JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Valjevci pevajući iz Niša

Niš: Fiskulturna sala „O.Š. „ Miroslav –Mika Antić“. Gledlaca 300. Sudije : Radiša Sarić( Kragujevac), Momčilo Jakovljević ( Petrovac na Mlavi), Nebojša Živanović( Kragujevac) Boban Damnjanović(Kragujevac), Nemanja Milutinović ( Loznica), Amela Melegi (Zrenjanin), Igor Antić( Kragujevac). Super vizor: Dragoljub Radović ( Beograd).

REZULTATI: Bantam (56kg): Dušan Janjić (Metalac) 0:2, Laka(60kg): Marko Simić – Nemanja Gavrilović 0:2 (bez borbe). Poluvelter ( 64kg): Damjan Grmuša (Metalac) 0:2, Velter( 69kg): Nikola Lazarević – Nikola Živanović 0:2 (bez borbe). Srednja ( 75kg): Sebastijan Anđelković- Aleksa Marković 0:2 ( prekid u drugoj rundi), Poluteške (81kg):Filip Milutinović- Miroslav Savić 0:2 (bez borbe). Teška (do 91 kg): Darko Stanković – Saša Milovec 0:2 Super teša (preko 91 kg): Marko Docić- Milutin Stanković 0:2 ( predaja u 3 rundi zbog povrede).

Pobedom nad ekipom domaćeg Naissusa bokseri Metalca iz Valjeva su se oktili titulom prvaka države.Potpuno zasluženo su doši do nje i svom gradu podarili prvu jednu tirulu državnog prvaka u svojoj zemlji, što bi se reklo istoriski uspeh.

Na meču u Nišu gde se domaćin u dosta izmenjenom sastavu suprostavio favorizovanom gostu. Na merenju su već gosti vodili sa 10:0 jer je domaćin predao tri meča bez borbe, dok u dve kategorije nije imao boksere. U prvoj borbi večeri domaći bokser Sebastijan Anđelković je izdržao samo u prvoj rundi. Meč je predat u drugoj rundi u trenutku kada je gost Marković postao dominantan u rignu, pa je trener domaćih Slobodan Kostić bacanjem peškira u ring spasio svog boksera težih iskušenja. Potom je usledio šlager meč većeri, dva dobro pripremljena bosera.

Perjanica domaćina Darko Stanković je u duelu sa Sašom Milovcem čitave tri runde vodio borbu, bio taj koji je stalno napadao i zadavo udace daleko više od svog protivnika. Sudija u ringu Radiša Sarić je gostu izrekao najmanje tridesetak internih opomena, izgleda bojaći se da neće pokvariti slavlje gostima do titule jer je u tom trenutku bio derbi Radnički (KG ) – Lozinca nije ni pomišljao da dodeli javnu opomenu gostu. I onda na sceni stupaju sudije koji meč boduju preglasavanjem 3:2 za gosta, što je izvalo buru negodovanja u hali, ali vajde nije bilo. Još jednom se pokazalo da su sudije naročito u boksu moćne i mogu da boduju kako im odgovara, što je po svoj prilici smeta boksu koji se polako vrća na velika vrata. Dali se zbog njih ili boksera dolazi na meč nek pokaže vreme koje je pred nama.

Treći i poslednji meč takođe je bio zanimljiv. U ring su rukavice ukrstili jedna od naših nada u boksu mladi Marko Docić i veteran Milutin Stanković. Vodila se bespoštenda borba, meč je bio izjednačen, ali je Docić svojm pokretom u ringu najavio da se radi o staroj povredi noge, pa je njegov trener iz ugla Pešić u trećoj rundi u ring ubacio peškir. Docić je želeo da nastavi meč, ali od toga nije bilo ništa. Da je bio „fit“ ko zna do kraja šta bi se sve izdešavalo u ringu. Ovako je ruka podignuta Stankoviću, koji je sportski čestitao svom daleko mlađem kolegi na ono što je pokazao u ringu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print