JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

KRLJA PERJANICA BRAĆE STEFANOVIĆ

Gornje Stopanje: Stefan Steganović-Krlja  jedan od tri brata klupska druga (Stefan, Dejan i Veljko )svoju bogatu fudbalsku karijeru počeo je kao dečak u GFK Dubočicu potom branio boje Morave, Sloge iz Leskovca, Jedinstvo (GS)Moravac /Orion, Pusta reka , Jedinstvo Bošnjace i povratak u svom matičnom klubu Jediinstvo iz Gornjeg Stopanja, što bise reklo povratak na kućnom pragu i počeo da brani boje fK Jedinstva. Upravo je došao na terenu gde je odrastao sa još svoja dva brata fudbalera Dejanom i Veljkom. Složna braća su dala veliki doprinos u klubu koji je krenuo uzlaznom linijom , jer iz godinu u godinu klub je beležio sve bolje i bolje rezultate na terenu u rangu u kome se takmičio. Stiglo se do Zonskog stepena takmičenja . Upravo te godine kada je jedinstvo upalo u Zonski stepen takmičnje popularni  Krlja je  u Jablaničkoj okružnoj ligi čak 47 puta primoravao golmane da vade loptu iz svoje mreže.

U prvoj godini takmičenja u Zoni Jedinstvo je zauzelo sredinu tabele , a Stefanović opet najbolji strelac zone sa 27 postignuta pogodaka, a to je iznenadilo sve u tom trenutku u zoni, kakose pojavio jedan novajlija i sve zasenio iskusnije golgetere u ovom rangu svojim realizacijom pokazao da je najbolji.

Druga sezona usledila je prekidom zbog Covid  19, ali je dotad postigao 14 golova. Nova fudbalska sezona i Krlja ponovo najbolji ponovo tih famozmih 27 pogodaka, gde su ga povrede sprečile da taj saldo bude mnogo veći.

U ovoj takmičarskoj sezoni 2022 /23 gde je trenutno zimska pauza, znači posle jesenjeg dela prvenstva postigao je neverovatnih 25 golova, što na proleće ako bude zdrav i sposoban za igru verovatno će postaviti rekord lični, pa možda i u ovom rangu takmičenja zaseniti sve predhodne golgetere, što nije isključivo.

Krlja nije gubio veme samu u fudbalu u međuvremenu je formirao i svoju uglednu porodicu gde ima sina Teodora od 4 godine i ćerkicu Teodoru od godinu dana , a uz nejga su na terenu uvekuz njega  braća Dejan i Veljko koji su mu velika podrška u igri . Ali kako kaže na kraju popularni Krnja nije ovo samo moj uspeh već uspeh  čitavog tima . Krnja je samo igrač koji daje finalni proizvod  u najlepšoj sporednoj stvari na svetu  a to je fudbal.

A kada bi ga pitao neko koji su ti najdraži golovi verovatno bi iz topa izgovorio četiri pogotka Radanu u Lebanu, koji su kumovali viskoj pobedi našeg tima nad favorizovanim domaćinom.

A proleće koje je pred nama svi od Krnje očekujemo i rekordni broj pogotka i visoki plasman Jedinstva u Zona –jug.Proupstili bi da kažemo i to da je Stefan Stefanović-Krlja i predsednik FK Jedinstva koji klub vodi uspešno i van terena . Kada bi se upoređivalo gde je uspešniji mislim da nebi moglo da se donese odluka kao fudbaler ili predsednik.

U međuvremenu dok je blista kao golgeter I rešeta dosad mreže protivnika stizale su ponude sa svih strana u posledenje vreme ali kako I sam reče Krlja ni na pamet mi nebi palo da više napsutim svoj matični klub Jedinstvo koji je moja druga  kuća, još uz mene su moja draga dva brata Dejan I Veljko  I divna Gornjostopanjska publika koja nas prati kako na svom igralištu  tako I na gopstovanju.

Nama upravo iz naj čitanijeg sportskog portala na jugoistoku Srbije “JUGSPORT.NET”ne preostaje ništa drugo nego da Krlji poželimo što više golova , da ga za to posluži zdravlje a njegovom klubu čiji je i predsednik dobre igre , vredne pobede i što više osvojenih bodova.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print