JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

GOLMAN SVETLOSTI SKRENUO PAŽNJU NA SEBE: Ilić na probi u Dubočici

Badnjevac / Leskovac Kako prenosi sajt FK Svetlosti, čuvar mreže zonaša iz Badnjevca Andrija Ilić dobio je poziv da se pridruži ekipi GFK Dubočice na probu. Ilić (2002.) je ove jeseni bio najstandardniji i jedan od najboljih igrača u ekipi Dragana Stankovića Šimija. U jesenjem delu na 15 utakmica uspeo je čak 6 puta da sačuva svoju mrežu netaknutom, da odbrani jedan kazneni udarac i da jednom bude proglašen igračem utakmice.
Naš portal je još ranije pisao o Iliću i najavljivao njegov potencijal, što je danas stiglo na potvrdu. Tokom svoje treće sezone u zonaškom rangu, Andrija je potvrdio da je najbolji čuvar mreže u Zoni jug, a stručni kadar Leskovčana na preporuku Dragana Stankovića je prepoznao kvalitet kod jedinice Badnjevčana.

Drago mi je da mi se kao mladom golmanu ukazala šansa da se oprobam u ekipi višeg ranga. Vredno smo radili tokom jeseni, krvarili svi zajedno za bodove, i sada ubiremo plodove. Iz kolektivne igre ekipe izađe uvek neki pojedinac, tako da ovaj poziv koji sam dobio od ljudi iz Leskovca, je i poziv mojih saigrača, jer bez njih ne bih mogao da se istaknem.
Osetna je razlika u intenzitetu rada ali ništa što nije nenadoknadivo. Dubočica, je klub sa tradicijom i sigurno je da čim mi je iz kluba saopšteno da postoji mogućnost da se oprobam s njima, nisam ni trena razmišljao. – skroman je mlađani Ilić i dodaje: Veliku zahvalnost za ovaj korak dugujem mom treneru Draganu Stankoviću i direktoru Dejanu Diniću, koji su imali apsolutno poverenje u mene, i pružili mi veliku podršku. – izjavio je Ilić za klupski sajt Svetlosti.
Osamnaestogodišnji Ilić će sa Dubočicom raditi do 15. decembra kada ekipa pod patronatom Saše Mrkića prestaje sa radom do početka priprema za prolećni deo.
Svi u klubu se nadamo najboljem. I nama će biti čast da ako Dubočica bude zadovoljna Andrijinim kvalitetima imamo igrača u Prvoj ligi. Ono što ja mogu da kažem da je reč o jednom dobrom dečaku i vrednom radniku i talentovanom golmanu. Koji je tokom ove jeseni mnogo toga dao našem timu. – kaže Dejan Dinić sportski direktor Svetlosti.
Ilić je pre Svetlosti branio boje Žitorađe iz koje je prošle zime pojačao Svetlost. A da li će ove zime ponovo promeniti sredinu ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print