JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Jagodinci žele sam vrh

Lebane: Kratak boravak u Lebanu, povodom odigravanja prijateljske utakmice sa dobrim sportskim prijateljem FK Radanom, iskoristili smo priliku da sa šefom stručnog štaba FK Jagodine Ljubišom Stamenkovićem porazgovaramo na temu kako protiču pripreme ovog kluba  i kakve su im ambicije u prevenstvu Srpske lige-istok koje je pred nama.

Redove ovog kluba  , koji je doskora bio Super ligaš pojačlo je nekoliko kvaitetnih igrača u ovom letnjem prelaznom roku koji još uvek traje. Ozbiljno se pripremaju za prvenstvo. Utakmci u Lebanu  prisutvovalo je kompletno rukovodstvo kluba na čelu sa predsednikom Vladicom Milanovićem, što govori o ozbiljnosti ovog kluba da se ponovo vrate tamo gde im je mesto.

Trenutno Fk Jagodina ima na raslopagnju ovaj igrački kadar: Vasić, Đonić, Stojković, Jovančić, Gorčić, Cvetković, Obradović,  I.Stojanović, S. Stojanović, Milović, A. Stanković, Stamenković, Nikolić, Dinić, Đermanović, Sujić, Mladenović, Mariković, D. Stanković, D. Mladenović.

O tok priprema i šta ih očekuje u narednom prvenstvu šef stuke Ljubiša  Stamenković na početku našeg razovora kaže: Sa pripremama smo počeli na vreme još 1 jula i u hodu smo odigrali nekoliko kotrolnih utakmica.Polako se pripremamo za prvenstvo koje je pred nama. Trenutno imamo nekoliko povređenih igrača, svi će do početka prvenstva biti spremni za prvenstvene utakmice. Do prelaznog roka možda se pojačmo sa još dva –tri igrača, kako bi stvorili još jaču konurenciju u timu. Mi moramo da budemo svakog dana maksimalno spremni, za sve bolje i bolje rezultate,  i dobre igre koje treba da postanu imerativ u ovom narednom prvenstvu koje je pred nama. Da budemo najbolji na Srskoligaškom istoku. Dali ćemo do kraja posle današnje utakmice u Lebanu odigrti još neku kotrolnu sve zavisi od Kup takmičenaj gde smo još uvek uključeni u takmičaski proces. Ako ispadnemo biće ako ne igraćemo samo njih.

Na pitanje šta očekuje od narednog prvenstva  i kakav će kvalitet lige biti s obzirom da je Temnić i Zaplanjac dva kvalitetna Srpskoligaša odustali od daljeg takmičenja, šef stuke Jagodine kaže: Sastav klubova u ovogodišnjem prvenstvu biće jako interesantan. Niko nije oslabio , svi su se naprotiv pojačali,tako da će biti dosta dobrih i intersantnih utakmica u jesenjem delu prvenstva. Ovi što su recimo ušli na „mala vrata“ Rembasiz Resavice  i Timok 1919iz Zaječara za njih je novi izazov, tako da smatram da će se i oni pojačati igrački za nove izazove  u višem rangu.

Na kraju Stamenković je vernim navijačima u Jagodini poručio: Želim d pre svega naparvimo dobru ekipu. Da igramo dobar i kvalitetan fudbal, koji će naravno sam po sebi i doneti dobre rezultate. Tako će se navijači vratiti na tribine, podići će se atmosfera u gradu i naravno klubu, što će biti dobro za sve ljubitelje fudbala u Jagodini. Želimo svi sigurno povratak na mesto uspeha i se nađemo tamo gde nam je mesto    u naš najkvaiteniji fudbal  koji trenutno imamo u Srbiji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print