JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GRACKO ŽELI I DALJE MEĐU ZONAŠE

Staro Gracko: U skoro završenom prvenstvu Zone jug uz OFK Alakince i i Luginu iz Preševa ispali su i ekipa FK Gracko iz Starog Gracka jedini predstavnik sa Kosova i Metohije sa 31 osvojenim bodom na 28 odigranih utakmica zabeležili su 9 pobeda 4 nerešena rezultata i 15 poraza uz gol raliku 43 dana i 61 primljen pogodak završili su na 13 mestu na tabeli. Pokazali najviše za razliku od ranijih predstavnika sa Kosova i Metohije koji su služili za gol razliku i bez osvojenog boda završavali prvenstvo, naprotiv FK Gracko je pružao dobre fudbalske partije i bez dinara dugovanja završili takmičenje.

U prolećnom delu na 14 utakmica zabeležili su 6 pobeda 1 nerešenu i 7 poraza uz gol razliku 25 datih i 34 primljenih pogodaka. Sve utakmice kao domaćini i u prolećnom delu prvenstva igrali su na stadionu OFK Kosanice u Kuršumliji i tu su na 6 utakmice osvojili 15 bodova, dok su na gostovanju odigrali 8 utakmica i zabeležili po1 pobedu i poraz uz 6 poraza osvojili su samo 4 boda.

Sezonu su uspešno okončali osvajanjem Kupa Kosova i Metohije, što je još jedan dokaz da je klub dobro organizovan i sa dobrim fondom igrača.

Sa nadom da će FS RIS ukoliko ostane OFK Topličanin pružiti priliku i FK Grackmom da se i dalje takmiči u Zona jug što bi itekako želeli .

Predsednik kluba Jovan Matović se obratio već svim fudbalskim forumima kao i predsedniku FS -RIS iz kojeg prenosimo deo toga šta je Matović apelovao za pomoć: Fudbalski klub FK Gracko postoji od 1979 godine i u takmičarskoj sezoni 2022/23 takmičili smos eu zona jug . Časno i pošteno bez dinara dugovanja završili smo na 13 mestu sa osvojenih 31 bod, Našim igrama i ponašanjem zaslužujemo da se takmičimo i dalje u Zona jug.

FK Gracko za naše selo znači život, jer je jedino mesto okupljanja omladine je taj fudbalski teren. Pored omladine iz našeg sela klub okuplja i mlade širom centralnog Kosova. Ukoliko ispadnemo iz Zone jug po svoj prilici će doći do gašenja naešg kluba i zato je naša molba da nam pomognete kako bi ostali i nastavili takmičenje u Zona jug, pogotovu ako OFK Topličanin sačuva status Srpskoligaša. Imamo dobar teren i službene prostorije i ukoliko odustanemo od takmičenja i u slučaju gašenja kluba jer nemamo ligu sa kim da se takmičimo komšije Albanci će to jedva čekati i oduzeće nam silom prilika teren i protorije .

Našo selo je mnogo stradalo za vreme rata i posle rata. Imali smo 20 ljudskih žrtava, među njima i jedna devojčica od četiri godine od kasetne bobe i uz to mnogo oštećenih kuća , pa nedozvolite da ovo bude dodatno poniženje od Albanaca . Jer teren u Starom Grackom ćemo koristiti za treninge dok bi utakmice i dalje kao domaćini igrali u Kuršumliji zahvaljujući razumevanju slobodno mogu da kažem naše braće iz ove sredine u Srbiji koji se takođe takmiče u ovom rangu takmičenja. Posloe rata takođe smo doživeli ljudsku katastrofu tačnije 23.07.1999 godine na žetvi masakrirano je četrnaset žetelaca , među njima i nekoliko fudbalera našeg kluba, da bi 20 februara 2004 godine na izlazu iz sela bila ubujena devojka.

Ovo Vam sve kažemo da smo dosta podneli patnje i bola i ako nas izbacite iz Zone jug ugasiće nam se i teren i službene prostorije zato kao predsednik kluba apelujem na dobonamerne ljude u Srbiji da nam pomognu da ne doživimo nove krahove i poniženja od strane Albanaca koji će jedva čekati da nam oduzmu naše fudbalsko blago a to je teren i službene protorije gde je jedino mesto okupljanja mladih u slobodno vreme sa setom apeluje na pomoć predsednik kluba Jovan Matović.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print