JugSport.net

sportski portal južne Srbije

GRADSKO SIROČE NIŠA PRKOSI NEDAĆAMA

EKSPRENI POVRATAK OFK BRZOG BODA

 

Brzi Brod: I pored toga što su slobono možemo da kažemo grasko siroče kad je upitanje finsiranje OFK Brzog Broda od strane grada Niša, odnosno ljudi koji su zaduženi za sport jer nemaju ni malo razumevanja za ovaj klub koji postiže odlične rezultate , kad je reč o finsiranju kluba da bi mogao nesmetano da se takmiči i postiže još bolje rezultate nego što su ovi. Izboren je ekspresni povratak kao prvaci Zone centar među članove Srpske lige istok. Revoltirani predsednik klubaupravo zbog toga što je klub zapostavljen od vlasti u Nišu Milan Filipović je teškog srca podneo ostavku na mesto prvog čoveka kluba, ali poznavajući njegov mentalitet ukoliko lokalna samouprava bar malo razume ovaj uzoran fudbalski kolektiv iz okoline Niša da će se Milan vrtaiti jer je pod njegovim rukovodstvom klub preporođen i igrački i kad je reč o infrasatukturi zahvaljujući pre svega sponzorima i donatorima koji su imali više razumevanja od lokane samouprave grada Niša odnosno opštine Medijana gde pripada Brzi Brod.

U prvensvu 2023 /24 odigrano je 30 utakmica i Zonu centar slobodno možemo i drugačije da je zovemo poput nekadašnje Niška fudbalska zona, jer su klubovi iz Niša i okruženja. Na tih 30 odigranih utakmica OFK Brzi Brod je zabeležio ovaj skor. Pobede su slavili na 22 susreta, i doživeli su po 4 nerešene i isto toliko poraza, potignuto je 98 a primljeno 34 golova i osvojeno 70 bodova, ali skoro svi 4 poraza u samom finišu prvenstva kada je sve već bilo jasno oko pitanje prvaka. Ispred su drugoplasiranog Naša krila 1936 iz Beotinca sa 5 bodova prednosti od kojih su upravo u poslednjem kolu u Belotincu doživeli minimalan poraz(3:2) i tako završili prvenstvo kao prvoplasirani tim na tabeli Zona centar i od idućeg prvenstva usledio je ekspresni povratak na mesto uspeha.

Kad je reč o tih 4 poraza nijednog trenutka nisu dovodili u pitanje osvajanje prvog mesta. Prvi poraz zabeležen je u 20 kolu na proleće uz naponenu da je jesen završena bez poraza, tada kada su poraženi u Svrljigu drugoplasiramom Jedinstvu iz Gornjeg Matejevca su bežali na tabeli 10 bodova. Kada su u poslednja tri kola došiveli sva tri poraza u 28 kolu poraz od Napredka u Aleksincu tada su već bili Srpskoligaši jer su drugoplasiranoj ekipi bežali na tabeli 14 bodova, posle poraza od Mladosti u Batušicu 10 bodova prednosti , i u poslednjem kolu sa drugoplasiranim Naša krila 1936 u Belotincu bili su bolji ispred njih 8 bodova, i pošto su pretrpeli poraz prvenstvo završili sa 5 bodova ispred posednjeg domaćina gde su gostovali.

U jesenjem delu prvenstva na 15 odigranih utakmica kao domaćini su igrali 9 puta i zabeležili isto toliko pobeda uz gol razliku 41 postignut i samo 8 primljenih golova osvojeno je 27 bodova. Na gostovanju su odigrali 6 utakmica i zabeležili 4 pobede i 2 nerešena rezultata uz gol razliki 21 datih i 10 primljenih golova . Tako da taj skor u jesen glasi na 15 odigranih utakmica zabeleženo je 13 pobeda i 2 nerešene utakmice uz 62 postignuta gola i 18 primljenih osvojeno je 41 bod i titula jesenjeg prvaka.

U prolećnom delu prvenstva odigrali su takođe 1 uzvrtanih utakmica i kao domaćini su bili na 6 utakmica i zabeležili 4 pobede i 2 nerešene igre uz gol razliki 17 tadih i 4 primljenih golova osvojeno je 14 bodova. N aproleće su gostovali na 9 utakmica i zabeležili 5 pobeda i 4 poraza uz gol razliku 19 datih i 12 primljenih golova osvojeno je 15 bodova. Što znači ukupan skor u proleće je 15 odigranih utakmica 9 pobeda 2 nerešene i 4 poraza uz gol razliku 36 datih i 16 primljenih golova osvojeno je 29 bodova.

Na svom terenu skor izgleda ovako odigrano je 15 utakmica i zabeleženo 13 pobeda i 2 nerešene utakmice sa gol razlikom 58 tadih i 22 primljena pogodaka.

Na gostovanju je odigrano takođe 15 utakmica i zabeležemo 9 pobeda 2 nerešene i pretpljeno je 4 poraza uz gol razliku 40 datih i 22 primljena pogodaka.

Znači konačan skor glasi na 30 odigranih utakmica zabeleženo je kao što već rekosmo 22 pobede i po4 remija i poraza uz gol razliku 98 datih i 34 primljenih golova osvojeno je ukupno 70 bodova i osvojena titula prvaka Zona centar.Boje kluba u čitavom toku prvenstva branili su 26 fudabelara i to: Nenad Anđelković, Nikola Antić, Marko Arsić, Dimitrije Cvetković, Nikola Dinić, Ivan Đorđević, Darko Filipović, Prerag Ibrić, Luka Jovanović, Ivan Jović, Stefan Kitanović,Dušan Kostić, Ivan Krstić, Nikola Marković, Boško Milosavljević, Andrija Mitić, Ljubiša Mitić, marko Pavlović, Vukašin Petrović, Boris Smiljković, Filip Stanković, Pavle Stojanović, Uroš Stošić, Mihajlo Veličković, i Miloš Žikić.

Što setiće javnih opomena nije dobiven nijedan crveni karton i pokazano je mali broj javnih opomena što govori o disciplini i pripremljenosti igrača za utakmicu.

Lista strelaca izgleda ovako: Golgeteri tima su sa po16 pogodaka Jovan Jovanović i Vukašin Petrović, zatim sa 12 pogodaka Dimitrije Cvetković, 11 golova je psotigao Nikola Marković, 10 pogodaka Marko Arsić, 7 pogodaka Boris Smiljković, po 6 golova su postigli Nikola Dinić Pavle Stojanović i Uroš Stošić, 2 gol aje dao Filip Stojanović i po 1 u listu strelaca suse upisali Darko Filipović, Predrag Ibrić, Marko Pavlović i Miloš Žikić.

Stručni štab koji je OFK Brzi Brod vodio do povratku na mesto uspeha su: Šef struke Predrag Đorđević pomoćni trener Vladimir Stanković predsednik kluba „alfa i omega“ Milan Filipović i generalni sekretar Jovan Sudimac, mala ali četa odabarana.

O minulom prvenstvu šef stručnog štaba oFK Brzi Brod Predrag Đorđević kaže: Najpre bih se osvrnuo na mnulo fudbalsko prvenstvo u Zona centar gde smo od prvog kola pokazali da idemo na prvo mesto i odmah smo počeli da igramo dopadljiv fudbal. Igrali smo za gol više, tako da smo na pojedinim utakmicama pokazivali igru vrhunsku na Srpskoligaškom nivou pa možda i više. Imali smo dosta jak odziv igrača na treninzima i imali smo sjajnu atmosferu u klubu, što nas je doveo i do uspeha. Atmosfera u svlačionici je bila takođe fantastičana . Bilo je i toga da smo se na pojedinim utakmicama bukvalno se i mučili da dođemo do pobede, ali su igrači brzo prihavtili moj stil i način rada. Brzo su se uklopili naročito mlađi igrači , bez obzira što smo po ispadanju iz Sr5pske lige ostali bez nekoliko ključnih igrača koji su igrali u Srpskoj ligi. Početak nije obećavao uspešne igre i dobre fudbalske partije , ali smo se brzo uklopili i ušli u sistem igre, i odmakli pratiocima za 6-7 bodova na tabeli. Jesen smo završili bez poraza, da bi drugi deo prvenstva na proleće priveli rutinski. Pri kraju smo isprobali neke mlade igrače dali smo im priliku da pokažu koliko mogu i znaju, i doživeli na proleće 4 poraza, kada je sve već bilo rešeno. Inače OFK Brzi Brod ima slajne uslove za rad, igrači su bili posvećeni treninzima. Cela infrastruktura koja prati ovaj klub ima izvanredne uslove za rad. Tako da smo prosto uživali na svakom treningu, je bilo milina raditi sa igračima koji su bili jako posušni i sve je teklo kako treba.

Igre koje smo pružali protiv protivnike bile su na sjajnom nivou. Igrači su zasita bili disciplinovani jer nismo dobili nijedan crveni karton, što samo po sebi govori o pripremljneosti , jer kad igrač nije spreman nervozan je i dolazi do javnih opomena , pa i do isključenja na utakmicama.Interesantan podatak da prvaku Zone centar OFK Brzom Brodu koji je tu u Nišu nij enađeno vremen ada im se dodeli pehar i ako su nekoliko kol apre kraja prvenstva bili sigurni putnici u viši stepen takmičenja.

Naravno sada je pauza ali ne sedimo skrštenih riuku radimo na tome da u klub dovedemo mlade igrače i osvežimo tim, i da napravimo još zdraviju atmosferu i da te mlade igrače koje dovedemo uvedemo u sistem rada i način igre. Bez obzira što ćemo biti ekipa sa naj nižim budzetom u ligi, cilj nam je da se u Srpskoj ligi se plasiramo negde tu oko petog ili šestog mesta na tabeli. Sa pripremama ćemo krenuti uskoro i oslonućemo se na kostur tima koji je izborio povrtak u Srskoj ligi istok jer je reč o mladim i perspektivnim igračima kojima treba zaista pružiti priliku za napredovanje rekao je na kraju šef stuke Brzoborđana Predrag Đorđević popluarni Peca.

Na kraju u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije  jugsport.net OFK brzom Brodu čestitamo srećan povrtak na mesto uspeha među članove Srpske lige istok i da beleže mnogo bolje rezultate nego kada su prvi put bili čnanovi tog ranga takmičenja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print