JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Otvoreno novo dečije igralište pored sportske hale u Medveđi

Projektom „Parterno uređenje kod sportske hale“, opština Medveđa je našim najmlađim sugrađanima omogućila novu ponudu zabave na otvorenom.

Lokalna samouprava opštine Medveđa je iz budžeta opštine za ovu namenu izdvojila 10 miliona dinara, za završetak I i II faze po projektu. U okviru I faze završeni su radovi na postavljanju dečijeg mobilijara i gumirane površine pod mobilijarom, dok se završetak II faze očekuje na proleće, kada se steknu uslovi za „presvlačenje“ trimstaze tartanom, mekanom gumenom podlogom.

Da podsetimo, Zona sporta i rekreacije C4, u okviru školskog dvorišta TŠ „Nikola Tesla“ u Medveđi je osvetljena LED svetiljkama, a za one koje bi da se odmore postavljene su i klupe. U okviru prostora predviđenog za uređenje parka za vežbanje, postoje teniski teren, mini pič za mali fudbal, trimstaze, uz napomenu da se na svakih 50 metara nalaze “isključenja” sa spravama za vežbanje koje imaju detaljni opis kako se vežbe izvode, gde su postavljene i kante za otpatke, kako bi se povelo računa o urednom i čistom prostoru za bavljenje sportom.

Deca Predškolske ustanove „Mladost“ iz Medveđe su sa svojim vaspitačima i direktoricom posetili igralište u prisustvu predsednika i zamenika predsednika opštine Medveđa.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print