JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kad selo voli fudbal

Belanovce: Kada krenete na putu od Leskovca ka Bojniku, susrešće vas jedno malo seosko naselje sa desne strene. Na izgled malo, ali puno volje i ljubavi prema sportu, odnosno fudbalu, čiji je ponos njihov fudbalski klub BSK, koji je ove godine po prvi put u svojoj istoriji izbrio plasman u Jablaničkoj okružnoj ligi. Uspeh vredan pažnje , a kako nebi kada na čelu Mesne zajednice imaju jedog zaljubljenika u fudbal i sport uopšte Dragana Arsića. Još genernog sponzora firme ABD firme Vojislava Nikolića koji je prihvatio obavezu da sponzoriše ovaj klub, kako bi u velikoj meri pomogao da selo se razvija, da omladina ostaje tu  a ne odlazi.

Prvenstvo u Međuopštinsku ligu je završeno, u kome je BSK kao treće plasirani tim na tabeli izborio plasman u Jablaničkoj okružnoj ligi. Svesni težine ranga takmičenja  da će moarti dosta da se uradi kako u igračkom kadru , tako i poboljšanju pre svega infrastukture  i stvaranje boljih uslova za takmičenje u tom rangu.

Predsednik kluba je Goran Živković inače poslovođa u firmi ABD, sekretar je Zvonimir Pejčič, potpredsednici Dragan Arsić i Predrag Stojanović. Trener je Slobodan Stojković. Igrački kadar koji je izbrio plasman sačinjavaju sledeći igrači: Golmani Dalibor Stojanović i Nikola Mišić, zatim igrači Aleksandar Stojanović, Aleksandar Pejčić, Dušan Živković, Ivica Stošić ( kapiten), Milan Minić, Milan (Ž) Janković, Zoran Gopić, Marko Bošković, Dejan Ivković, Ivan Pavlović, Milan (G) Janković, Mladen Tasić, Branislav Stojanović, Aleksandar Jovanović, Bratislav Nikolić, Marjan Ilić.  Golgeter tima je MIlan(Ž) Janković sa 20 pogodaka, Milan Tasić sa 13, Marko Bošković sa 11 i Ivan Pavlović sa 10 pogodaka. Naj više utakmica odigrali su sa po 28  Aleksandar (Ž) Janković i Aleksandar Stojanović.

Na 30 odigranih utakmica ostvreno je 19 pobeda uz 3 nerešena rezultata i 8 poraza i gol razliku 85 datih i 54 primljena pogodaka. Osvojeno je ukupno 60 bodova. Proleće je bilo daleko berićetnijeod jesenjeg dela prvenstva, zabeleženo je 11 pobeda uz 1 remi i samo 3 poraza, što znači da je osvojeno 34 bodova. Dovoljno za treću poziciju na tabeli i plasman u viši rang takmičenja.

O minulom prvenstvu šef stuke BSK Slobodan Stojković kaže: Mi smo  se potiajno nadali da ćemo se na kraju prvenstav domoći jedno od prva tri mesta na tabeli, maker trećeg koji vodi kao je prvi put rečeno u baraž. Međutim na kraju prvenstva se ispostavilo da prve tri ekipe idu direktno u Jablaičkoj okružnoj ligi. Bili smo na deobi trećeg mesta sa Slobodom iz Donjeg Brijanja, ali smo u međusobnim duelima  bili bolji, što je presudilo da se  mi plasiramo u viši rang. Početak prolećnog dela prvenstva je po meni bio naj teži jer smo za protivnike imali prva tri tima na tabeli. Izgubili smo od Reala u Donjoj Jajni, I kod kuće od Moravac iz Pečenjevca, dok smo pobedili Slobodu  I što je odlučilo o trećoj poziciji na tabeli. Potom je u četrtom kolu usledio još jedan poraz u Todorovcu. Ali je potom naišla serija pobede uz samo jedan remi smo završili prvenstvo. Trenutno je pauza. Počeli su pregoviri sa nekim igračima , pre svega oni koji su iz Belanovca a igraju za druge klubove. Voljni smo da se vrate u svojoj sredini. Jer upravo trenutno imamo čak 11  fudbalera  sa strane  koji nisu iz naše sredine. U planu smo da zadržimo postojeći igrački kadar uz nekoliko pojačnja  cilj nam je da se zaržimo u rangu  u kome smo upali, da se ne obrukamo I igramo samo jednu sezonu. U planu  smo da počnemo sa pripremama pre početka prvenstva nešto ranije kao bi smo spremno dočekali start  prvenstva. Kao trener zahvalio bih se generalnom sponzoru , što nam je omogućio dobre uslove za takmičenje. Nije bilo nikakvih problema oko putovanja na gostovanju, isplate službenih lica, kao I opreme igrača za utakmice. Takođe I predsedniku Mesne zajednice Draganu Arsiću koji nam daje nesebičnu pomoć. Zatim I našim vernim navijačima  koji su nas pratili I bili naš 12 igrač bilo to kod kuće ili na gostovanju.

Ništa manje u sebi nema optimizma I predsednik kluba Goran Živković koji kaže: Na čelu kluba smo došli u ovoj polusezoni I mogu slobdno  da kažem das mo zadovljni postignutim rezultatima. Plasman u viši ran je svakako uspeh  I tu se verujem nećemo zustaviti. Cilj nam je da idemo I dalje, kad je reč o rangu takmičenja. Potudićemo se da se obezbedi maker dva treniga tokom nedelje između jednu I drugu utakmcu.  Kao I da se malo  ranije okupimo pre početka prvenstva I odigramo nekoliko kontrolnih utakmica. Cilj svih nas u klubu je da se vrate svi naši igrači koji su otišli iz raznih razloga u druge klubove.

Oni koji su po svoj prilici naj zaslužni za plasman u viši rag su fudbaleri ovog kluba koji su dali svoj maskimum. Jedan od njih je I kapiten Ivica Stošič koji kaže: Za ovakav uspeh pre svega da se u ime mojih klupskih drzgova zahvalim novoj Upravi kluba , kao I Generanom sponzoru  koji su nam stvorili kao nikad dosad u klubu uslove za odigravanje utakmica I samog toka takmičenja. Atmosfera u klubu je dobra, nema podvajanja igrača sa strane I nas iz ove sredine . Svi smo isti I svi smo podjednako zaslužni za plasman u viši ran takmičenja. Što se tiče pojedinaca ne bih izdajano nikog posebno ali bih se zahvalio pre svih mladom I darovitom igraču koji je odigrao samo ovu polusezonu I dao nam vetar u leđa postigavši čak 13 pogodaka a reč je o Milanu Tasiću. Takođe veteran Zoran Gopić koji je u svojim četrdestak godina primer ostalim igračima na terenu kao se treba boriti za boje jednog kluba. Tu su još Milan Jaković , golman Dalibor Stojanović .Navijačima bih poručio da ostanu takvi kavi su bili dosad. Da nastave da nas bodre kao dosad a mi ćemo im se odužiti dobrim igrama I novim pobedama u višem rangu takmičenja.

Kako to I biva za kraj ostavlja se prostor za one koji za lep uspeh imaju I naj veću zaslugu. Jer da nije bilo generalnog sponzora ovog kluba vlasnika firme “ABD” gospodina Vojislava  Nikolića, ova fudbalska priča nebi sigurno imala ovako lep epilog.  O tome šta ga je inspirisalo I privuklo da se  prihati sponzorstva u klubu Nikolić ima zanimljiv razlog zato I kaže: Video sam da u ovoj sredini ima dosta dobrih momaka, sa kojim možemo da u ovom fudbalskom klubu napravimo lepu priču. Cilj mi je da se kroz fudbal ovde omladina druži.  Da umesto droge I kafića se druže I sastaju na fudbalskom ternu. Nastojaću zajedno sa predsedikom Mesne zajednice Draganom Arsićem, koj je inače moj zamenik u klubu da uradimo I otklonimo neke nedostatke oko samog terena I službenih protorija. Da do početka prvenstva bude sve kako treba I dovedeno u funkciju ispravmoj. Nije mi cilj kao sponzoru ovog kluba, da se dugo zadržimo u ovom rangu takmičenja. Cilj mi je da napredujemo I idemo u još neki rang više. Takođe onim fudbalerima koji žele da rade imaju kod mene u mojoj firmi mesto mogu da rade I da stavaraju sebi egzistenciju za život. I na kraju  sve ovo ćemo finalizovati jednim zajedničkim druženjem 22 juna u restoranu “Gaga” u Gornjem Stopanju gde nam nije cilj da se napijemo  već da se družimo I na jednom zajedničkom druženju se još više upoznamo I sprijateljimo. Da takođe pohvalimo one koji su to zaslužili za rad I postojanje kluba, kao I plasman u Jablaničkoj okružnoj ligi. Moram na kraju da kažem I to da smo poslali zahtev Minstarstvu za omladinu I sport za pomoć u sportskoj opremi, koja bi nam bila dobrodošla. Uputićemo I oragnima pod kojim se takmičimo I rukovodstvu FS – RIS-a  da nam I oni pomognu da istrajemo I takmičimo se bez nekih poteškoća bio je na kraju jasan Nikolić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print