JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BOŠNJAČANI ŽELE LIDERSKU POZICIJU

Bošnjace: U prošlom prvenstvu Jablaničke okružne lige plsman u Zon ajug im je izmako u baražu, pošto su poraženi od Mladostt 1959 iz Vinarca na neutralnom terenu u Mrštanu , Tako da su sve misli ovog uzornog fudbalskog kolektiva iz Bošnjaca u opštini Lebane ove godine podređeni osvajanju prvog mesta u Jablaničkoj okružnoj ligi, gde zimuju na drugoj poziciji sa samo tri boda zaostatka za vodećim Jedinstvom iz Grdelice koje je sakupilo 38 dok Bošnjaćani 35 bodova, razlika je u jedan poraz više (2) Jedinstva iz Bošnjaca.

Jesenji deo prvenstva završili su kao što rekosmo na drugoj poziciji pošto su na 15 odigranih utakmica zabeležili 11 pobeda i po 2 utakmice nerešene i poražene obe na gostovanju uz inpozantnu gol razliku 63 postignuta i samo 14 primljena gola, što je za svaku pohvalu oni imaju pozitivnu gol razliku 49 golova dok lider iz Grdelice pozitivnu gol razliku 33 pogodaka.

Na svom terenu su bili nemilosrdni od 8 odigranih utakmica sve su rešili u svoju korist sa gol razlikom 39:04 i po uspešnosti su kao domaćini na prvom mestu ubedljivo.

Na gostovanmju taj skor je nešto slabiji zauzimaju 4 meseto po uspešnosti kao gosti, jer su na 7 odigranih utakmica zabeležili 3 pobede 2 nerešene i 2 poraza uz pozitivnu gol razlkiku 24:10 osvojili su 11 bodova.

Sada je zimska pauza sledi sumiranje rezultata i početak pripreme za prolećni deo prvenstva uz adekvatna pojačanja kad dođe vreme za to.

O jesenjem delu prvenstva sekretar kluba Saša Colić kaže: Zadovoljni smo što smo u samom vrhu tabele. Zaostajemo 3 boda za vodećim Jedinstvo iz Grdelice koga smo pobedili (2:1) na njihovom terenu pa očekujemo da na proleće taj kvalitet potvrdimo i na našem terenu u Bošnjacu i probijemo se na sam vrh tabele i pošto ove godine nema baraž nema i svi očekujemo direktan plasman u Zona jug gde nam i objektivno pripada meseto.

Velike zasluge za samo postojanje i funkcionisanje kluba pripadaju predsedniku kluba i glavnom sponzoru Milošu Stevanoviću koji je po svima nama “alfa i omega” kluba. Koristim priliku da u ime svih članova uprave kluba igrača i simpatizera FK Jedinstva, našem predsedniku poželimo što brži oporavak posle teške operacije i da nam se što pre pridruži sa nama. Dotle ćemo mi u klubu voditi raćuna da sve bude kako treba, jer to predsednik Miloš zaslužuje

svojim trudom i posvećenosti prema klubu i vreme i novac koji ulaže da se domognemo višeg ranga. Proleće je pred nama poručio je Colić na kraju i nećmo propustiti priliku da se ne domognemo zonskog stepena takmičenja i obradujemo naše verne navijače , koji i sada kada igramo u okrugu na svakoj utakmici su tribine pune navijača i oni to zaslužuju da im se odužimo titulom prvaka.

 

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print