JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

BRODARI I DALJE U DRUŠTVO ZONAŠA

Kladovo. U skoro završenom prvenstvu Zona istok fudbaleri i stručni štab uspeli su tek u samom finišu da izbore opstanak , tako da će se i iduće prvenstvo takmičiti u Zona istok gde im objektivno po kvaitetu i uslovima za takmičenje i pripada mesto. Nisu se predavali do kraja i nerešenom igrom(1.1) u zadnjem kolu u Slatini sačuvali su status zonaša, na opšte zadovoljstvo svojih vernih navijača u Kladovo koji su podeljeni između sada Srpskoligaša Đerdapa i Brodoremonta.Na 28 odigranih utakmica zabeležili su 8 pobeda 5 nerešenih i 15 poraza uz gol razliku 39 datih i 60 primljenih pogodaka.

Kada pogledamo prolećni deo prvenstva po uspešnosti on ovako izgleda. Na 14 odigranih utakmica zabeležili su 4 pobede 4 nerešena rezultata i 6 poraza uz gol razliku 17 datih i 30 primljenih golova po uspešnosti klubova u prolećnom delu prvenstva zauzimaju 9 mesto na toj tabeli.

Na svom terenu u Kladovu odigrali su 7 utakmica i skor je sledeći 3 pobede 2nerešene i 2 poraza uz gol raliku 10 daatih i 9primljenih golova osvojeno je 11 bodova i po uspešnosti kao domaćini nalaze se na 10 mestu.

Na gostovanju su odigrali takođe 7 utakmica i zabeležili 1 pobedu 2 puta igrali nerešeno i pretrpeli 4 poraza uz negativnu gol razliku 7 datih i 21 primljen pogodak osvojeno je 5 bodova i po uspešnosti klubova na gostovanju su na 9 mestu.

O minulom prvenstvu predsednik kluba Dejan Pajkić specijalno za naš portal kaže: Turbulentna sezona je završena. Malo ko je očekivao posle silnih nedaća koje su nas zadesile tokom cele sezone, da ćemo uspeti na kraju da obezbedimo opstanaku Zona-istok. Malo uspona a mnogo padova je dovelo do toga da već na sredini prolećnog dela prvenstva razmišljamo o opstanku . Usledila je šok terapija promenom trenera koja nam je donela toliko željeni opstanak u društvu zonaša istok.

U zadnjih šeset kola smo ušli sa ozbiljnom pretnjom da li ćemo uspeti da opstanemo u zoni istok. Usledio je niz od 6 utakmica bez poraza i na našu veliku radost izboren je opstanak. Tokom cele sezone ekipu su činili momci iz Kladova, predvođeni kapitenom Dušanom Lazićem. Pored kapitena jedni od najzaslužnih za opstanak su golman Jovanović, zatim Mašanović, Otašević, Krstić, Živanović, Šćekić,Rašević, Stojanović, Pejkić i svi ostali koji su dali svoj maksimum da se izbegne ispadanja i uspeli smo u tome. Ovo nam je velika opomena za narednu sezonu da konsolidujemo redove i spremni uđemo od samog početka u prvenstvene okršaje kako nam se nebi ponovila minula takmičarska sezona da u minut do dvanaest obezbeđujemo opstanak u Zona -istok tamo gde nam je meseto.

 

Nama ne preostaje ništa drugo nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala na teritoriji FS RIS-a JUGSPORT.NET poželimo pre svega da nastavimo i dalje sa saradnjom i da se na ovim stranicama pišu mnogo lepše veseti nego minule sezone… SREĆNO OD SRCA!!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print