JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

TIMOČANIN – DUBOČICA 2: 1 ( 2 : 0 )

ctadion: Gradski, Gledaoca: 1.000, Sudija: Grujić Pavle (Niš) 7,5, Strelci: Dimitrije Petrović u 5 i Živić u 40 min. za Timočanin, a Vasić u 75 min. za Dubočicu. Žuti kartoni: Božić, Videnović i Luka Petrović, (Timočanin), Petrović, Stanković, Radosavljević, Momčilović i Mladenović, (Dubočica), Crveni karton: Veljković Nikola, trener (Timočanin),

 

TIMOČANIN: B. Jovanović 8, Milojković 7,5 (od 87 Sr. Ranđelović -) Maljković 7,5 S. Stojanović 7,5 Zdravković 8, Nikola Mišić 8, Živić 8,5 (od 51 Jovanović 7), Videnović 8, L. Petrović 8, Božić 8 D. Petrović 8,5 (od 70 Kocić 7)

 

DUBOČICA: Stanković 7, P.Đorđević 6, Ljubenović 7, Savić 7, M. Đorđević 6,5 (od 46 Vasić 7), Petrović 7, (od 71 Rašić -), Milić 6,5 (od 60 Stojev 6,5), Jovančić 7, Paunović 6,5 (od 71 Mladenović -), Momčilović 7, Radosavljević 6,5 (od 46 Tolić 6,5)

 

IGRAČ UTAKMICE: Dimitrije Petrović (Timočanin)

 

Lepo vreme i lider na tabeli Srpske lige Istok izmamili su knjaževačku publiku da u velikom broju dođe na gradski stadion i prisustvuje jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi u kojoj su mladi fudbaleri Knjaževačkog srpskoligaša nastupivši sa čak osam bonus igrača, održali čas fudbala, posebno u prvom delu igre.

Još publika nije zauzela svoja mesta a mreža Stankovića se zatresla. Mlađani Dimitrije Petrović je u petom minutu solo prodor završio silovitim šutem sa trideset metara i evro golom doneo vođstvo svojoj ekipi.

Samo minut kasnije Luka Petrović odigrava pas do Živića koji šutira ispod prečke ali je ovog puta golman gostiju bio siguran.

U 19 minutu gosti su nakon kornera zapretili preko Momčilovića ali je na visini zadatka bio Jovanović. Potom su usledila dva dobra napada domaćih u režiji Luke Petrovića i Živića ali bez realizacije.

Na drugoj strani gosti su u 24 minutu imali priliku preko Savića ali je usledila pravovremena reakcija defanzivaca Timočanina.

U 40 minutu munjevita akcija domaćih. Luka Petrović proigrava Živića a ovaj u šesnajestercu vešto dribla Momčilovića šutira i pogađa suprotni ugao Stankovića i time postavlja konačni rezultat u prvom delu.

Drugi deo protekao je u silovitim napadima Dubočice ali su na sve to mladi fudbaleri Timočanina odolevali. Gol Leskovčana domaći su ugrožavali iz kontranapada preko Božića koji je mogao u 60 minutu da poveća vođstvo.

Igrači Dubočice su koristili prekide i tako ugrožavali gol Jovanovića. U 65 minutu Momčilović je nakon ubačene lopte za malo bio neprecizana, a u 71 minutu Jovanović se istakao odbranivši dva šuta zaredom.

U 75 minutu tračak nade za goste da mogu do boljeg rezultata. Nakon centaršuta na drugu stativu najbolje se snašao Vasić.

Do kraja susreta gosti su svim snagama pokušali da slome otpor hrabrih knjaževačkih fudbalera ali nisu uspeli. Da je Jovanović u samom finišu bio malo prisebniji mogao je da postigne i treći pogodak ali ga je u tome sprečio Jovančić.

 

 

Aca Stojanović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print