JugSport.net

sportski portal južne Srbije

F.K. JASTREBAC PRVAK TOPLIČKE OKTUŽNE LIGE

F.K. „Jastrebac“ Blace – F.K „Borac“ Držanovac    2:1 (1:1)

Stadion u Pejkovcu: Sudija: Nenad Savić (Prokuplje) 8. Strelci:Stojanović u 4.minutu za Borac, Krstojević u 35. minutu i Bradić u 81.minutu. Žuti kartoni:Milić, Dikić, Stanković, Ma.Blagojević, Mi.Blagojević, Stojanović, A. Blagojević  za  (Borac ),  Durmić, Pavlović, Kričak, Urošević, Timotijević za ( Jastrebac). Crveni karton: Ma.Blagojević u 82. i Milić  u 90. za ( Borac ).

 

F.K. Jastrebac: Janković 6.5, Ćalina 7, Tošić 6.5, Radovanović 6.5, Timotijević 7, Krstojević 7, (Kričak 6.5), Durmić 6.5, Urošević 8, Bradić 7, Pavlović 6.5, Grujić 7.

F.K. Borac: Stanković 6, Ma.Blagojević 6, Stojković 6.5, Dikić 6.5, Da. Blagojević 6, Al. Blagojević 7, Zdravković 6.5, Go. Blagojević 6 (Mi. Blagojević 6) , Milić 6, Grozdanović 6.5, Stojanović 6.5.

 

Igrač utakmice:  Matija Urošević

 

Pobednik Topličke okružne lige u sezoni 2020/2021 i povratnik u Zoni – jug je ekipa Jastrebca iz Blacakoja je opravdala ulogu favorita tokom cele sezone i u odlučujućoj utakmici savlada ekipu FK Borac. Tako da će se Jastrebovi u narednoj takmičarskoj sezoni 2021/22 igrati Zonu – jug.

Utakmica je igrana na neutralnom terenu u Pejkovcu gde je prisutvovalo više od 500 gledalaca uz fer i korektno navijanje navijača obe ekipe, domaćin je bila ekipa Jastrebca iz Blaca. Po sparnom vremenu i lošem terenu gledaoci mogu biti zadovoljni onim sto im prikazale obe ekipe, utakmica sa dosta javnih opomena i puno startova na momente lepih poteza.Gosti su poveli već u 4. minutu posle greške domćih igrač koju je iskoristio Stojanović, sto bi se na kraju ispostaviloda je to sve bilo što smo videli od ekipe Boraca.

Nakon toga ekipa Jastrebca pruzima inicijativu i golom Krstojevića u 35. minutu poravnava rezultat, na poluvremenu se otišlo sa nerešenim rezultatom. Drugo poluvreme inicijativu ponovo preuzima ekipa Jastrebca, gde se uglavnom igralo na polovini Borca. Pored dosta promašenih šansi Bradića, Uroševića i Durmića bilo je pitanje kada će domaćin postići gol, konačno i gol Bradića u 81. minutu, golom je krunisana prelepa akcija kada je brzonogi Urošević prošao po  desnoj strani  nanizao tri igrača Borca lepo centrirao a Bradić efektnim golom sa ivece šesnaesterca matirao Stankovića što je bilo dovoljno za pobedu Jastrebca.

Gosti su nakon tog primljenog pokušavali da se vrate u igru, ali čvrsta i sigurna odbrana domaćih  bez problema je  sve to rešavala. Sve u svemu utakmica je zadovoljila i opravdala epiteta odlučujuće utakmice prvaka Topličke okružne lige. Suđenje sasvim korektno, čak i više nego dobro.  Tako će FK Jastrebac iz Blaca od naredne sezone igrati u Zona jug, ekipa koja je zasluženo bez poraza tokom cele sezone postal prvak Topličke okružne lige.

Sve čestitke fudbalerima i rukovostvu FK Jastrebac iz Blaca,  da nastave sa dobrim rezultatima i u zonskom stepenu takmičenja u Zoni jug.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili