JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Lazaru Simiću i Bogdanu Popoviću dodeljene nagrade iz fonda Milica Veličković”

Nagradu u novčanom iznosu od 30.000 dinara, kao đaku generacije na kraju srednjoškolskog obrazovanja dobio je Bogdan Popović, dok je Lazaru Simiću, za odličan uspeh u toku osmogodišnjeg školovanja uručena novčana nagrada u iznosu od 20.000 dinara.

Nagrade se dodeljuju iz Opštinskog fonda „Milica Veličković“ u znak sećanja na pokojnu Milicu Veličković, izuzetno talentovanu devojčicu, koja je nizala izuzetne rezultate u školi, crtanju, pisanju i drugim oblastima.

Novac u fond pristiže sa raznih strana, od mnogobrojnih donatora, iz budžeta opštine Medveđa, kao i prodajom slika majke devojčice, inače penzionisane nastavnice likovne kulture koja je poklonila na dar đacima generacije po jednu svoju sliku na platnu.

Današnjem uručivanju nagrada, ispred fonda Milice Veličković prisustvovali su otac i sestra pokojne Milice, prosvetni radnici, koji su nagrađenoj deci poželeli uspeh u daljem školovanju.

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić, istakao je da po običaju dodela nagrada bude oko Vidovdana, nakon podele svedočanstava i završenih obaveza oko maturskih i završnih ispita.

„Malo je opština u Srbiji koji na ovakav način neguju, s jedne strane memorijal, a sa druge, napredak i znanje mladih ljudi. Naša deca su skromna, vredna i kulturna, mogu da se pohvale i izuzetnim znanjem koje ponesu iz školskih klupa, zahvaljujući nastavnicima i profesorima, čijim savetima, znanjem i trudom, deca ostvaruju zapažene uspehe i rezultate kroz dalje školovanje.

Pored dodele novčanih nagrada najboljim đacima generacije, ove godine smo rešili da obradujemo i sve učenike na teritoriji opštine Medveđa, i to sa 10 besplatnih karata za bazen u Sijarinskoj Banji”, rekao je predsednik opštine dr Nebojša Arsić.

Čestitajući dobitnicama, Lazaru i Bogdanu, predsednik je istakao da je ovo prestižna nagrada i da roditelji treba da budu izuzetno ponosni na svoju decu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print