JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bogdanović: Priznanje svim službama

Lebane: Mala varošica na jugu Srbije sa preko desetak hiljade stanovnika, mere Vlade Repubilke Srbije dočekala je spremno. Zahvaljujući brzoj reakciji lokalne smouprave na čelu sa Komandantom štaba za vanredne situacije, prvim čovekom opštine Ivanom Boganovića za mesec i nekoliko dana više sve je pod kontrolom. Usko povezanost i zajednički rad na terenu kao jedan tim, Policijske  Uprave u Lebvanu na čelu sa Načelmikom Igorom Miljkovićem, ovadšnjeg Doma Zdravlja sa direktorom Vladanom Stajojeviće, kao i besprekoran rad na terenu Volonetsrke službe i Kol centra Lebane sa ponosom može da se kaže da je mirno, bez većih tenzija ili panika kod stanovništva.

Poštuju sve  izrečene mere Vlade Repubilke Srbije , što zasad daje izuzetno pozitivne rezulatate. Pojave Korona virusa je retak slučaj kao što je recimo bio kod jednog pripadnika Policijske Uprave ili par građana, to je nešto minimalno i nezvanično  procesurano kao ozbiljna pojava ovog virusa.Jer nije bilo širih razmera, već pojedinačno.

Upravo moj sagovornik, ko drugi nego „najveći krivac“ za ovako dobro stanje Komandant štaba za varedne situacije Ivan Bogdanović koji je sa zadovoljstvo u njegovom kabinetu  prihvatio da bude naš sagovornik

.

KAKO STE ZADOVOLJNI POŠTOVANJEM MERA GRAĐANA ?

Od prvog dana , pošto su najvljivane mere uvođenja vanrednog stanja , mi smo već bili spremni da se odazovemo  preporukaoma Vlade Repubilke Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića, da od prvog dana pristupimo ozbiljno i odgovorno. Formirali smo Kol centar, odabrali volontere i krenuli sa ozbiljnim radom kako na terenu, tako i u štabu za vanredne situacije odakle su polazila sva neređenja i kontola nad čitavom optinom Lebane u saradnji sa MUP-om, koji je zadužen za kontrolisanja dali građani sprovode ili ne propisane mere. Uskršnji praznik je prošao za sve nas neobično. Građani su dan ispred Uskrsa bili po prodavnicma u vekiom broju  po nabavku namirnica. Ali je sam praznik proteko u krugu svojih porodica.  Zato im  putem  I ovog portal poželo sve nabolje za Uskršnji praznik, da s enađu u krugu svojih porodica. Tako je I bilo bez nikavih problema je sve proteklo u najboljem redu.

KAKO STE ZADOVOLJNI TRENUTNIM STANJEM U VAŠOJ OPŠTINI ?

Svi smo takoreći pripravni i na nogama smo svih 24 časa. Već na samom startu bih izrazio veliku zahvalnost svim službama koje ste već pomenuli. Pripadnici Mup-a su uvek na terenu, Kol centar je takođe uvek na usluzi građanima, volonteri su za svaku pohvalu jer su svakom građaninu, narošito onima koji su neprekidno u izolaciji lica starija od 65 godine na usluzi, nemaju  nikavu primenu na njihov rad da im nije nešto dostavljeno što su tražili od njih kao pomoć.

ŠTA STE PREDUZELI  OKO ZAŠTITE GRAĐANA ?

Pre svega formirali smo u saradnji sa direktorm Vladanom Stanijevićem  Kovid ambulantu za prijem težih slučajeva ili sunjivih na virus. Opremili smo kako objekat, tako i osoblje koje je spremno u svakom trenutku da ineterveniše kad je reč o sumnjivim osobima, da ih prihavte i pregledaju. U cilju zdravstveog stanja  građana vršimo dezinfekcije kako ulica, tako i objekata drušvenog i privatnog karaktera. Tu bih pohalio naše Javno Komulano preduzeće, jer svoj deo posla obavljaju zasad bez jedne primedbe.

 

 

DALI JE BILO POMOĆI UGROŽENIM LICIMA ?

U granicama naše mogućnosti onim koji su se našli u najtežim uslovima pomognuto im je onoliko koliko smo bili u mogućnosti. Za desetak dana biće to mnogo organizovanije. Biće dodele paketa i pomoći onima kojima je potrebno po proceni komisije zadužena da to sprovede. Jer prvenstveni nam je bio cilj da se što bolje organizujemo i zašritimo naše građane od virusa, pa ni to nećemo propustiti da ne uvažimo naše najugrožene građane. Pre svih penzionere sa niskim primanjama i socijalne slučajeve.

KAKVA JE SITUACIJA SA POVRATNICIMA IZ INOSTRANSTVA

Zahvaljujući pre svega brzoj rekaciji naše Policijske stanice u Lebanu, sva lica koja su se vratila u Lebane bila su podvrgnuta samoizolaciji koja je trajala 14 pa produžena na još 14 dana , protekla je na visokom nivou. Nije bilo kršenja samoizolacije, svi su se ponašali disciplinovano i odgovorno , sveni situacije koja nas je sve nas zadesila. Jer čuvajući svoje mi ćuvamo i tuđe živote u ovom slučaju.

KAKO TEČU POLJOPRIVREDNI RADOVI ?

Zhavljujući pre svega razumevanju Vlade Repubilke Srbije, koja je poljoprivrednicima omogućila  da se setveni radovi izvode nemsetano, mi smo to takođe ispoštovali. Svako koje je imao da obrađuje zemljište u svojoj neposrednoj blizini naročito na seoskim atarima  niko ih nije u tome sprećavao. Tako da se kao prvi čovek opštine nadam , da će poljoprivredni radovi proteći kako treba.

 

BILO JE NEKIH POJAVA VIRUSA ?

Ono što se je dogodilo u našoj opštini za ovih mesec dana i nešto više je sa ponosom mogu da kažem bilo samo nekih blagih pojava. Najpre kod jednog pripadnika Policijske stanice u Lebanu, kao i nekoliko blagih pojava  kod nekoliko građana,ali bitno je da se to nije proširilo na ostalo građanstvo naše optine.Znači nij ebilo nijednog žarišta epidemije. Tako da su ljudi što bi se reklo u blagom strahu, ali neka panike za strah nema zasad.

KAKO OCENJUJETE TRENUTNU SIUTACIJU U ZEMLJI ?

Zhavaljujući pre svega predsedniku Aleksandru Vučiću i tim stručnjaka lekara epidemiologa i drugih  struka,vezano za ovaj virus, mogu slobodno da kažem u ime građana Lebana da sve protiče kako treba. Građani naše  sredine izuzetno poštuju mere koje je preporučila Vlda Srbije i zato im i njima odajem priznanje jer se pridržavaju što im je propisano. Sitacija ide po meni na bolje i nadam se skorom izlsaku iz ove tešeke situacije koja nas je sve nas zadesila.

 

DOŠLO JE I DO UKIDANJA NEKIH MERA ?

Verovatno smo svi  zajedno za to zalsužni jer se poštuju mere i kao rezultat opadanja oboljevanja, došlo je i do ukidanja nekih privremenih mera. Mi smo u našoj opštini več otvorili pijac za rad uz praćenja mera socijalne distance. U  dan kad je predviđen za glavni dan pijace, kod na je petak, biće pojačane mere kontrolle ulaka i izlaska građana u pijac.

VAŠA PORUKA SUGRAĐANIMA VAŠE OPŠTINE  JE ?

Grđanima opštine  Lebana bih preporučio da ostanu i dalje onakvi kavi su bili dosada. Da poštuju izrečene mere Vlade Repubilke Srbije i predsednika Aleksadra Vučića. Oni najstariji da ostanu i dalje kod svojih kuća. Dase potuje i dalje kao dosad policijski čas. Oni najstariji dobili su olakšicu za nekoliko izlaska u toku nedelje da mogu da prošetaju. Nadam se da će tih mera biti sve više  ublažavanih za one najstarije . Žiteljima moje sredine  bih preporučio da samo svi zajedno kao jedan tim možemo da pobedimo ovo što na je zadesilo. Mer nisu sprovedene iz nečije samovolje već u interesu svih nas. Zato bih vas sve još jednom pozdravio i kao Komandant štaba zamlioi prvi čovek opštine gde su građani zasad  bili za svaku pohavlu svojim ponašanjem porukom za sve nas….. „OSTANITE KOD KUĆE“ .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print