JugSport.net

sportski portal južne Srbije

LEPA PRIČA RADANA I JABLANICE

Lebane: U Zona-jug odigrana su već četiri kola,  a čini se da je prvenstvo počelo juče. Idealni vremenski uslovi za igru, dobre posete , pošto su se ljubitelji fudbala uželili utakmica, na svim utakmicama fer i korektno ponašanje aktera jednog i drugog tima, dok se za suđenje nebi moglo reći da je dobro. Bilo je nekoliko krupnih grešaka ,ali u nadi da će ljudi iz FS-RIS- a koji vode taj deo organizacije, srediti  i taj problem. Namerne grešeke su više primetne na utakmci nego nenamerne , pa je zato i konstatacija da suđenje bar u ova četri kola ne zasužuje prelaznu ocenu.

Ali zato Radan iz Lebana i Jablanica iz Medveđe zasužuju sve pohvale za odigrana minula četiri kola. Jedine su neporažene ekipe uz lidera na tabeli Jedintsvo iz Gornjeg Stopanja i  Žitorađe,koji su se za dlaku spasili da ne ispdnu iz ovog ranga takmičenja, sada su u samom vrhu.

Radan je trenutno na trećoj poziciji na 4 utakimce 3 pobede uz jedan remi sa Nebeskim Anđelima gde im je izmišljenim penalom oduzeta i četvrta pobeda. Igraju takođe efikasno postigli su 11 pogotka, uz to su kapitulirali 5 puta. Polseenja utakmica sa ekipom Trnovac iz Trnovca bila je na momente iznad ranga takmičenj. Sve pohvale Radanu za vrednu pobedu ,ali i ekipi iz Trnovca , koji su u Lebanu pokazali da znaju da igraju fubdla,postigli pogodak i imali još dve tri prilike za postizanje golova. Radan je bio mudriji i sve što je stvorio stoprocentne prilike uspeo je da iskoiristi. Centrlna figura utakmice bio je  centarfor Peric Nastić sa dva pogodaka i jednom se u strelce upisao talentovani i sve bolji novajlija Vidan Stanković. Radanu u narednom kolu predstoji gostovanje Moravi u Vladičinom Hanu, koja je upravo poražena u Medveđi minimalnim rezultatom 1:0 . Dugo su se Medveđani mučili sve do 53 minuta kada su preko Marka Ivanovića postigli pogodak i osvojili ceo plen. Tako puleni trenera Srđana Kocića i ove jeseni igraju zapaženu ulogu u ovom rangu takmičenja, bez poraza su uz 3 pobede i jedan remi ali sa malo golova postigli su 4 a primili samo 1 pogodak, što ide u prilog da ovaj tim igra jako disciplinovano i odgoborno na terenu. Sledeći protivnik Medveđanima je ujedno i derbi kola duel dve neporažene ekipe , gostuju u Gornjem Stopanju ekipi Jedinstva koja je trenutno lider prvenstva.

Bojnička Pusta reka je podbacila najaze se čak na 12 poziciji što to nije njihov običaj, sakupili su samo 4 boda uz po jednu pobedu i remi i dva poraza , ali pozitivnu gol razliku 6 datih i samo 2 primljena gola. Njima predstoji gosotovanje Nebeskim Anđelima u Bujanovcu na Bazi-jug.

O minula četiri kola špef struke  Radana  Dragan Momirović i Jablanice Srđan Kocić mogu biti zadovoljni što govore i reči šefa struke Lebančana Momirovića: Zasada možemo biti zadovoljni postignutim u prva četiri kola i mi i Medveđani koji smo sakipili po 10 bodova, dok nama ostaje žal za pobedom protiv Nebeskih Anđela, a Medveđani su bez primedbi na suđenje takođe zasuženo  sakupili 10 bodova. Raduje me podatak što iz kolo u kolo igramo sve bolje i bolje i mladi igrači postaju ravnopravni na terenu, šak i postižu pogotke na utakmicama. Od komšije iz Bojnika očekujem u nastavku prvenstva bolje fudbalske partije i da se pridruže nama na vrhu tabele.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print