JugSport.net

sportski portal južne Srbije

ĆUPRIJA DOBILA SRPSKOLIGAŠA

Ćuprija: U poslednjih nekoliko godina FK Moravi 1918 iz Ćuprije je za malo nedostajalo da postane čla Srpske lige istok. Uvek je neko bio brži od njih za korak. Ove godine taj slučaj se nije ponovio . Suvereno su vladali celim prvenstvom i na kraju prvi stigli na cilj i izborili status da odiduće godine ljubitelji fudbala u Ćupriji prate Srskoligaški fudbal, dosta je bilo zonskog stepena takmičenja.

Igrački kadar predvođen isuskusnim kapitenom Predragom Dzelatovićem kojo je bio golgeter tima i čitave Zone zapad sa 33 postignuta pogodaka na 28 odigranih utakmica.

Do cilja se stiglomeđu članove Srpske lige istok na 28 odigranih utakmica zabeleženo je 23 pobede , 5 utakmica je odigrano bez pobednika i nije osetena gorčina porza.

Postignuto je čak 96 pogodaka a primljeno samo 20, nema ni jedan po utakmici dok prosek golova po utakmici je nešto više od 3 pogotka po utakmici. Osvojeno je ukupno 74 bodova 19 više od drugoplasiranog Temnića i čak 24 više od trećeplasiranog Trstenika PPT. U jesenjem delu prvenstva bili su domaćini na 7 utakmica i zabeležili 6 pobeda i 1 nerešenu utakmicu uz gol razliku 29 datih i samo 8 primljenih pogodaka osvojeno je 19 bodova. Na gostovanju iste jesenje sezone bili su takođe na 7 utakmica i zabeležili svih 7 pobeda uz gol razliku 24 datih i samo 5 primljenih pogodaka. Što ukupan skor u jesenjem delu prvenstva glasićbeleženo je 13 pobeda i samo1 nerešen susret uz gol razliku 53 datih i samo 13 primljenih pogodaka.

U prolećnom delu prvenstva kao domaćini odigrali su 7 utakmica i zabeležili 6 pobeda i 1nerešenu utakmicu uz gol razliku 30 datih i samo 4 primljenih golova , osvojneo je 19 bodova , dok je na gostovanju skor takođe 7 gostovanja 4 pobede i 3 remija uz gol razliku 13 datih i samo 3 primljena gola osvojeno je 15 bodova. Što znači ukupan skor prolećnog dela prvenstva izgleda na 14 odigranih utakmica zabeleženo je 10 pobeda i 4 nerešenih utakmica uz gol razliku 43 dana i 7 primljenih golova osvojeno je 34 boda.

Boje kluba u čitavom toku prvenstva branilo je 26 fudbalera i to: Mateja Ristići David Alipijević sa 27 p’o utakmica, Nikola Cvijović i Marko Stanković po 25 nastupa, Danijel Stanković, Ilija Ilić Pšredrag Dzelatović i Ilija Polovina po 24 odigranih utakmica,Miloš Stanisavljević 23 nastupa, Dimitrije Đorđević 21 utakmicu, Milan Todorović 19 utakmica, Nikola Sibinović sa 15 nastupa, Marko Jovanović sa 14 utakmica, Milentije Lepović 13 utakmica, Marko Ostojić i Stefan Božović po 12 nastupa, Mladen Radosavljević 11 utakmica, Toma Koković, Ilija Stojanović, Veljko Jolić, Stefan Sibinović i Danilo Dunić po 10 utakmica, Stefan Kovačević 7 utakmica, Vuk Bulatović 5 utakmica, Ognjen Čolović 3 utakmica i Deavid Urošević 2 utakmice.

Kao što rekosmo golgeter tima i Zone zapad je Predrag Dzelatović sa 33 postignuta pogodaka a ostali strelci su: Ilija Ilić sa 13 pogodaka, Ilija Stojanović i Danijel Stanković su potigli po 7 golova,Miloš Stanisavljević, Mladen Radosavljević, po 4 pogodaka, Mateja Ristić, Nikola Cvijović, Stefan Sibinović po 3 pogodaka, Marko Stanković, Milan Todorović, Dimitrije Đorđević, Nikola Sibinović, Milentije Lepović po 2 pogotka, Marko Jovanović, Stefan Božović, Danilo Dunić, Vuk Bulatović po1 pogodak.

Kad je reč o javnim opomenama pokazano je 46 javnih opomena, rekorderi su sa po 6 javnih opomena Miloš Stanisavljević ,Marko Stanković i David Alipijević, Predrag Dzelatović sa 5 javnih opomena , Stefan Božović sa 4 javnih opomena. U čitavom prvenstvu zarađeno je samo 2 crvena kartona i to Predrag Dzelatović i Mladen Radosavljević.

U ime kluba i uspehu koji su uspeli da ostavre sportski direktor Bogdan Marjanović  kaže; Gledajući ne samo proteklu takmičarsku godinu, već unazad ceo period od kad je nova uprava na čelu kluba urađen je fenomenalan posao. Problemi i poteškoće koje su nas pratile svih tih godina smo uspeli da prevaziđemo , da se izdignemo iznad toga i da nastavimo ka cilju koji smo zacrtali a to je Srpska liga istok. Dominantni smo bili ove godine jer smo gledali da već sada pravimo kostur tima za viši rang takmičenja. Ovo je veliki uspeh kako za nas tako i za naš grad . Iskreno mislim da zasužujemo Srpsku ligu, po kvaitetu i infrastrukturi koju imamo . Samo neko ko je u fudbalu zna kako je teško voditi klub, tako da pored toga što su igrači i treneri ti koji su zaslužni za ovaj uspeh , želeo bih da čestitam momcima iz uprave kluba. Nekako smo zajedništvo koje postoji na terenu i van njega ukopili u jednu celinu i rezultat je morao doći .reko je na kraju Marjanović

U ime naj čitanijeg Sportskog portala jugoistoka Srbije „jugsport. net vlasništvo Vukašin aStevanovića čestitamo Fk Moravi 1918 plsman u Srskoj ligi istok da  u prvom sezoni beleže dobre rezultate, i da dugo godina budu članovi Srpske lige istok pa ako se ukaže prilika i za veći stepen takmičenja među Prvoligaškim timovima , jer ovaj uzoran fudbalski kolektiv to može i hoće. takođe da nstavimo i dalje obostranu sardnju koja je obostrano korisna i za portal i za klub iz Ćuprije.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print