JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Lebanska pijaca otvorila kapije

Lebane:  Dan u oči Međunarodnog praznika rada „1 maj“ Lebanska zelena pijaca koja posluje  pod partonatom JKP „Komunalac“ umesto petak kada je predviđen dan pijace, svoje kapije otvroli su dan ranije, kako bi građani ove opštine mogli da kupe poljoprivredne proizvode, I druge potrebštine, dan u oči praznika, a s obzirom da je za petak predviđen policijski čas koji će trajati od danas četvrtak 30 april  do subotu 02 maja ujutro do 05 časova.

 

Posećenost kako potrošača , tako i prodavaca je bila mala, još uvek su tezge prazne, teko njih nekoliko na samom ulazu u pijace. Prostorija predviđena za sireve i mlečne proizvode još uvek je bila  zatvorena.

Jedan od prodavaca plastičnih prozvoda koga smo zatekli na piajce Vladica Stanojević iz Lebana kratko je rekao:  Raduje me što smo dobili zeleno svetlo da krenemo sa prodajom svojih prozvoda , jer nam je to izvor našeg života. Mali odziv ali je dobar znak da se uskoro vraćamo u normalan život, tako da će biti posla za sve nas pa i one koji radimo i živomo od prodaje na pijaci.

Ispred ulaza u zelene pijace obližnje piljarnice bile su dupke pune sa prehranbenim prozvodima uglavnom  sveže voće i  rano prolećno povrće.Tako da se u Lebanu polako ljudi vraćaju iz onog sivila zbog Covid-19 koji nas je sve saterao u svoje domove, poštujući mere Vlade Repubilke Srbije. Svi se nadamo boljih dana i  uskoro vraćanje u normalan život.

Ulice glavne takođe su bile po prilično posećene građanima Lebana, koji su u redove ispred prodavnica na propisnim rastojanjem  čekali red da se u njima snabdu osnovnim životnim namirnicama za sutrašnji praznik.

Ma da će morati i ovaj praznik da proslae u svojim domovima, ipak se nadaju da će sve  ovo  biti pri samom kraju i skorom prolazu ove pandemije koja je u Lebanu, zahvaljujući dobrim merama lokalne samuprave i komandanta kriznog Štaba Ivana Bogdanovića, kao i disciplina samih građana  doprinelo da  broj zaraženim je dosad bio sveden na minimalan.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print