JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Carići prejaki za Žitorađu

Fudbaleri Žitorađe prikovani za dno, četvrti poraz u četiri meča

Stadion: Fk Žitorađa
Gledalaca: 20

FK Žitorađa – Car Konstantin 1:4 (1:1)

Sudija: Miljan Miljković (Prokuplje)
Strelci: Marjanović u 10. min za Žitorađu, Lazarević u 30,50, 61 i Petrović u 68. min za Car Konstantin.

ŽITORAĐA: Ilić, Kitanović, Blagojević, Todorović, Stamenković, Stevanović, Stanković, Ristić, Marjanović, Filipović, Milić. Igrali su još: Milosavljević, Janković, Đorđević L. i Đorđević Đ.

CAR KONSTANTIN: L. Stanković, F. Stanković, M. Petrović, Vasiljević, Pavićević, Mitić, S. Petrović, Stojiljković, Lazarević, Savić, Arsenijević. Igrali su još: Listeš, Čabrić, Milutinović i Veljković.

U jednoj od poslednjih provera pred nastavak grčevite borbe za opstanak u Zoni Zapad, fudbaleri Žitorađe su poraženi od Car Konstantina rezultatom 1:4. Sve sem prvih 20 minuta je za zaborav, u Žitorađi. I taman kad su u publici pomislili da se konačno nazire svetlo na kraju ovog mračnog tunela u koji su zapali fudbaleri Žitorađe, igrači na terenu su ponovo svima u Žitorađi vratili veru da sa ovog dna dublje ne može, i da samo mogu da se zatrpavaju svojim lošim izdanjima. I danas ništa nije išlo od noge momcima Ivana Jovanovića, gotovo da nema igrača sem novajlije Stamenkovića, i na momente vihornog Kitanovića za koje se može reći da su igrali fudbal. Početničke greške u predaji lopte, driblanje pred svojim golom, nedovoljno želje i žara… i tako u nedogled. Kao šlag na tortu i rezervni golman Žitorađe koji je zamenio 17-godišnjeg Ilića, Đorđević, koji je blago rečeno danas zalutao na teren.Ostaje na kraju da tinja nada u navijačima Žitorađe da će do 8. marta uspeti sve da se iskristališe, i da će Žitorađa u nekom potpunom drugom ruhu dočekati prvenstvene mečeve.
Podsetimo, ovo je 4 poraz na pripremama, i treći meč u kome ekipa Žitorađe prima čak 4 gola. Prethodno su im četiri pogotka dale ekipe Kosanice i Medoševca i da ne zaboravimo ubedljiv poraz od Topličanina sa čak 7 golova razlike.

Prvi gol na prijateljskim mečevima postignut je tek danas, ali i dalje stoji kao glavni problem, igra bez dovoljno ideja i želje, uz gol razliku 1:19!

I dok će uprava upirati prstom u igrače kako nisu dovoljno borbeni i kvalitetni, a igrači traže alibi u lošem terenu ili saigračima, mi pitamo – hoće li se spasiti ”sigurne smrti” 62 godine fudbala u Žitorađi. Jedno je sigurno – najteži dani za fudbal u Žitorađi tek slede!

N.T.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print