JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DA NADMAŠI SVOG OCA

MIHAJLO STAMENKOVIĆ

Leskovac: Moj treći sagovornik je mladi fudbaler FK Sloge član petića ovog kluba, koji je po uzoru n asvog oca krenuo očevim stopama da se oproba u fudbalu i da jednog dana bude mnogo bolji od njega i da postane čak i repezentativac Srbije. N apitanja Mihajlo je odgovarao iskreno i bio je moj dobar sagovornik, pa ćemo i zato prenetu celini njegovu izjavu za javnost, verovatno prva u njegovoj karijeri i po svoj prilici će mu ostati u sećanju.

Mihajlo recite mi kako je teko vaš fudbalski put dosada, šta vam je cilj u fudbalu i dali ste zadovoljni potignutim dosada , Mihajlo je odgovorio rečima: Nastupam u kategoriji petlića kod trenera Milana Nedeljkovića . Prvi put sam počeo da se bavim fudbalom i da treniram pre 5 godina, znači 2018 godine kod trenera Dejana Jocića od koga sam mnogo mogu da kažem naučio jer je on bio dobar fudbaler i dugo godina je igrao za ovaj klub a i već duže se bavi trenerskim poslom. Privuklo me je to da se bavim fudbalom zato što volim taj sport, jer potičem iz fudbalske porodice otac mije još uvek aktivan fudbaler ovog kluba u kome zajedno smo njegovi članovi , ja u petliće on u seniore već dugo godina.

Privuklo me je to da se bavim fudbalom zato što je to dobar sport, i baviti se sportom stičemo dobre otklanjamo loše navike ako ih imamo, razvijamose pravilno stičemo nove drugare u fudbalu, a i pratim utakmice kako na televiziji tako i ovde uživo i upijam svake dobre poteze. Igram na poziciji spoljnog levog jer mi ta pozicija najviše odgovara . Redovan sam na svakom treningu i slušam savete trenera sada Milana Nedeljkovića jer od njega se može mnogo naučiti tajne u fudbalu pošto je bio dobar fudbaler kao i prvi trener Dejan Jocić i obojici dugujem zahvalnost .

Što se tiče škole učenik sam 6-og razreda OŠ Svetozar Marković u Leskovcu i odličan sam učenik. Tako da nema zbog fudbala zapsotavljanje školskih obaveza, mora imati vremen i za jednu i za drugu obavezu. Mora da se radi puno kako u školi da se uči, tako i u fudbalu da se trenira, jer bez upornog rada i odricanja nema ni uspeha ni u sportu ni u privatnom životu.

Odigrao sam siaset utakmica dosada a najdraži mi je bio pogdak i naj lepši protiv ekipe iz Bujanovca. Što se tiče podrške tu nemam nikavih problema otac Vladimir je fudbaler i razume sve šta treba raditi u fudbalu da bi uspeo, takođe imam veliku podršku i od majke Ivane koji žive u Leskovcu i n eputujem kao neki moji drugovi da bi došao na trening ili utakmicu.

Pozvao bih sve moje vršnjake da se bave fudbalom, jer je on najbolji sport u kome se napreduje stiču dobre navike i zanimljiv i naj popularniji je sport kod nas. Tako da mi je želja da jednog dana prevaziđem svog oca Vldu i postanem profesionalni igrač i repezentativac Srbije jer je to san i želja svakog mladog fudbalera pa narvno i mene. Smatram da za ove 5 godine koliko se bavim fudbalom da sam puno naučio od pomenute trenere ali i dalje treba da se uči jer samo uprnim i napornim radom kroz treninge se postižu željeni rezultati rekao je na kraju mladi fudbaler Sloge pred kojim je svetla fudbalska budućnost ako nastavi da radi kao dosada i da bude poslušan u svemu.

 

Kao i svim tako i njemu od srca želim da mu se u im enaj čitanijeg sportskog portala juga Srbije JUGSPORT.NET ostvare svi snovi i želje i jednog dana postane pravo fudbalsko ime kod nas.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili