JugSport.net

14. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Lebančanima izmako ceo plen

GFK DUBOĆICA –RADAN 1:1 (0:0)

Leskovac. Gradski satdion. Gledalaca 1.500. Sudija: Stefan Filipović ( Jagodina ) 8. Strelci: Nikola Stanković  u 90+ 5, za GFK Dubočicu, Mitrović u 80 minutu za Radan. Žuti kartoni: Marjanović, Đokić, N. Stanković, Savić, Ranđelović (GFK Dubočica), Stoiljković, Marinković, M. Kostić, B. Stmankeović (Radan).

GFK DUBOČICA: Ivanović 7, V. Stojanović 7 ( Kostadinović -), Z. Stanković 7,5, M. Stanković 7, N. Kostić 7, Marković 6 ( Đokić 6), Gligorijević 6 ( V. Stefanović 6), N. Stanković 7, Savić 6, Ranđelović6.

RADAN: D. Cakić  8, Stoiljković 7 ( P: Cakić 7), A. Stamneković 7 ( Mirković-), Marinković 7,5, Lapčćević 7, A. Mitrović 7,5, M. Stojanović 7,5, ( M. Kostić 7), M. Stanković 7, B. Stamneković 7, Slavković 7, Stoicev 7.

Igrač utakmice: Dragan Cakić

Dobra fudbalska predstava u kojoj je daleko bolji fudbal viđen u drugom delu igre. Ređale su se prilike pred oba gola, postignut po jedan pogodak. Kada se sve sebere i oduzne podela na ravne šasti je najpravedan  ishod komšiskog derbija . I ono što je po mnogima naj bitnije susret je proteko u jednoj viteškoj borbi, bez ustupanja ni pedalj na terenu oba tima,  ali sve u granicma fer i korektnog ponašanja, kako i priliči komšijma.

U prvom delu tek u 33 minutu idealna prilika za domaće u kojoj se našo mladi Gligorijević, ušao po levoj starni u kazneni prostor gostuju, uputio udarac ali se golman gostuju bravuroznom intervencijom spečio  siguran pogodak.

U drugom delu samo šro je počeo susret , ponovo je u prilici bio Gligorijević ali je ponovo na visini zadatka bio golman Lebančana Dragan Cakić.  Samo tri minuta kasnije koloslanu priliku propusta napdač gostiju Lapčević koga je idelno uposlio Mitrović ali se spetljao i šansa je otišla u nepovrat.

Igrao se 62 minut kada je Slavković sa nekih 18 metara uputio odličan udarac ali je lopta prošla pored same desne stative golmana domaćih Ivanovića.

Potom beležimo dve izvanredne prilike za domaći sastav u 65 udarac Savića, potom samo dva minuta kasnije N. Stankovića  ali je goman  Radana bio ponovo na visini svog zadatka, ponovo se istakao odličnim odbranama.

Potom u samom finišu usledila su prava uzbuđenja kada s u viđena oba pogotka  na obe starne po jedan. Igrao se 80 minut kada je posle jedne dobre akcije goistiju Mitrović  sa nekih 18 metara preciznim udrcem primorao na kapitulaciju gomana Ivanovića, tako gostima iz Lebana doneo zasluženo voćstvo.

 

Kada  su svi na stadionu pomisli da bodovi odlaze za Lebane usleio je korner sa leve starne za domaćina. Upućeni udrac iz ugla lopta je skoro sve preletela, na drugoj stativi se našao Nikola Stanković i loptu prosto ugurao u gol , tako svom timu doneo jedan a goste iz Lebana uskratio ceo plen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print