JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SPAS U POSLEDNJI ČAS

Medveđa: Tek u poslednjem kolu fudbaleri Jablanice iz Medveđe uspeli su da pobedom u Lebanu nad Radanom (0:1) obezbede opstanak u društvo zonaša , tako da će i u narednom prvenstvu biti članovi Zone jug, sa jasnom opomenom da moraju da pojačaju igrački kadar pre svega i konsolidovati stručni štab , da nebi doživeli da se ponovo nađu u ovakvoj neprilici kao što su bili u ovom prvenstvu. Jer jedva se satavljala ekipa od 11 igrača i oni iskusni poput golmana Stamenkovića Jankovića, Mitića, Ibraimovića, Rajičevića, Dojčinovića Momčilovića, Marka Ivanovića Savića Zaimija izneli su glavni teret na svakoj utakmici.Mladih je nekoliko bonus igrača , ali je reč o neiskusnim i koji tek treba da pokažu šta znaju.

Finsiski uslovi nisu loši , lokalna samouprava na čelu sa Draganom Kulićem dosta posvećuje pažnju ovoj fudbalskoj sredini i za to nema problema, ali je igrački kadar mali , jer je upravo odlazak iz Medveđe mladih učinio svoje da to oseti i ovaj fudbalski kolektiv, koji nije zapostavljen ali im nedostaje dovoljan broj igrača, jer sa strane nema fond igrača kao što je bilo nekada iz Leskovca, Lebana odkale je FK Jablanica popunjaval igrački kadar, sada se sve svelo na jednog golmana Stamenkovića iz Leskovca, i Dojčinovića i Momčilovića iz Lebana.

Prvenstvo je završeno na 12 poziciji sa 34 osvijenih bodova uz skor na 28 odigranih utakmica zabeleženo je 9 pobeda 7 nerešenih i 12 poraza uz negativnu gol razliku 43 datih i 59 primljenih golova . U prolećnom delu prvenstva na 14 odigranih utakmica zabeleženo je 6 pobeda, 3 nerešene i 5 poraza uz gol razliku 24 datih i 29 primljenih golova ,osvojeno je 21 bod, što ih po uspešnosti klubova svrstava na 7 mestu. Na svom terenu u Medveđi domaćini su bili na 8 utakmica i zabeležili 4 pobede i po2 nerešene i poraza uz gol razliku 16 datih i 15 primljenih golova osvojili su 14 bodova takođe su na 7 poziciji po uspešnosti.

Na gostovanju su odigrali 6 utakmica i skor je 2 pobede 1 nerešena i 3 poraza uz gol razliku 8 datih i 14 primljenih golova osvojeno je 7 bodova i nalaze se na 9 mestu po uspešnosti klubova.

O čitavoj sezoni i prolećnom delu mladi i ambiciozni predsednik kluba Stefan Rajčević, koji je ujedno i fudbaler kaže: Najvažnije je da smo uspeli da sačuvamo status Zonaša i u narednom prvenstvu. U proleće smo muku mučili sa igračkim kadrom, jedva smo sastavljali kraj sa krajem i nekako smo uspeli da se izborimo da ne ispadnemo, spas je došao tek u poslednjem kolu.

Zahvalio bih se kao predsednik kluba svim igračima čiji je fond bio mali jer su dali svoj maksimum i uspeli da izbegnemo ispadanje iz ovog ranga , koji je za nas dobar ne treba nam bolje, i moraćemo u pauzi sada da se potrudimo da dovedemo nekoliko igrača sa strane kako bismo imali dovoljna fond igrača . Kao i šefa stručnog štaba i već smo u nekim pregovorima. Igrački kadar od minulo prvenstvco će ostati isti niko neće otići pa se lično nadam boljih dana u narednom prvenstvu bio je jasan Stefan Rajčević.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print