JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BISER KOJI TREBA IZBRUSITI

Vučje: Jedan uzoran ženski fudbalski kolektiv ŽFK “Vučice” u maloj urbanoj sredini kava je Vučje kod Leskovca, može sa pravom da se ponosi rasadnikom talentovanih devojčica sadašnjih i budućih prvotimki ovog kluba. I dok je u drugim klubovima deficit sa golmanima ovaj klub ima čak tri talentovana golmana koje će u skorijoj budućnosti biti i zapažene na mnogo većim scenama nego što je razvojna liga i Druga liga, jer po rečima „alfe i omege“ kluba Vladimira Ranđelovića njihov napredak je toliko brz i prosto da sam nemože da veruje da je tako.

Upravo ovog puta predstavićemo naj mlađeg  golmanka ovog kluba a to je Maja Pešić  koja se od igračicu se sama po njenoj odluci prekomandovala na gol i branila u  Razvojnu ligu FS RIS-a vrlo uspešno.

Maja je rođena i živi u obližnjem Belom Potoku, inače je rođena 2008 godine i odlična je učenica u OŠ Bora Stanković u Vučju , i svakog dana putuje u školi i na treningu i uvek je među prvim  devojčicama na treningu. Počela je karijeru kao prednji vezni igrač i odlučila se da stane među stative i nije pogrešila, niti se pokajala, jer voli da brani više nego da igra i želja joj se ispunila , i nije pogrešila.

O njenom razvojnim putu i predviđanja za dalju karijeru Vladimir Ranđelović kaže: U klubu imamo tri golmana . Prvi golman je Marija Stevanović rođena 2005, njena rezerva na golu je Sara Mitrović  godinu dana mlađa i reč je o vrlo talentovanim golmanima jer upravo Marija je branila i u repezentaciji FS RIIS za svoj uzrast.

Kad je reč o najmlađem golmanu Maji Pešić  imam samo reči hvale i prosto sam iznenađen njenim napredkom na golu, od kako se je po njenoj želji prekomandovala na golu i stala među stativama da brani. Ima maksimalno podršku svojih roditelja da se bavi ovim sportom i vrlo je vredna i disciplinovana na treningu a isto takođe i na utakmicama je pružala dobre odbrane. Uz jedan dobar i kontinuiran rad uspeće u svom cilju i po mom predviđanju dospeće i do repezentativnog dresa. Talenat koji treba izbrusiti uz jedan stručni rad pre svega na treningu.

Ona je mlada tek će da se fizički ravija uz dobar rad i treninge i imaće izvanrednu liniju za golmana jer je sad tu negde 170/52kg  svoje visine i težine, tako da sam  ponosan što u svojoj sredini imam tako vrednu i radnu devojčicu, koja sve što joj se pokaže na treningu prosto upija u sebi i sve više i više napreduje na golu.

O svom golmanskom pozivu Maja kaže: Počela sam kao igrač i sve me je nešto vuklo da stanem na gol i želja mi se ispunila. Ništa mi nije teško u školi , niti na treningu sve postižem da uradim i ako sam iz obližnjeg Belog Potoka to mi ne smeta da budem uvek redovna na treningu i pružim svoj maksimum, koji se traži od mene kao golmana. Želja mi je da jednog dana postanem repezentativka i svoj trud koji ulažem na treningu krunišem repezentativnim dresom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print