JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Ćurani“ pognutih glava iz Leskovac

PRVA FUDBALSKA LIGA SRBIJE

GFK DUBOČICA-JAGODINA 3:1 (1:0 )

Leskovac: Gradski stadion u Leskovcu. Sudija: Dejan Trifković ( Beograd)7. Strelci: Ivanov u 17, Jovančić u 83 (autogol), Dušan Savić u 88 za GFK Dubočicu, V. Petrović u 69 za Jagodinu. Žuti kartoni: S. Radić, Onimisi (GFK Dubočica), Jovančić, P. Ristić, Pavlović, Stojanović (Jagodina).

GFK DUBOČICA: Mladenović 6, Z. Stanković 7, Ivanov  8, M. Stanković 8, A. Mitrović  7, Savić 8, Ilić 7 ( Milić 7), S: radić 7, Marković 7 ( Nikolić-), Onimisi 7, (L. Mitrović- Mladenović-), P. Radić7.

JAGODINA: Vesić 6, Spasojević 6, Stojković6,5, Jovančić 5, Radulović6, Ristić 5 ( Stamneković-), Medić 6, Divac 6,5 ( Milić-), Pavlović 6, (Petrović 7), Plavšić 6, Stojanović6 ( Dzugurdić -).

Igrač utakmice: Miloš Stanković

Još jedna dobara  fudbalska predstava po dno Hisara , u kojoj su fudbelri  GFK Dubočice prikazanom igrom, naročito u drugom delu utakmice   nadigrali goste iz Jagodine u svim elementima fudbalske igre , i tako na svom kontu uknjižili novu „trojku“ i  najavili beg iz donjeg dela tabele .

Sve je počelo kako treba u korist domaćih , pošto su već u 17 mintu prvi na utakmici  došli u voćstvo pogotkom štopera Ivanova.  U kaznenom prostoru gostuju stvroila se velika gužva, najprisebniji je bio Ivanov i sa nekoliko metara preciznim udarcem primorao po prvi put na kapitulaciju golmana  Vesića, koji nije mogoa ništa da učini da spreči pogodak.

Naj veću priliku za poranjanje rezultata gosti su imali u 39 minutu kada je Pavlović umakao odbrani domaćih ušao u kazneni prostor ali je Zvonimir Stanković klizećim startom izbacio loptu  i sprečio napadača gostiju da dođe u priliku da ugrozi i golmana Mladenovića.  Tako se na odmor otišlo sa minimalnoj prednosti domaćina, koji su upravo bili bolji za taj jedan pogodak.

U drugom delu sve do 69 minuta ništa se značajnije nije događalo na terenu, ma da su domaći  stezali obruč prema golu gostiju. Međutim iz jednog bezopasnog napada po desnoj strani golman Mladenović je izašao sa svog gola u nameri da spreći napad gostuju ali je pogrešio i rezervisata V. Petrović tek što je ušao u igru lobovao je Mladenovića udarcem glavom koji je pokušao da stigne loptu, međutim ona je završila u mrežu domaćih

.

Potpuni preokret  i pobeda domaćina stigla je  u samom finišu utakmice sa još dva pogotka u mreži Vesića za konačnih 3:1 i vrednoj pobedi Leskovčana. Igrao se 83 minut kada je u vazdušnom duelu Ivanova  i kapitena  gostiju Jovančića, nesmotreno je Jagodinac poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Samo pet minuta kasnije još jedan pogodak za domaće a strelac je kapiten  Dušan Savić  koji postavlja konačan rezultat na utakmci. Miloš Stanković je po sredini izvanredno prošao i nesbično poslužio svog kapitena  kome nije bilo teško da sa samo nekoliko metara matira Vesića i  samo overio vrednu pobedu svoga tima   u igri  Dubočice  koje je bila mnogo bolja u drugom delu utakmice

.Treća utakmica za redom bez poraza Leskovča i dobra najava da puleni trenera Saše Mrkića ulaze u onu pravu formu koja se očekuje od nejgovih izabranika.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print