JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Ivanu Bogdanoviću novi mandat predsednika

Lebane:  U velikoj salu SO Lebane danas  (20 avgusta 2020) godine održana je izborna Skupština opštine Lebane koja se sastojala iz deset tačaka dnevnog reda.

1.Izveštaj Opštinske izborne komisije opštine Lebane o izborima za odbornike Skupštine opštine Lebane sprovedenim 21 juna 2020 godine

2. Potvrđivanje mandata  odbornika Skupštine opštine Lebane

3. Izbor predsednika Skupštine opštine Lebane

4. Izbor zamenika predsednika Skupštine opštine Lebane

5.Postavljanje sekretara Skupštine opštine Lebane

6.Postavljanje zamenika sekretara Skupštine opštine Lebane

7. Izbor predsednika opštine Lebane , zamenika predsednika opštine Lebane I Opštinskog Veća.

8. Potdrđivanje mandata  odbornika Skupštine opštine Lebane

9. Izbor ćlanova  odbora za adminstartivno- mandatna pitanja

10. Razno.

Pošto je tehnička komisija utvrdila da su na Skupštini prisutni  od 31 odbornika  ukupno  26 odbornika , dok su umeđuvremenu pristigla još dvojica Bratislav  Paunović I Zoran Ilić , pa je učešće u radu uzelo 28  odborničkih kandidata. Presedavajući Skupštine dr Ljubiša  Stevanović je pročitao dnevni red I postavio pitanje dali ima neke dopune dnevnog reda.

Pomalo je već na početku Skupštine dosdašnji predsednik Skupštine opštine Srđan Jović nije bio zadovoljan načinom zakazivanjka Skipštine, čak je u jednom trentku pozvao I predsedavajućeg  dr Ljubišu Stevanovića da napusti meseto. Međutim strasti su se smirile I rad Skupštine je nastavljen, uz obrazloženje da je sve po poslovniku, što je I sam dr Ljubiša Stevanović obrazložio.  Dnevni red Skupštine je usvojen sa 17 glasova  za održavanje Skupštine.

Predsednik Izborne komisije Zlatko Nedeljković je po prvoj tačci dnevnog reda prošitao izveštaj. Ukupno je bilo  glasačkih listića 17.551, dok je ostalo neupotrebljeno 4.949 listića. Ukupno je glasalo 12.607 glasača, što iznosu 71,83posto. Nevažećih glasačkih lističa je bilo  444 listića, a da je važećih glasačkih listića bilo 12.161.Dok je van biračkih mesta glasalo ukupno 400 birača.

Redosled odvojenih glasova  odnosno odborničkih mesta je sedeći:  1- Aleksandar Vučić- Za našu decu 4.804 glasača I 13 odborničkih mesta.2. Ivica  Dačić-SPS – Dragan Jović  3.521 sa 9  odborničkih mesta. 3. Inicijativa za opštinu Lebane  2.323 glasača sa 6 odborničkih mandata. 4. Grupa građana  dr. Goran Janjić  789 galsača, sa 2 odbornička mesta. 5. SRS   dr Vojislav Šešelj-Pokret Snage Srbije-BK –Bogoljub Karić 385 glasa I jedno odborničko mesto. Nije bilo nikavih primedbi I jednoglsno je pruhvaćen izveštaj. Što je komisija od tri čalna to potvrdila I overila.

Potom su pročitani svi  kandidatati za odbornike njih 31 odbornika . Ispred SNS to su: Ivan Bogdanović

, Goran Lazarević,

Tanja Živković

, Goran Jović,

Nataša Stojanović,

Sunčica Smiljković,

Svetislav pavlović,

Boban Pejić

,Milica Stanković

, Dragan Pavlović,

Jovan Jović,

Nebojša Pejković,

Marko Stanković.

Iborna lista  SPS IVICA DAČIĆ: Dragan Jović, Srđan Jović, Dragana Gocić-Vukadinović, Srđan Gavrilović, Ilinka Dodić, Batica Cvetković, Ljubiša Stevanović, Emilija Mihajlović, Miloš Pavlović. Ispred INICIJATIVA ZA LEBANE: Zoran Ilić, Bratislav Paunović, Dejan Kostić, Ljiljana Cvetković, Ljiljana Pečenković, Novica Kocić. Izborna lista Grupa građana  “ dr Gorana Janjić”—Goran Janjić, Slavoljub Živković.  Ispred liste SRS- Vojislav Šešelj- Pokret Snaga Srbije –Bogoljub Karić- Radovan Cvetković. Po utrđivanju, polaganju zakletve odbrnici SPS-Dragan Jović su napustili  sednicu sa obrazoženjem da ne žele da učetvuju u dalji rad Skupštine, pa je rad Skupštine nastavljen bez njihovo prisustvo.

Svojih odborničkih manada zbog sukoba interesa odrekli su seodbrnisi SNS-a –Aleksandar Vučić I to: Tanja Živković, Nataša Stojanović I  Marko Stanković, pa su na njihovim  odborničkim mestima  zakletvu položili Olivera Pantović, Snežana Stanković   I Darko Stanković. To je I jednogasno podržano od  18 odbrnika.

Sledeća tačka dnevog reda je bila Izbor predsednika Skupštine optine Lebane gde je postojao sam jedan predlog a to je dosadašnji zamenik predsednika opštine Lebane Boban Pejić koji je takođe jedogalsno izabran za novog predsednika Skupštine optine Lebane,

dok je za njegovog zamenika izabran iz Grupe građana “dr Goran Janjić”  Slavoljub Živković.

Po imenovanju Boban Pejić se prisutnima obratio rečima: Zahvaljujem se svima onima koji su danas ovde sa nama izgasali mene za predsednika Skupštine opštine Lebane, kao I svim građanima opšrine Lebane čestitam konstituisanje Skupštine, tak da nastavljamo dalje sa radom, uz reči zahvalnosti završio je  predsednik Pejić.

Za sekretara Skupštine opštine Lebane jedoglsno je izabran Bratislav Islamović.  Diplomiranog pravnika iz Lebana.Koji je dosad takođe bio uključen u rad organa Skupštine opštine Lebane. Čovek sa dugogodišnjim iskustvom u ovom  poslu. Dok je za njegovog zamenika imenovan Nikola Cvetković takođe sa  radnim iskustvom I položeni stručni ispit za rad u  organima uprave.

Za predsednika opštine Lebane po drugi put za redom izabran je Ivan Bogdanović , dok ej za zamenika  imenovan Goran Lazarević diuplomirani pravnik iz Ćenovaca.

Novi članovi Opštinkog veća su:  dr Dragan Jovanović iz Bošnjaca, Stana Mladenović iz Lugara, Marko Kostić iz Lebana, Mirjana Bogdanović iz Lebana, Dragan Stanković iz Popovca.

Potom se novi- stari predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović obratio odbronicima I medijima rečima: Najpre da se zahvalim svim odbornicima koji su mi dali danas poverenje, takođe se zahvaljujem svim građanima opštine Lebane koji su podržali naš plan I program I imali poverenje u nas da nam povere svoje glasove. A obećavam da ćemo I ostaele građana opštine Lebane koji nisu glasali za nas ubediti da je pravo ono što radimo. Smatram da je dosta urađeno od kako sam na funkciji zamenika predsednika potom I predsednika opštine Lebane. Mnogo smo uradili dosta je ostalo neurađeno, mnogo planova imamo . Potrudićemo se da mnogo više uradimo u narednom madatu da bi nam građani opštine Lebane ponovo još više dali poverenje. Jedno od ključnih mesta je otvranje novih radnih mesta . To će I u narednom periodu biti jedno od ključnih problema u radu. Rešavanje takođe vodosnabdevanja, jedno od gorućih problema naše opštine. Kao I konpletnog opremanja Sportskog centara u Lebanu. Takođe jedno od strateških pitanja je lokalitet “Caričin grad”uz podršku predsednika  Srbije. Kao I razvoju poljoprivrede I privrede I svih ostalih oblasti.

Na kraju su I izabrani za odbornike još dva kandidata umesto predsednika Ivana Boganovića I njegovog zamenika  Gorana Lazrevića  izabrani su odbornici Igor Mitrović iz Šumana I Miloš Pešić iz Lebana, koji su takođe položili zakletvu.

Nova Admnistartivno –mandatsko- imunitetska komsija od  pet članova je: Svetislav Pavlović, Nebojša Pejković, Darko Stanković, Dejan Stevanović I Ljubiša Cvetković.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print