JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Labudova pesma u Lebanu

SRPSKA LIGA-ISTOK

RADAN –TIMOK 1919 1:4 (0:2)

Lebane: Sudija: Nikola babić(Aleksinac) 6. Strelci: Nastić u 88 za Radan, Pantić u 10, Ristić u 38, Davidović u 63, Rošević u  74 (KU) za Timok 1919. Žuti krtaoni: Stojanović, Marinković (Radan)

D. Cakić 6 ( M. Ivanović 6), Stoiljković 6, Cvetković 6 ( Stevanović-), Stefan (T) Kostić 5,5( Nastić 7, Stojanović 6 ( Dojčinović 6, Mariković 6, Stefan (S) Kostić 6,5, Smiljković 6, M. Stanković 6,5, Dodić 6, Petrović 6 ( A. Ivanović-).

TIMOK 1919: A: Jovanović 7, Cvetković 7, Knežević 7 ( Milić-), Pantić 7, Ristić 7,5 ( Trifunov -),Dragičević 7,5, Rošević 7,( M. Nikolić-), Davidović 7 ( lapčević-), Kovačević 7 ( U. Nikolić-), O. Nikolić 8, Gardić 7.

Igrač utakmice: Ognjen Nikolić

Poraz   Radana , koji itekako možeda zabrine, jer  su u svim elemnetima fudbalske igre nadigrani od lidera na tabeli iz  Zaječara, koja se predstavilo kao uigran i dobro pripremljen tim.

Već u 10 mintu prvi pogodak na utakmici i hladan tuš za domaće pristalice. Marinković je pogrešio , to je vešto iskoristio  Ristić oduzeo mu loptu krenuo ka gol domaćih uposlio Roševića koji je pronašao na još boljoj poziciji Pantića koji je preciznim udarcem savlado golmana domaćih D. Cakića. U 24 mintu Rošević izbija sam pred gol domaćih , lobuje golmana ali prebacuje loptu preko gola, tako da je šansa da se prednost udvostuči otišla u nepovrat.

Samo nekoiko minuta kasnije na suprotnoj strani u prilici je bio Stefan (T) Kostić ali je šutirao pored same leve stative i prilika da se poravna rezultat otišla je u nepovrat. . Gosti prednost udvsotučuju u 38 mintu pogotkom  Ristića pošto je udarac na gol uputio strelac prvog pogotka Pantić a na odbijenu loptu natrčao je Ristić i positgao drugi pogodak za goste.  Tim rezultatom sa dva gola prednosti za goste  iz Zaječara se otišlo na odmor.

U drugom delu ništa se značanije nije događalo do 63 minuta kada gosti postižu i treći pogodak na utakmci a strelac je Dragićević  udarcem glavom posle odličnog centar šuta sa desne strane Davidovića

.

Samo dva minuta kasnije kolosalna prilika za Roševića ali se istako golman Ivanović odličnom intervencijom i spasio siguran pogodak  gostiju. U 70  minutu još jedna izgledan prilika za doamće  A. Ivanović je odlično uposlio Nasića ali je ovaj šutirao preko gola.

Samo nekoliko miuta kasnije kazneni udarac za goste pošto je  Stoiljković bezazlenim starom  zaustavio Dragićevića koga je dubinskom lopto idealno uposlio O. Nikolić. Siguran izvođač bio je Rošević.

Čast domaćina spašena je u poslednjim minutima igre pogotkom rezerviste Nastića, samo toliko da se ublaži visok poraz  na svom terenu.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print