JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BOKS U BOJNIKU ULAZI NA VELIKA VRATA

Bojnik: Jedan od najmlađih ako ne i najmlađi sportski kolektiv u Bojniku ponovo je oživeo i dolazak za trenera poznatog bokserskog trenera nekada vrhunskog boksera Božidara Arsića iz Leskovca napunio je salu za treninge. Pored muškog pola u sali ima i devojčice koje su rešile da se oprobaju u ringu. Predsednik kluba Momir Savić i sam nekadašnji bokser zadovoljno se smeška i očekuje još bolji napredak boksa u Bojniku jer za to kako sam kaže ima izvredn euslove za rad, kao i podršku lokale samouprave na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem, koji se i sam ovog puta našao u sali za trening.

Novi trener Božidar Arsić poznat kao disciplinovan i stručan trener na početku našeg razogovora kaže: U klubu sam došao na poziv predsednika Momira Savića koji sam oberučki prihavtiosa zadovoljstvom. U klubu sam ovde od početkom septembra ove godine, ma da dece u klubu nije bilo dece ja sam za par dana počeo da okupljam dece u sali za trening. U početku je bilo desetak sada imamo ukupno četvrdesetak tako da moramo da radimo u dve smene i to protiče zasad dobro. Od toga imamo oko desetak devojčica a među polaznicima imamo devojčice i dečeke romske popluacije. Sva deca su dobra radna,

disciplinovana izvršavaju sva naređenja i tridim se pre svega na početku da u Bojniku omasovim što više boks i bude što više dece koja će zavoleti boksersku veštinu. Među njima sam prepoznao jedno desetak dečaka koji imaju smisao zaista za boks i pokušaću da od njih napravim prave borce a što ne i šampione. U ring će moći tek tamo u martu mesecu.

Samnom sam u klub iz Leskovca doveo njih trojicu Miliju Draganaović koj aje bila šapion Srbije, Nikola Radovanović koji je bio dva puta vicešapion Srbije jednom je prošle godine drastično pokraden od starne sudije da ne bude prvak. Vasilije Tucaković je bio peti na prvenstvu Srbije u Čačku,. Tako da oni unose konurenciju i bolji rad među dece, i već privodimo kraju sa eskivažama udarcima i drugim elmentima boksa, i tek ima da učim ovu decvu da budu dobri bokseri i pre svega dobri i vaspitani ljudi.

Na pitanje dali ste zadovoljni uslovima rada Arsić kao iz topa kaže: Uslovi su više nego izvanredni , sala je čista imamo dovoljno rekvizita za rad, kao i veliku halu sportova za kondicioni deo priprema kad je reč o trčanju na sticanju psihofizičke izdržljivosti, naravno kad je vreme kišovito ili je napolju hladno kao što je sada. Imamo maksimalnu podršku predsednika opštine kupićemo još rukavica, biće i trenerice i ostala sportska oprema.

U klubu je često i predsednik Momir Savić koji meni i deci daje svojim prisustvom još veći podstrek za još bolji rad.Treniramo uglavnom tri puta dnevno može i više zavisno ako su deca slobodna kada ne idu u školu. Treninge usmeravam prema obavezama dece koje imaju prema školi uglavnom počinjemo sa treningom oko 19 do 21 čas. Ali deca sva lepo rade i ono što im budem zadao kao zadatak lepo odrade. Sviđa mi se što su iz male sredine a kulturna su za sve me pitaju ne rade ništa bez moje volje, bilo je nekoliko njih nediciplinovanih dečaka ali sam njih udaljio iz salu za treninge da ne remete rad ostale dece koja su poslušna.

Što se tiče pomaka u boksu i održavanje revije Arsić kaže: U planu smo tameo negde u aprilu mesecu da u Bojniku organizujemo neku reviju, ili neko kolo naše lige , da se deca iz našeg kluba pojave ovde na ringu. Bojnik je poznato mesto po hrabrim ljudima i ovde ne manjka hrabrost od davnina , što se to prenosi sa kolena na koleno.

To se primećuje i po deci kada uiđu u ring ne plaše se besprekorno izvršavaju sve zadatke koje im postavim. Uz podršku lokane samouprave na čelu sa predsednikom Nebojšom Nenadovićem nadam se da ćemo za godinu dve biti jedan od vodećih centara boksa na jugu Srbije. Na kraju bih pozvao sve mlade dečake i devojčice da dođu da treniraju da vide da je boks plemenita veština i da je lepo baviti se njime za to imaju moju i predsednikovu podršku, vrata su svakom otvorena ko želi da vežba sa nama rekao je na kraju Božidar Arsić.

Predsednik kluba Momir Savić takođe ozarenog lica sa zadovoljstvom priča o klubu po dolasku Božidara Arsića rečima hvale: Veoma sam zadovoljan njegovim radom, on je pokrenuo ovaj klub , koji je maltene bio stao sa radom, evo vidite i sami da imamo tu dosta dece koje treniraju među njima i devojčice, i sve funkcioniše besprekorno. Što se tiče uslova za rad i treninge sami vidite da su izvanredni i retko koji klub na jugu Srbij e ima ovakve uslove za treninge.

Za ovako nešto treba imati podršku čelnika lokane samouprave. Mi je od strane predsednika Nebojše Nenadovića imamo maksimalno i sami ste bili svedoci da je bio ovde prisutan i vrlo četo svrati u klub kad mu se ukaže prilika. Potrudićemo se na proleće da organizujemo jednu reviju gde će deca da vide boks uživo ne samo na televiziji

tako da napravimo jednog dana ekipu sa kojom ćemo se uključiti u takmičarsku sezonu, jer zasada radimo samo kao bokserska sekcija. U to ne sumnjam deca su vredna i za svaku su pohvalu, što vam je potvrdio i sam trener Božidar Arsić bio je karatak predsednik kluba Momir Savić, koji je vrlo ćesto na treningu i uliva želju kod dece da rade i daju svoj maksimum na treningu, što se i primećuje rapidnim napretkom u savlađivanju tajni u boksu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print