JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Bošnjačka dva fudbalska bisera

Bošnjace: Kroz školu fudbala u Bošnjacu  koju skoro desetak godina sa uspehom vodi isksuni trener u ovom poslu Igor Mitić , nekadašnji fudbaler mnogih prvoligaških klubova biše Jugoslavije , prošlo jer mnogo fudbalskih talenata. Jedni od njih su dva sada već odskora prvotimci Srpkosligaša, Mihajlo Mitić i Veljko Stojković, koji su već nastupali u finišu prvenstva, upravo kada su se povredila nekoliko ključih igrača. Šansu su obadvojica oberučki prihvatili i pokazali da u klubu mogu da računaju na njih na duže staze. Mitić je već  upisao prvenac na utakmci zadnjeg kola u Paraćinu protiv Jedinstva kada je postigao svoj prvi pogoidak kao prvotimac, dok  Stojković igra na poziciji štopera i pokazuje kavaitet na koga treba obratiti pažnju . Obojica su sedamnajestogodišnjaci i učenici su Srednjih škola u Leskovcu. Ni tamo nisu ostali nezapaženi, obojica sui odlični učenici, tako da škola i fudbal idu  bar zasad ruku pod ruku. Na treningu su uvek vredni, poslušni i sve zadatke izvršavaju bez pogovora, i nije im ništa teško.

O njihovom razvojnom putu trener Igor Mitić koji sa njih radi još od 2010 godine kada su prvi put zakoračili na fudbalskom terenu u Bošnjacu, ima samo reči hvale: Obojica su skoro u istom vremenu počeli da dolaze na prve treninge. Odmah se moglo primetiti da će jednog dana da postanu dobri fudbaleri. Obojica su prošli kroz sve selekcije na teritoriji  Jablaničkog okruga. Pažljivo sam pratio njihov razvoj. Pogotovu sada kada su se kocke na neki način poklopile. Oni su postali prvotimci, ja šef stuke prvog tima. Ukoliko  se dogovorim sa Upravom kluba da ostajem šef struke prvog tima, sve ću učiniti da se šansa pruža našim mladim taletovanim igračima iz naše škole fubala. Biće to mnogo jeftinije za sam klub , da ne dovodimo bonus igrače sa strane.

O svom debiju za prvi tim obojica u glas kažu: Ovo je za nas dvojicu samo pružena prilika koju moramo da znamo da je iskoristimo. Pogotovu što bi smo voleli da naš ne trener več fudbalski učitelj Igor Mitić ostane da radi sa prvim timom. Poznaje nas obojicu u duši i biće nam mnogo lakše  za naš dalji napredak u fudbalu.  Rano je da govorimo  da smo uspeli , pred nama obojice je tek početak fudbalske karijere. Raduje nas i to da nam se ukazala prilika da igramo u  Srpksoj ligi, gde

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print