JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Lebanski tepih“ spreman za start

Lebane:   Situacija  koja nas je zadesila pandemijom virusa „Covid-19“  nije mimoiša ni sve sportove ne samo kod na  u Srbiji već i čitavom svetu. Sva takimečnaj kao što znamo su obustavljena do daljnjeg od 15 marta i te mere su još uvek na snazi koje je kod nas uvela Vlada Repubilke Srbije u cilju sprečavanja širenja ove nevidljive ali opake boleseti.

Posetli smo sadion FK Radana u Lebanu  i na njemu zatekli jednog od ekonoma ovog kluba Predaga Nikolića, dok je njegova kolegenica Slađana Stojković bila poslovno odsutna van stadiona. Ali je i ona jedan od heroja koji  nisu prekidali nijedan dan radan od uvođenja vanrednih mera. Svakog dana su bili na svom poslu, vodeći brigu od dva terene i sređivanje službenih prostorija.

Nema predaha za mene i kolegenicu Slađanu svakog dana smo  dosad bili na svom radnom mestu i brinuli naročito o samom   terenu , da bi bio u što boljem izdanju, da  se ovaj period pauze nebi osetio. Smataram da je teren u idalnom stanju, spreman da prihvati fudbalere Radana ponovo na njemu. Bacili smo veštačko  prolećno đubrivo Ureju preko 200 kg i može se videti da je teren u idelnom stanju.

Takođe redovno se navodnjava   podvodnim sistemom prskalicama  kako bi trava bila  što bolja. Šišanje terena je takođe bilo redovno, jer bez toga nebi ni bio u ovako dobrom stanju. Na kraju bih poželeo da se što pre vidimo sa našim fudbalerima na koje smo se ja i kolegenica Slađana prosto uželeli. Da  se ponovo ovde umesto tišine oseti graja mladih ljudi. Nije nam bilo teško dosad, jedno je monotono, nikog nema nigde pogotovu kad je policiski čas .

 

Ostaje nam u nadi s obzirom da je Vlada Republike Srbije dala zeleno svetlo za treniranje na otvorenim terenima , da će se fudbaleri Radana uskoro okupiti ponovo na ovoj fudbalskoj lepotici.

Jednom od najlepših ako ne i najpeši teren na prostorima popularne „ južne pruge“ je spreman zahvaljujući marljovom radu ljudi koji brinu o njegovom izgledu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print