JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Konferencija Srpske lige u Knjaževcu

Knjaževac: U organizaciji novog člana Srpske fudbalske lige-istok   FK Timočanina u Knjaževcu je održana redovna Konferencija  klubova ovog ranga takmičenja na kome su od 16 klubova ovog ranga,  učestvovali čak 15 delegata. Jedino učešće u radu svojim odustvom nisu uzeli FK Trstenik PPT iz Trstenika.

Konfereciju klubova otvorio je Generalni sekretar FS-RIS-.a Hadzi Ivan Đorđević , koji je pozdravio sve delegate učesnike Konferencije  i dao na prelog da se usvoji dnevni red kojeg su delegati jednoglasno usvojili kao takvog koji je preložen. Potom se obratio Komesar za takmičenje Dušan Milić koji je rekao: Ja bih se pre sveg zahvalio domaćinu na toplom prijemu i dobrodošlici.  Takođe klubovima koji su prvi put ove godine došli u Srpskoj ligi, želim puno uspeha. Ono što mogu da vam kažem da ćete imati punu podršku iz Kancelarije FS RIS-a preko rukovodstva koje će voditi ovu ligu.

Predloge za odlaganja utakmica kada za to ustreba imaćete punu podršku, u skaldu sa propozicijama takmičenja.Imaćete mene kao Komesara i Stefana Cvetkovića kada vam bude potrebno za nekim dodatnim informacijama. U sledećoj tačci dnevnog reda oko „COMET“ imaće te neke novine koje ćete morati dobro da propučite. Imate takođe nekoliko  novih propozicija oko suđenja. Neke nove stvari uvezi suđenja koje su sada novina za sve nas. Verovatno ste to čitali ali  pošto je Komesar za suđenje odsutan , to ćete morati da se informišete oko prvaila promene koje su nastupile.To možete naći na sajtu FS_RIS-a

Potom  je na predlog delegata iz Varvarina Slavoljuba Blagojevića jedoglasno za predsednika Konferencije klubova u  Takmičarsku 2019/20  izabran Bogdan Gogić iz Prahova, koji je zauzeo mesto predsedavajućeg. Potom se Gogić zahvalio na ukzanom poverenju uz obećanje da će svi zajedno da rade u intersu razvoja fudbala u ovo regionu.

Kad je reč o novom sistemu „COMET“ klubovi  njih nekoliko stavili primedbu da još uvek nisu dobili svoje šifre sa kojma će da funkcionišu u radu klubova.  Potom je utvrđena  Takmičarska kalendarska godina koja počinje 17  avgusta  a završava se  24 novembra , bez nijednog vanrednog kola.

Takođe troškovnik službenih lica ostaje  isti kao i u minuloj takmičskoj godini. Povećanja neće biti , znači ostaje sve po starom. Takođe je bilo reči o predstojećim seminarima za sticanje  dozovle za rad trenera i trenera pomoćnika.

Disciplinski sudija FS-RIS-a Ivan Nikolić govorio je o disciplini klubva  i istako da nije bilo mnogo nedscipline ali da će ovo prvenstvo biti dosta kvalitetno jer ima nekoliko bivših Drugoligaša. Ipak najviše polemike izvala je izjava Nikolića da će GFK Dubočica startovati sa -3 boda u prvenstvo, po nalogu FIFA zbog nekih nieznirenih obaveza prema Sileksu iz Kratova. Našta je predsednik Leskovčana  Dejan Savić obrazložio da nije do nih već do predstavika iz Makedonije koji nije bio u mogućnosti da realizuje taj trafser. Na šta se umešao i Generani sekretar Hadzi  Ivan Đorđević da to nije ništa do kancelarije FS-RIS-a već do odluke FIFA.

Najvažnija tačka, ili naj interesantnija za sve delegate je izvaćenje parova za novu  Takmičrasku godinu iz bubnja Stefana Cvetkovića izvučeni su sledeći brojevi. Ma  da je uobičajeno bilo nekoliko zahteva za domaćinstvo u prva dva  kola, koj je Generani sekretar Hadzi Ivan Đorđević prihvatio. Pa je redosled po brojevima sledeći: 1. Jedintsvo(B), 2. SFS Borac, 3. Car Konstantin, 4. Radan 5. Dunav, 6. OFK Topličanin, 7. Jagodina, 8. GFK Dubočica, 9. Budućnost, 10. Rembas, 11. TrstenikPPT, 12. OFK Sinđelić, 13.  Timoičanin, 14. Temnič 1924, 15. Vlasina, 16. Morvac-Orion.

Tako parovi prvog kola su: 1.Bošnjace: Jedinstvo- Morvac-Orion 2.  Paračin: SFS Borac- Vlasina, 3. Niš: Car Konstantin – Temnić 1924, 4. Lebane: Radan – Timočanin, 5. Prahovo: Dunav- OFK Sinđelić,  6.Prokuplje: OFK Topličanin – TrstenikPPT, 7. Jagodina- Rembas, 8. Leskovac: GFK Dubočica- Budućnost(P).