lige FK Zaplanjcem . Oko mesta odigravanja te utakmice se još nismo dogovorili. Biće to utakmica od prilike da vidimo u kavoj čemo formi dočekati početak prvenstva.

DA LI ĆETE SPREMNI UĆI U PRVENSTVO SRPSKE LIGE?

Ono što je za nas bitno da prvu godinu takmičenja  u Srpskoj ligi  završimo negde u sredini tabele . Da vidimo koje imamo  mogućnosti  i sa kojim potencijalom raspolažemo . Da ponovo kroz neko filtriranje najverovtano za drugu takmičarsku godinu dovedemo igrače  sa strane i da probamo da uradimo nešto više od ovog ranga takmičenja. Što se tiče takmičenja u narednom prvenstvu  šef struke ostaje Goran Đorđević koji nas je vodio  i završio takmičasku sezonu u  zoni. Biće mu još neko pridodat u Stručnom štabu, dok će u radu sa golmanima  u svim uzrasnim  kategorijama i dalje raditi sa njma Zvezdan Stojanović naš dojučerašnji golman.

PO VAMA KAKAV ĆE BITI KVALITET PRVENSTVA SRPSKE LIGE – ISTOK?

Samim povećanjem broja klubova u ovoj takmičaskoj 2018/ 19 godini, biće pre svega naporna i teška sezona  za sve klubove. Imena koja su u ovom rangu takmičenja  ove godine je garant  da če kvaitet smog takmičenja biti na visokom nivou.Nemoguće je već sada odrediti favorita broj jedan. Biće tu ekipa koje su u prošlom prvenstvu  pokazale neke  svoje ambicije. Recimo poput Budućnosti iz Popovca , možda recimo Radnički  iz Pirota , ma da je uvek teško  da se ekipa koja dođe  iz viši rang  u niži  bez obzira na kvalitet , je pitanje koliko uspe da se digne  i ponovo vrati. Ali će Piročanci svakako biti  jedni od favorita. Tu je i Temnić, pa Jagodina koja će po svoj prilici nastupati kao FK   Tabane. Generlano biće jaka liga  i ujednačena , da će nijanse odlučivati koja će ekipa biti u vrh a koja pri dnu tabele.

KAKO PO VAMA VIDITE ČETIRI KLUBA  SRPSKOLIIGAŠA IZ OVOG OKRUGA?

Ono što je svakako dobro  da imamo četiri ekipe iz ovog okruga  među Srpskoligaše. Međutim  što nije dobro a i pokazalo je minulo prvenstvo, što su se sva tri tima Radan, Jedinstvo i Moravac – Orion su se do poslednjeg kola borili za opstanak. Ekipa iz Mrštana je ispala , pa su ponovo ostali u ligi . Tu smo sada i mi kao četvrti tim. Ono što je po meni ogroman problem je nedovoljan broj kvalitetnih igrača  za sve četiri ekipe, da bi se nosili kvalitetom  i nekim drugim parametrima   u ovom rangu takmičenja sa ostalim klubovima. Uglavnom se sav igrački kadar zna i teško je dovesti igrača sa strane. Sve se to svodi na neke prelaske , ako je danas u jednom sutra je u drugom klubu. Smatram da nemamo kvaitet igrača , da postoji neki vakum  u generacijama. Igrači koji odlaze za recimo Beograd ,pa se ponovo vraćaju,ostavljaju fudbal. Mene kao predsednika kluba na čijem sam čelu raduje podatak ponavljam još jednom što smo zadržali kostur tima, koji je uigran i nećemo mnogo raditi na tome. Tako da ćemo za drugi deo prvenstva dovseti nekoliko pojačanja. Kako bi spremno izveli prvenstvo do kraja.

VAŠA PORUKA NAVIJAČIMA GFK DUBOČICE?

Ljudima iz lokalne samouprave  kojima smo zahvalni onoliko koliko nas prate  i prate naše rezultate uz veliko obećanje  da će 2019  za klub biti dobra , kad je reč o finansikom delu. Dobićemo skromna novčana sredstva  sa kojima nećemo imati probleme  da se takmičimo u ovom rangu takmičenja u 2019 / 20 godinu. Svim našim navijačima bih poručio  da ovaj klub ulazi u jedan novi sistem takmičenja Srpska liga je za naše igrače nešto  novo. Ja kao igrač sam igrao , sada kao rukovodilac nisam . Ovo je za sve nas jedno iskušenje, naročito za mene kao predsednika kluba sa bogatom tradicijom koju ima. Ljudi su željni dobrog fudbala  u Leskovcu.  Ja im poručujem  da budu strpljivi  i da očekujemo  da se radujemo našem svakom uspšehu,  odnosno dobrom rezultatu  i da ih zaedno sa njima delimo na obostranom zadovoljstvu rekao je na kraju prvi čovek GFK Dubočice iz Leskovca Dušan Milutinović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print