JugSport.net

24. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Dida novi kormilar sudija Pčinjskog okruga

Surdulica: U prostorijama Skupštine opštine Surdulica  održana je vanredna izborna Skupština Stručne strukovne organizacije sudija Pčijskog okruga na kome je bilo čak osam tačaka dnevnog reda, od koje je bila najglavvnija izbor novog predsednika  u narednom četvorogodišnjem mandatu za period 2019-2023. Razlog sazivanje je pošto izabrani predsednik za vreme izbora Ninoslav Spasić iz Surdulice ujedno izabran i za predsednika SSOS FS-RIS-a. Na osnovu člana 27 sazvana je vanredna Skupština  koja  imala sledeći dnevni red:

 

1.     Izbor radnog tela Skupštine

2.     Izveštaj verifikacione  komislije

3.     Usvajenje zapisnika  sa predhodne Skuptšine

4.     Izveštaj o održanim izborima  na svim nivojima FS Pčinjskog okruga

5.     Izbor novog predsednika SSOS – Pčinjskog okruga

6.     Izbor članova Izvršnog odbora

7.     Izbor Nadzornog odbora

8.     Pitanja  i predlozi.

Radno telo Skupštine sačinjavali su: Ninoslav Spasić, Nenad Đorđević, Miroslav Dimitrijević, zapisničar Milovan Kostić i overivači zapsinika Milan Stojanović, Zoran Milošević i Miloš Mitić. Verifikaciona Komisija koju su sačinjavali Miloš Mitić, Slađan Mišić i  Ranđel Veljković konstntovala je da od 21 delegata prisutno je njih 15, tako da Skupština može da nemsetano radi. O održanim izborima ukratko je rekao Ninoslav Spasić a potom obrzaložio i svoju ostavku na mestu predsednika SSOS –Pčnjiskog okruga: Pošto sam na Skupštini održanoj 26.2 2019 godine u Surdbilici  dat predlog da budem kandidat   ispred SSOS Pčinjskog okruga  kandidat za predsednika SSOS – FS RIS-a i pokrenuta je lavina podržke  za mene kao kandidata  u regionu. Kao što znate izbori su bilo  urađeni vrlo brzo naročito u našem Pčinjksom okrugu . Na izborima sam podneo kandidaturu  za predsednika SSOS – FS RIS-a    i Skupština je održana  1.3. 2019 godine.  Dobio sam  jednoglasnu podršku svih okruga u regionu da budem predsedik. Tako da je Pčinjski okrug po prvi put u istoriji dobio predsednika u ovoj organizaciji. Zahvalio bih se na podršci, ali Vas ujedno obaveštavm da podnosim ostavku  na mestu predsednika SSOS Pčinjskog okruga,  zbog sukob interesa  jer nemogu istovremeno da obavljam dve dužnosti u isto vreme. Pozivam Vas da imate dosta mudrosti  i da date poverenje kandidatu umesto mene. Osoba koja će  dostojno predstavljati  naš okrug, Koja će svoju energiju usmeriti  na omasovljavanju mladih sudija  i podizanje rada na bolji i savremeniji nivo. Ja kao jedan od isksunih koji sam ugradio sebe  u radu i funkcionisanju ovog saveza uveć ću vam biti na raspolagnju  svim članovima bilo to  uvezi suđenja  ili van tog okvira . Svim članovima želim uspešan rad Skupštine. Ostraka Ninoslava Spasića takođe je usvojena jednoglasno.

Potom se za govornicom pojavio Slađan Mišć novoizbrani predsednik SSOS FS grada Vranja koji je i dao predlog za predsednika SSOS –Pćinjkog okruga umesto  Ninoslav Spasića rečima: Poštovani obaveštavam Vas da je na Izvršnom odboru SSOS FS grda Vranja  održanom 22.3. 2019 godine doneta jednoglasna odluka da novi predsednik bude gospodin Srđan Stajić iz Vrnja   instuktor prve kategorije  bude predložen  kao kandidat ispred SSOS – FS grda Vrnja  za predsednika SSOS Pčinjskog okruga  za period 2019 -2023 godine. On je već 33 godine  aktivan član   SSOS – FS grada Vranja. Bio je  dugo godina sudija na Drugoj fubdlaksoj ligi bivše Jugoslavije. Za svoj dosadašnji rad nije imao nikavu mrlju u fudbalu. A po završetku sudijske karijere  posvetio se  aktivno u radu u savezu na edukaciji mlađih sudija. U dva navrta je i bio direktor Pčinjske okružne fudbalske lige. Trenutno je na listi posmatrača Srpsle fudbalske lige- istok. Mislim da će ukoliko mu ukažemo poverenje  znati svojim radom i angažovanjem da opravda ukazano poverenje. Tako će svojim radom poboljšati rad ove naše organizacije  fudbalskih sudija u našem okrugu. Pošto je predog bio jedini dat je na glasanje i jednoglasno je usvojen.

Po preduzimanju mesta predsedavajućeg Skupštine  umesto Ninoslava Spasića  Stajić se prisutnim kratko obratio rečima: Pre svega bih se zahvalio članovima Skupštine odnosno delegatima koji su mi jendoglasno dali podršku, kao I mojoj matičnoj  SSOS FS grda Vranja na predlogu ovde na Skupštini. Takođe bih iskoristio priliku da pozdravim goste i mediji koji su tu prisutni. Trudiću se svom silom i svojim znanjem da sa uspehom radimo na proširenju članova , kao i unapređenju sudija na višim listama da napreduju. Verujem da ću u svoje saradnike imati  dosta podrške u radu. Da ćemo kao što ste mi dali glas jednoglasno, tako i biti jedinstveni u radu.

Potom je Srđan Stajić obelodanio i članove Izvršnog obrora a to su: Srđan Stajić, Slađan Mišić, Dejan Stajić, Nikola Veljković, Miroslav Dimitrijević, Nenad Đorđević i Milovan Kostić. Dok Nadzorni odbor čine tri člana: Ivica Mladenović, Mile Prkić i Marko Marković.

Odmah po završetku Skupštine održan je i sastanak Izvršnog obrora  na kome su  izabrani  i ostali  rukovodeći organi. Za sekretara je izabran Jovan Đorđević. Delegati ispre SSOS za   Fudbalski savez Pčinjskog okruga su Srđan Stajić, Nikola Veljković, Ninoslav Spasić, Milan Stojanović.

Za delegate  za Skuptinu FS-RIS-a su izbrani Ninoslav Spasić, Srđan Stajić, Nikola Veljković i Nenad Đorđević. Za predsednika Mentor programa je imenovan Nenad Đorđević , dok će Jasmina Zafirović  obavljati dužnost predsednika Tehničke komisjie.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print