JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DARKO I DZONI UVELIČALI SPEKTAKL

Lebane: Gradski Trg u centru Lebana bio je premali da primi sve ljubitelje boksa koji su na delu po prvi put u Lebanu želeli da vide  jednu boksersku priredbu u živo. Bilo je preko 3.000 gledalaca, koji su uživali u dobrim profi mečevima u ženskoj i muškoj konurenci i svaka borba je bila krajnje neizvesna i uzbudljiva. Ipak centralne figure večeri bili su domaći bokser Darako Stanković i povrtanik u ring posle osam godina Nikola Dzoni Stevanović koji je u duelu sa predstavnikom Belorusije bio bolji i najavio uspešan povrtak u ring.

Pred sam početak prvih borbi predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović se obratio gledaocima i takmičarima i pozdravio sve takičare, publiku , medije i zahvalio se Darku Stankoviću što je bio jedan od suorgaizatora ove Internacionalne bokserske priredbe. Zahvalio se i Bokserskom savezu Srbije i rekao neka pobedi ko bude bolji u ringu. Ovim rekao je na kraju ovu sportsku manifestciju  proglašavam otvorenom

.

1.     Prva borba večeri u kategoriji do 60 kg u ženkoj konurenciji održana  je između Marije Živković iz Niša i Nevene Matović iz Beogrda inače  su klupske drugarice jer obe boksuju  kod Ljubiše Igjatovića u BK ČIP iz Beograda. Viđena je ravnopravna borba u sve četri runde, pa je to i bilo jedini meč koji su sudije proglasile nerešenom borbom. Što je i najrealni ishod.

2.     U  drugoj borbi večeri satali su se u kategoriji  preko 90 kg Nikola Spasojević iz Beograda i Aleksandar Manić iz Leskovaca gde je od samog početak meča Manić bio taj koji je ditirao tempo u ringu, više napadao, zadao mnogo više udaraca , dok se Spsojević orjentisao više na odbranu i povremeno pokušavao da zada neki ozbiljni udarac, ali je Manić sve to amortizovao.

Meč je prekinut u trećoj  rundi predajom od starne trenera Spasojevića, pa je tako Manić proglašen pobednikom revije.

3.U trećoj borbi večeri snage su odmerile Martina Horgoš iz Mađarske i naša domaća bokserka iz Beograda iz BK ČIP Sara Marjanović koja je demonstrirala lep boks, bil stalno u napadu zadavala udace. Horgošova se branila u dupom dekuntu ali je sve napade  Mrajanovićke izdržla do kraja. Pobeda je jednoglasno prilapa Marjanovićevoj.

4.Četvrta borba večeri je bio povrtak u rin naše velike bokserske nade iz Beograda Nikole Dzonija Stevanovića koji je za protivnika imao vrlo čvrstog borca iz Belorisije  Iliju Karlamanu predviđen meč u 6 runde doneo je dobar boks u kome je popularni Dzoni podsetio na svoja stara dobra vremena. Odličnom taktikom u sve šeset runde bio je apsolutni gospodra u ringu, ma da je i Belorus u pojedinim momentima pokzao svoj kvalitet, ali nedorastao našem bokseru. Sudije su jednoglano dodelile pobedu Stevanoviću, koji je ovom pobedom u neku ruku najavio ponovnipovrtak u ring.

5.Poslednja borba večeri i kao glavna borba bile je duel domaćeg boksera Daraka Stankovića i predstanika iz Mađarske Roberta Sekereša, gde je domaći bokser od prvog udarca gonga stavio do znanja gostu iz Mađarske da nema šta da traži u njegovom rodnom Lebanu. Stanković je stalno napadao zadavao udace u pleksus, povremeno u i glavu ali je Sekereš zatvoren u dupom dekuntu sve to izdržao. Zadao je i on nekoliko ozbiljnijih udraca ali je to bilo premalo da nešto više učini od časnog poraza.

Po završetku mečeva predata su zaslužna priznanja predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću, Leni Zečević , Ljubiši Ignjatoviću i Darku Stanković najzaslužnijim za organizaciju ovog po prvi put u Lebanu Internacinalnog prfosionalnog bokserkog spektakla koji je zavolojio sve prisutne  gledaoce, koji su zadovoljni otišli onim što su videli.

Svim učenicima-bokserima po završetku borbe predsednik Sportskog saveza opštine Lebane Dragan Cvetković predavao je pehare pobedniku i poraženom bokseru.