JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Realovci žele u viši rang

Donja Jajna: Kada jedan tim u prehodnom prvenstvu tek u poslednja nekoliko kola obezbedi opstanak i Međuoptinksoj fudbalskoj ligi pri FS Jablaničkog okruga a u ovom prvenstvu za takmiačasku 2018/19 zauzme lidersku poziciju na tabeli, govori da je o jednom organizovanom klubu bez obzira što je iz pregrađa Leskovca i nalazi se u seoskoj urbanoj sredini. Naravno reč je o Fk Realu iz Donje Jajine koji je dva kola pre kraja jesenjeg dela prvenstva lider na tabeli Međuoptinske fudbalske lige, gde mu upravo drugoplasirani tim na tabeli Moravac iz Pečenjeca u nedelju od 13 časova dolazi na megdan na svom bunjištu u Donjoj Jajini popularno zvanom“ Bernabeu“. Utakmica koja će odlučti o prvaku a podsećanja radi skoro je tako reći sličan. Real je na 13 odigranih utakmica zabeležio 10 pobeda jedan remi i samo dva poraza uz gol razliku 37 datih i 15 primljenih golova. To znači 31 osvojeni bod. Drugoplasirani Moravac je na 13 utakmica ostvario takođe 10 pobeda i tri poraza, bez ijednog nerešenog rezultata uz gol razliku 38 daih i 17 primljenih golova. Naravno sa 30 osvojenih bodova, što u ukupnom skoru Real je bolji za jedan bod i isto toliko jednim golom kad je reč o gol razlici.

Nedeljni susret u Donjoj Jajni će možda pobuditi interseovanje sličnom koji je bio one godine kada su bili ljuti dueli sa mesnim Atletikom , koji je sada u rang niže. Ako ne blizu ali približno za simpatizere ovog kluba. Po svoj prilici okupiće se veliki broj ljubitelja fudbala, koji će doći da vide duel dva trenutno najbolja kluba u ovom rangu. Ko će biti bolji nek neka pobedi, u ostalkom da pobedi fudbal i da derbi protekne u najboljem redu. Baš je velika šteta što se utakmice ne samo u ovom rangu, već i u svim ostalim i višim rangovima igraju u isto vreme u nedelju, pa će to po svoj prilici umanjiti u velikoj meri broj gledaoca na „ Bernabeu“ u Donjoj Jani.

Jedan od možda najzaslužnijih u klubu „alfa i omega“ Dalibor Stevanović pred ovaj duel kaže: Ponosni smo na sami sebe što smo se iz donjeg dela tabele u prošlom prvenstvu preslili u ovom na čelu tabele. U klubu sve funkcioniše kako treba, drugarstvo među igračima je za svaku pohvalu, što to demonstriraju na samom terenu. U ostalom to govore i rezltatati koji postiženo ove jeseni. Poštujemo i uvažavamo goste iz Pečenjevca jer da nisu dobar tim nebi ni bili odmah iza nas na tabeli. Ipak verujemo u naše mogućnosti. Očekujemo da ćemo mi biti pobednici i dva kola pre kraja jesenjeg dela osvojiti titulu jesenjeg prvaka i učvrstiti se na liderskoj poziciji. Sa relanim šansama da nastavimo uz adekvatna pojačanja i na proleće sa pobedama i dobrim igrama. Pozivam naše verne navijače da dođu u šro većem broju i pomognu nam da pobedimo i kraj utakmice doćekamo uzdignutih ruku.