JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

PROKUPČANI PONOVO NA FUDBALSKOJ MAPI

Prokuplje: Korak po korak ,utakmica po utakmicu i OFK Topličanin će od jesen ponovo u društvo Srpskologaša, tamo gde mu i pripada mesto, ovom uzornom fudbalskom kolektivu iz  Prokuplja. Sve je počelo vrtoglavim usponom dolaskom na mesto predsednika kluba Nikolu Stevanića kome  su mnogi neverni tomi osporavali njegovu poziciju. Na žalost takvih antifudlalskih nastrojenih ljudi Stevanić ih je sve demantovao velikim uspehom i Prokuplju ni manje ni više nego gradu podario Srpskoligaša. Rame uz  njegova desna ruka bio je Generalni sekretar Vladan Belotić, koji su takoreći danonoćno bili na stadionu kraj Toplice i bili uz same igrače i pružali im podršku da su kadri da osvoje prvu poziciju. I uspeli su u tome u mrtvoj trci sa Žitorađom i na kraju umakli 4 boda i pored kazne koju su imali od 4 boda . Uspeh vredan pažnje i poštovanja.

Osvojeno je prvo mesto sa  60 (-4) bodova jer su na 26 odigranih utakmica zabeležili 19 pobeda 3 puta su igrali nerešeno i pretrpeli samo 4 poraza uz pozitivnu gol razliku +36 golova ( 57:21) pa su zvanično 56.

U prolećnom delu prvenstva na 13 utakmica takođe su zauzeli 1 meseto jer su od 13 odigranih utakmica zabeležili 11 pobeda bez remija i samo 2 poraza i gol razliku +25 ( 37:12) i osvojili  ukupno 33 boda

Na svom terenu u Prokuplju odigrali su 6 utakmica i osvojili svih 18 bodova koliko su sakupili SFK Morava i Alakince i na deobi su od drugog do četvrtog mesta,dok je prva  Žitorađa sa 19 osvojenih bodova.

Na gostovanju su kao ekipa na prvom mestiu jer su na 7 odigranih utakmica zabeležili 5 pobeda i 2 poraza uz gol razliku 18 datih i 9 primljenih golova sakupili su 15 bodova, što nikom nije pošlo za rukom.

 

 

O prolećnom delu prvenstava šef struke Dragan Krstić-Krle kaže: Prvih 5/6 kola smo igrali promenjljivo. Kući nismo imali problema ali smo se mučili na gostovanju. Kako zbog čvrtih domaćih ekipa , tako i zbog loših terena. U drugoim delu sezone smo ušli u formu i iz utakmicu u utakmicu igrali sve bolje, a do izražaja je došla i fiziča pripremljneost igrača. Cilj koji je postavljen je bio ispunjen i OFK Topličanin je tamo gde mu je mesto a to je Srpska liga istok. Imali smo dostojne protivnike u ekipama Žitorađa, Pusta reka, Morava, Trnovac, Nebeski Anđeli i narvno Radan koji nije imao neke rezultate, ali smatram lično da imaju dobru ekipu za ovaj rang takmičenja gde smo se takmičili.

Od igrača nebih želeo da izdvajam nikog posebno svi su dali svoj maksimum, i svako je na svoj način doprineo da ostavrimo svoj cilj. Pojačanja koja su zimus došla Koković, Arsić, Stanković, su opravdali očekivanja. Što se tiče daljih planova za takmičenje u Srpskoj fudbalksoj ligi sigurno će doći do promena u stručnom štabu , tako da  za tekuće planove i aktivnosti u klubu , kao i oko pitanja potencijalnih pojačanja morate se obrtaiti predsedniku kluba Stevaniću i treneru koji bude postavljen na mesto šefa strućnog štaba rekao je na kraju Dragan Krtsić-Krle jedna od  ponajboljih igrača Prokuplja svih vremena, koji se pokazao i ko šef struke  vodeći svoj bivši klub za  koji je igrao vrlo uspešno.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print