JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GLOŽANE NA FUDBALSKOJ MAPI

Gložane: U skoro završenoj Gradskoj fudbalskoj ligi Leskovac sve počasti pripale su ekipi Moravai iz Gložana koja je osvojila titulu prvaka za bod prednosti ispred Atletika iz Donjue Jajne koji se zajedno sa Moravom plasirao u Jablaničkoj okružnoj ligi i Derbi 2016 iz Vlasa koji je imao isti broj bodova sa Atletikom ali ne i bolji skor i nije uspeo.

Na 26 odigranih utakmica u minulom prvenstvu sakupljeno je 63 boda uz skor 20 pobeda po 3 nerešene i 3 poraza.

U prolećnom delu prvenstva odigrali su 14 utakmica(1 iz jesenjeg dela) i sakupljeno je 34 bodova sa skorom 11 pobede, 1 nerešena i 2 poraza i gol razliku 33 dana i 11 primljena gola, po uspešnosti klubova su na trećem mestu proleća, ma da su od jesenjeg dela prvenstva sakupili 5 bodova više.

Na svom terenu u Gložanu odigrali su 8 utakmica i zabeležili 7 pobeda i 1 poraz uz gol razliku 22 dana i 7 primljenih golova i bodovni saldo 21 bod što su po uspešnosti kao domaćini na drugom mestu iza Atletika.

Na gostovanju su odigrali 6 utakmicai osvojeno je 13 bodova i skor je 4 pobede po1 nerešena i 1 poraz i pozitivna gol ralika 11 datih i samo 4 primljena gola takođe su po uspešnosti klubova kao gosti na drugom mestu iza Derbi 2016 koji je na 8 utakmica sakupio 18 bodova.

Prvenstvo je okončano predstoji analiza kluba i priprema za rang više gde su ekipe kvalitetnije i treba veća fizička pripremljenost i ozbiljniji rad stručnog štaba i uprave koja vodi klub. U to netreba sunjati klub je pokazao zrelost za takmičenje i ponovo će igrati dobar i kvaitetan fudbal i ponovo pobeđivati svoje protivnike bez obzira na viši rang takmičenja.

Upravo u to nas i uverava specijalno za naš portal predsednik kluba Nenad Mariković koji sa ponosom kaže:

Posle nekoliko godina pauze nekoliko naših entuzijazista je pokazalo interesovanje da se klub ponovo oformi i uključi u takmičenje Meni kao ne nekadašnjem standarnom igraču kluba pripala je čast da budem novimenovani predsednik kluba. Sve je bilo zapušteno naročito infrastuktura i trebalo je dosta uložiti znanja i truda pa i novca da se klub dovede u normlano takmičarski ciklus. Sve smo uspeli da odradimo uz pomoć pojedinih lica i za takav rad smo od opštine Vlasotince bili nagrađeni peharom kao najbolji fudbalski klub u 2022 godinu na teritoriji Vlasotinca, što nam je dalo još više postreka za rad. Igrački kadar sačinjavaju uglavnom igrači iz Gložana i Prilepca i to je naša praksa da se toga pridržavamo kad je upitanju igrački kadar.

U prošlom prvenstvu zamalo nam je izmakla titula i plasman u viši rang, i ma da je ove godine Gradska liga leskovac bila mnogo jača i organizovanija i mnogo nam je bilo teže stići do cilja koji smo ostvarili.Sav igrački kadar je podjednako podneo teret za plasman u Međiopšrinskoj ligi i nikog nebih posebno izdvajao jer bi bilo nekorektno svi su dali svoj maksimum onoliko koliko su mogli i svima dugujemo veliku zahvalnost što smo uspeli u nameri da se plasiramo rang više. Klub sam zamislio da bude onako kako ja mislim i sve smernice vode ka tome da sve bude kako treba i na svom mestu. Plan mi je da teren dovedemo u boljem stanju, da uradimo tribine za sedenje i izgradimo jedan pomoćni teren na koji bi se treniralo i tako poštedili glavni teren od propadanja i uništavanja, već da bude samo za zvanične utakmice.

Zahvaljujem se javno igračima na uloženi trud i upravi kluba sa kojom sam imao odličnu saradnju, jer da nije bilo te saradnje nebi se došlo do uspeha, jer timski rad je bio na visini većeg ranga takmičenja. U ovako radnoj atmosferi nebi bilo lepo ne pomenuti i trenere koji su radili sa ekipom a to su Goran, Golub ,Dzaja, koji su dobro sarađivali sa igrački kadar. I na kraju sve pohvale našoj vernoj publici koja nas je uvek podržavala bilo da smo igrali kod kuće ili na gostovanju. Tako će nadam se biti i u Međuopštinskoj ligi sve organizovano i urađeno kako treba. Ipak nebih ovoliko uložio svoj trud i rad da nije bilo podrške i odricanja moje porodice koja me je razumela i podržavala u svakom trenutku mog odsustva i posvećenosti FK Moravi.

Zahvaljujem se i upućujem sve reči pohvale na račun Fudbalskog saveza Leskovca i Vlasotinca , sa kojima smo imali izvanrednu saradnju i koji svoj posao rade profesionalno bio je jasan na kraju predsednik kluba Nenad Marinković “alfa i omega” ovog kluba kraj Južne Morave odnosno Mesne zajednice Gložana i Prilepca.

 

A mi u ime naj čitanijeg sportskog portala JUGSPORT.NET jugoistoka Srbije ovako uzornom fudbalskom kolektivu želimo još bolje rezultate u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi i da na kraju prvenstva proslave kao sada ulazak u viši stepen takmičenja. SREĆNO U NAREDNOM PRVENSTVU!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print