JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Ekspesni povratak u prvoj ligi Srbije

Odigravanjem prijateljske fudbalske utakmice sa Radanom u Lebanu koju su Piroćanci dobili sa 1:0, pokazalo se da su ozbilno shvatili ponovni povratak u Srpskoj ligi i da žele ekspresni povratak tamo gde im i pripada mesto po rečima prvog čoveka FK Radaničkog predsednika Zorana Nikolića, uz Aleksandra Kuzmanovića   trnera mog sagovornika specijalno za naš portal.

Na pitanje predsedniku Nikoliću kako ste podneli ispadanje iz Prve lige Srbije i kakva su vaša očekivanja u ovom rangu takmičenja Nikolić kaže:

Nažalost ono što mi mislimo  da jednoj fudbalskoj sredini  i gradu Pirotu pripada Prva liga Srbije  morali smo da je napustimo.  Žarko smo želeli da nastavimo tamo gde smo igrali samo godinu dana. Dešavaju se sportski neuspesi jer to što pripada Pirotu govorim sa pravom jer imamo  pre svega izvanredne fudbalske terene, stabilnu finasisku situaciju u klubu,  po tome zaslužujemo taj stepen takmičenja. Nažalost ono što je bila naša želja kada se sve ovo  desilo  i kad smo ispali  iz Prve lige Srbije  i postali čanovi Srpske lige istok. Cilj i želja svih nas u klubu je bila da sačuvamo tim, da ne dođe do raspad sistema, kao što se to dešava mnogim fudbalsim sredinama. Dođe do razaočaranja  i to dovede do gubitka volje za ponovni povratak. Kao što mogu da kažem da se naše želje poklapaju sa stvarnošću.

Uspeli smo da zadražimo  čak 11 igrača iz postave koja je igrala Prvu ligu. Reč je o iskusnim igračima. Ono što je naš cilj želimo da stvorimo tim iz naše sredine. Od recimo ovih 11 igrača danas na terenu koji su počeli utakmcu čak njih 9 je iz Pirota i okoline. Od 20 igrača koje  imamo na raspolaganju čak 17 su iz naše sredine. Tako da nam je primarni cilj da se ovog puta i ubuduće oslanjamo na sopstveni igrački kadar, jer će to po nama dati najbolje rezultate. Kako zbog fudblaskog znanja i zalaganja , tako i zbog manjih finasiskih troškova kluba. Mi se nadamo da će ovakav potez Uprave kluba biti dobar,  želja nam je da se vratimo što pre tamo gde nam po svim fudbalskim parametrima i pripada mesto u Prvoj ligi Srbije. Do početka prvenstva očekujemo  da ćemo se pojačati sa još nekoliko kvalitetnih igrača. Reč je pre svega nam hvali dobri napadači,  pokušaćemo da taj problem rešimo bez obzira što je pripremni period u samoj završnici.

Domaćini ste Konferensiji klubova Srpke lige u Pirotu u ponedeljak  6. avgusta,  da li je to veće jedan signal da želite da skrenete pažnju na sebe?

Upravo tako. Cilj nam je  i želja bila da stavimo do znanja  da želimo  povrtaka  što pre  u Prvoj ligi Srbije.Želimo da Konferencija klubova  protekle lepo u jednom zaista fudbalskom tonu.  Da se posle održane Konferencije družimo. Ujedno ćemo odmah znati raspored u prvenstvu,  kao i sve ostale elemente za takmičenje  u ovoj Srpskoj ligi istok, koja je pred nama i kreće već 18 avgusta.

Ono što bih hteo da istaknem kao prvi čovek kluba je da se oslanjamo na sopstvene igračke snage  kada je uptanju prvi tim.

Međutim u veliko radimo na tome da dosta pažnje posvetimo u radu sa mlađim kategorijama , kako bi stvorili osnovnu bazu za omaldinski potom seniorski sastav Radničkog. Recimo imamo selekciju igrača rođenih 2006/ 07 godište i generaciju 2007 / 08 gde treniraju po 45 mladih fudblaera. To je ono nešto odakle kreće fudbala  i to je osnovna baza za stvaranje fudbalera iz sopstvenog pogona.  Angažovali smo četiri trenera u radu sa tim kategorijama, tražimo još takvih da što više posvetimo pažnju u radu sa tom najmlađom generacijom igrača.

Kao prvi čovek Radničkog, šta biste poručili ljubiteljima fudbala u Pirotu?

Kao što sam rekao ambicije svih nas u klubu su osvajanje prvog mesta u ovom rangu takmičenja. Da se ekspresno vratimo tamo gde nam je meseto. Da to ostvarimo kroz jednu lepu i kvaitetnu igru na terenu, nikako ne drugim metodama, lii drugim stvarima. Želja nam je da igramo fudbal . Da navijači dođu na stadion i da uživaju u igri našeg tima. Jedostavno želimo da u Pirot stvorimo jednu pravu fudbalsku atmosferu, ambijent koji će biti dobar za sve nas. Kada krene tok prvenstva videćemo kao sve to ide kojim tokom. Važno je da želimo da stvorimo dobar ambijent kako u klubu tako i među ljubitelje fudbal u Pirotu. Ja sam lično ubeđen da svaki  dobar i kvalitetan rad  mora da donese dobre rezultate. Poruka našim vernim navijačima na kraju bi bila: Dođite  na stadion da nas bodrite a mićemo vam se odužiti dobrim igrama i opravdati poverenje koje će dati obostanu zadovoljstvo da se zajednički  se radujemo uspehu kluba.

Dok Uprava kluba ima ozbilje ambicije ništa manje ne misli drugačije ni šef struke Piroćanaca  Aleksandar Kuzmanović koji kaže:

Ambicije Radničkog su uvek iste kad je uptanju ovaj rang takmičenja. To je osvajanje prvog mesta i plasman u Prvu ligu Srbije.Pokušaćemo i ove godine da napravimo tim koji će te želje ostvariti. Pripremni period još uvek traje, ma da ulazi u samoj završnici. Odigrali smo utakmcu u Lebanu , to je jedan od sedam koje smo zaplanirali da odradimo u ovom pripremnom periodu.Preostalo je još dve do tri da odigramo do početka prvenstva. Nadam, se da ćemo umeđuvremenu dovesti još nekoliko pojačanja . Tako da bismo bili ekipa dovoljno dobra i spremna  za osvajanje tog prvog mesta u Srskoj ligi-

Da li ste zadovoljni igračkim kadrom koji ste zatekli i da li su očekivanja realna?

Pa sobzirom da je kostur ekipe ostao skoro isti , ma da nam hvale još tih par igrača i da kažemo da smo dobro odradili posao na svim frontovima. Prvenstvo ćemo što se tiče spremnosti igrača dočekati potpuno spremni da od prvog kola krenemo u to borbu za osvajanje prvog mesta. Na kraju bi iskoristio priliku da se javno zahvalim FK Radanu što smo odigrali jednu kvalitetnu utakmcu, na dobro pripremljenom terenu za igru . Utakmica koja je pomoga i nama i njima da se još bolje pripremimo za start prvenstva. Po meni očekivanaj su relana, Pirot  zaslužuje klub u Prvoj ligi Srbije  i mićemo se potruditi da se naše i želje navijača ostavre već u ovj takmičaskoj 2018/19 godini bio je jasan šef stuke Piroćanaca.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print