JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Jesen berićetnija od proleće

Bošnjace. U Srpskoj fudbalskoj ligi istok spustena je zavesa. Završena je prvenstvena sezona za 2018/19 godinu u kojoj su fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca uspešno okončali i ovu takmičarsku sezonu. Da je proleće bilo malo berićetnije, makar ko jesen , položaj na tabeli bi bio monogo povoljni. I ovaku u redovima Jedinstva mogu biti  zadovoljni, s obzirom da su ih ovog proleća  pratile česte povrede igrača, naročito poslednje linije tima. Osvojeno je 11 mestona kraju prvenstva, sa  skorom na 34 utakmica 14 pobeda, 2 remija i 18 poraza, uz gol razliku – 14  što znači 41 datih  i 55 primljenih golova. Podsećnjaj radi jesen je završena  na 7 mestu sa skorom na 17 utakmica 9 pobeda, 1 remi i 6 poraza  uz gol razliku 25 datih I 23 primljena gola I osvojenih 28 bodova. Na proleće taj skor je nešto slabiji  na 17 utakmica ostvareno je 5 pobeda, uz 1 remi I čak 11 poraza uz gol razliku  16 datih I 32 primljena gola. Na svom terenu u Bošnjacu na 9 odigranih utakmica zabeleženo je 4 pobeda, 1 remi I 4 poraza uz gol razliku 10 datih I 11 peimljenih golova I osvojenih 13 bodova. Na gostovanju na 8 utakmica  zabeleženo je samo 1 pobeda I 7 poraza bez jedne nerešene utakmice uz gol razliku 6 datih I 21 primljeni pogodak I osvojenih samo 3 boda.

Na klupi kao šefovi struke bila su ti trenerau čitavom toku prvenstva. Naj duže  je bio Srđan Kocić od prvog do 23 kola, kada je posle serije poraza sam podneo ostavku. Na njegovo mesto je imenovan Dejan Stojković koji je već bio na klupi Jedinstva. Međutim iz ličnih razloga je  posle 30 kola podneo I on ostavku. Odluka Uprave kluba je pala da se ponovo kao šef struke angažuje Igor Mitić I on je u zadnjih četri kola sedeo na klupi I vodio tim do završnice prvenstva.

Boje kluba u drugom dleu prvenstva branili su: Golmani Petar Mišić I Davor Bojić, kao I igrači: Bojan Mitić, Zvonimir Stanković, Nikola Grujić, Marko Stanković, Igor Aleksov, Nikola Grozdanović, Veljko Stojković, Nikola Arsić, Igor Kostadinović, Miloš Marković, Stefan Ćuković, Milan Đenić, Nenad Mitrović, Nemanja Đorđević, Vladimir Stoiljković, Ivan Jović, Mihjalo Mitić , Nikola  Tošić. Naj više odigranih utakmica ima ovog proleča golman Petar Mišić svih 17, uz igrače Miloša Markovića, Nikolu Arsića, Nemanju Đorđeviaća, Vladimira Stoiljkovića. Najviše pogodaka postigli su Vladimir Stoiljković sa 7 datih, zatim Igor Kostadinović sa 6 I Nemanja Đorđević sa 5 postignutih pogodaka.

O prolećnom delu prvenstva član Uprave kluba I igrač po potrebi Ivan Jović kaže: U prolećnom delu prvenstva su se izdešavale mnoge stavri koje nam nisu išle u prilog da ponovimo rezultate iz jesenjeg dela prvenstva. Česte povrede igrača naročito odbrane, tako smo u nekoliko kola bili liše usloge kompletne zadnje linije. Van stroja zbog povrede su bili mladi kapiten Marko Stanković I iskusni Nikola Grujić I Zvonimir Stanković. Međutim raduje nas podatak da smo u tom periodu njihovih povreda bacilli u vartu i afirmisali  naše malde igrače iz naše fudbalske škole pre svih Mihajla Mitića I Veljka Stojkovića. Tu su još od bonus igrača bili naš Nemanja Đorđević I pridošlica iz Radana Nikola Grozdanović, koji su takođe bili na visini zadatka. Oni su  uz isksune I proverene igrače kao što su Nenad Mitrović, Miloš Marković, Nikola Arsić ukopli I pokazali da na njih možemo da računamo. Čak je I mladi Mitić u zadnjem kolu u Praćinu postigao svoj prvenmac u dresu našeg kluba. Uporedno smo radili I na ifrastukturi na samom terenu  I oko njega. U toku  su radovi na pomoćnom terenu, gde je posejana I iznikla prva trava. Renovirali smo svalčionice I teren glavni doveden u stanje u kome dosad nije nikad  bio bolji. I naravno za sve ovo dugujemo veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi u Lebanu , posebno predsednicima opštine I Skupštine opštine Ivanu Bogdanoviću I Srđanu Joviću na nesebičnu pomoć koju nam pružaju, da bismo mogli da nesmetano fukcionišemo  takmičimo se u ovako elitnom rangu.

Prvenstvenu sezonu je završena predstoji pauza I sumiranje rezultata. Kao I fromiranje novog igračkog kadra za novu fudblsku sezonu 2019/20, naravno I postavljanje novog šefa struke . Dali će to biti Igor Mitić sa kojim je najavljena dugoročna saradnja u klubu, s obzirom da on vodi  vrlo uspešno školu fudbala pri Fk Jedinstvu. Na Upravi kluba je da donese ovih dana rešenje novog šefa stuke sa kojim će se krenuti u formiranju igračkog kadra I planiranje početka priprema. O završenom prolećnom delu prvenstva,  Igor Mitić kaže:   Ekipu sam preduzeo četiri kola pre kraja prvenstva. Ja sam deo tog kluba I kao šef struke me vežu dobri rezultati na tom poslu. Poziv sam prihavtio  sa nekim pred dogovorom da ta saradnja bude na duže staze I verujem da će tako biti. Igrački kadar je bio dosta opušten, obezbeđen je bio opstanak, tako da se igralo pomalo rasterećeno. Utakmica I pobeda nad Budućnosti je pokazala da u ovom timu ima kvalitet . Igrački kadar je dobar, ali se moramo pojačati na onim ključnim linijama po menio golman, šroper, vezni I  špic igrač, jer se pokazalo da nemamo gol igrača.  Stvaraju se prilike ali se slabo realizuju. Radujue me podatak  da imamo dosta naših mladih igrača, kao recimo Mihajla Mitića I Veljka Stojkovića koji su ponikli u našoj školi. Odigrali nekoliko utakmica I pokazali da na njih možemo da računamo kao bonus igrače na duže vreme, pošto su oba sedamnaestogodišnjaci. Ukoliko postignemo dogovor oko saradnji plan početka priprema bi bio tu negde oko 10 jula. Dotle ćemo raditi na dovođenju pojačanja za narednu takmičarsku godinu, gde želimo da Jedinstvo ponovo igra značajniju ulogu  I nađe se u gornjem delu tabele završio je Mitić.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili